Τρέχει Μαραθώνιο με την 10χρονη κόρη του σε αμαξίδιο

Η 10χρονη Μαριλένα είναι μια από τις 4 περιπτώσεις παγκοσμίως με σύνδρομο Οκαμότο. Ο πατέρας της θα τρέξει στον 32ο Μαραθώνιο μαζί της σπρώχνοντας το καρότσι της.

Τρέχει Μαραθώνιο με την 10χρονη κόρη του σε αμαξίδιο

Ούτε κατά διάνοια φανταζόταν ότι θα μπορούσα να τρέξει Μαραθώνιο – πόσο μάλλον σπρώχνοντας ένα καρότσι. Και τα κατάφερε. Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα διανύσει τα 42 χιλιόμετρα του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας μαζί με την 10χρονη κόρη του, Μαριλένα, που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Οκαμότο και το σκυλάκι της τη Μαλού, που δεν την αποχωρίζεται με τίποτα. Μ' αυτή του την ενέργεια ο Βασίλης Γερογιάννης θα ήθελε να εμπνεύσει κι άλλα άτομα με ειδικές ικανότητες και να δώσει χαρά σ' αυτούς και τις οικογένειές τους. «Θέλω να πω στον κόσμο να μην το βάζει κάτω...», λέει στο στούντιο του TheTOC.gr

Μεταξύ άλλων, μας είπε:

Για το σπάνιο σύνδρομο Οκαμότο που πάσχει η Μαριλένα

«Η Μαριλένα γεννήθηκε το 2004 με ένα σπάνιο σύνδρομο μεταξύ άλλων με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Είναι η τέταρτη περίπτωση παγκοσμίως που έχει διαγνωσθεί με σύνδορομο Οκαμότο. Εχει κάνει δέκα επεμβάσεις μέχρι σήμερα και δεν το βάζει κάτω. Ελίναι σκληρή και μαχήτρια. Δεν υπάρχει πρόγνωση λόγω του ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις παγκοσμίως με αυτό το σύνδρομο».

Μεγαλύτερος "Μαραθώνιος" η προσπάθεια για εξασφάλιση κρατικής πρόνοιας

«Αυτός είναι ένας δυσκολότερος ""Μαραθώνιος" λόγω του ότι το σύνδρομο αυτό δεν έχει αναγνωριστεί. Παλεύουμε με τη γραφειοκρατία ζητώντας πράγματα που δικαιούμαστε. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι που ζω σ' αυτή τη χώρα».

Για το πως ξεκίνησε να τρέχει

«Ξεκίνησα το 2012 σε αγώνα των 5 χιλιομέτρων και μετά μπήκε το... μικρόβιο. Αύξανα τις αποστάσεις και το 2013 έτρεξα για πρώτη φορά τον Μαραθώνιο της Αθήνας μόνος μου για να δω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Στη διαδρομή, στο 40 χιλιόμετρο κι ενώ ήμουν έτοιμος να καταρρεύσω, είδα τον Αχιλλέα να σπρώχνει τον Γιαννάκη που έχει κινητικό πρόβλημα σε αμαξίδιο, κι αυτό ήταν που έδωσε ψυχική δύναμη να ολοκληρώσω. Υποσχεθήκαμε ότι στον επόμενο Μαραθώνιο θα τρέξουμε μαζί. Τρέξαμε τον πρώτο μας Μαραθώνιο με την Μαριλένα τον Απρίλιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη αφού κατάφερα να εξασφαλίσω το κατάλληλο αναπηρικό καρότσι».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr