Κ. Βαρώτσος: «Παρακαλώ, περάστε στο σπίτι μου στην Αίγινα»

Ενα σπίτι - ατελιέ λουσμένο στο Αττικό φως. Ο παράδεισος του Κ. Βαρώτσου βρίσκεται στην Αίγινα. Ο γλύπτης ξεναγεί το TheTOC.gr στο καταφύγιό του. Και μαζί με το σπίτι ανοίγει την καρδιά του.

Κ. Βαρώτσος: «Παρακαλώ, περάστε στο σπίτι μου στην Αίγινα»

«Εδώ είναι το καταφύγιο, η δουλειά, όλα τα περνάω εδώ... τις καλές και τις κακές στιγμές...», μας λέει ο Κώστας Βαρώτσος ξεναγώντας το TheTOC.gr στον προσωπικό του χώρο στην Αίγινα. Ο καλλιτέχνης μας δείχνει έργα στο εργαστήριό του, παλιά και καινούργια.

Κ. Βαρώτσος: «Παρακαλώ, περάστε στο σπίτι μου στην Αίγινα»
Εργο του Κώστα Βαρώτσου

Από τη «Μαύρη Αφροδίτη» που έδειξε στην γκαλερί Δεσμός το 1982 έως την προπέλα που πήρε ως ενθύμιο πρόσφατα μετά την παρουσίαση του έργου του «Η απόβαση» για το πλοίο που βυθίστηκε με μετανάστες στο ΄Οτραντο της Ιταλίας. Ο Κώστας Βαρώτσος μας παρουσιάζει επίσης ιστορικές αφίσες όπως εκείνη του «Δρομέα» του 1988.

«Το ατελιέ μπορεί να είναι και κάτι αρνητικό...»

«Το ατελιέ μπορεί να είναι και κάτι αρνητικό. Μια περίοδο της ζωής μου το είχα κλείσει, δεν είχα καθόλου ατελιέ, κι αυτό με άγχωνε. Βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου...», λέει ο καλλιτέχνης. Ο Βαρώτσος μας μιλάει επίσης για τη βράβευση του έργου του «Tension Energy» που ενώνει δυο πλατείες της Ελβετίας και για τους ελβετούς που «έχουν ζηλευτή κοινωνική συνείδηση».

Οι δύο εκθέσεις του Κώστα Βαρώτσου «Διάλογοι με τον Χρόνο» και «Γλυπτικά Παλίμψηστα» εγκαινιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου (ώρα 19:00) και στη γκαλερί Citronne του νησιού (ώρα 20.30) το Σάββατο 31 Μαΐου

Οι δύο εκθέσεις του Κώστα Βαρώτσου στον Πόρο

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα. Οι δύο εκθέσεις του Κώστα Βαρώτσου «Διάλογοι με τον Χρόνο» και «Γλυπτικά Παλίμψηστα» εγκαινιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου (ώρα 19:00) και στη γκαλερί Citronne του νησιού (ώρα 20.30) το Σάββατο 31 Μαΐου. Στα εγκαίνια θα είναι παρών και ο καλλιτέχνης Κώστας Βαρώτσος που θα μιλήσει για την έκθεσή του. Θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν την έκθεση η Προϊσταμένη της ΚΣΤ Εφορείας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγος κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, και οι επιμελήτριες της έκθεσης κυρίες Μαρία Γιαννοπούλου (αρχαιολόγος) και Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη (ιστορικός Τέχνης).

Η έκθεση του Κώστα Βαρώτσου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που εφέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν».

ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΖΗΛΕΥΑΝ! 20 Μαϊ 2020 | 17:10
ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ 18 Μαϊ 2020 | 13:41

Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Εικονική περιήγηση στην έκθεση "ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ"

Η έκθεση περιλαμβάνει αρχαιότητες από τη συλλογή του μουσείου, καθώς και σύγχρονες δημιουργίες εμπνευσμένες από τα εκθέματα.

ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ 14 Μαϊ 2020 | 21:26

Νέα πλατεία Ομονοίας: Στους Αθηναίους το "μαγικό" συντριβάνι - Εντυπωσιακές εικόνες από τη λειτουργία του

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το έναυσμα για τα εγκαίνια, με τη φωταγώγηση του εντυπωσιακού συντριβανιού.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 11 Μαϊ 2020 | 19:59

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Δείτε το μοντέρνο σπίτι της στα νότια προάστια - Νέες φωτογραφίες

Μίνιμαλ χώροι με γκρι και λευκά έπιπλα είναι κάποιες από τις λεπτομέρειες που ξεχωρίσαμε