Αυτή είναι η...αρχαιοελληνική Ferrari: «άπαξ ποιούμενον»

Στο υπέροχο μουσείο της Ferrari στο Maranello, υπάρχει ένα εξειδικευμένο τμήμα όπου εκτίθενται όλα τα μοναδικά μοντέλα της εταιρείας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αυτή είναι η...αρχαιοελληνική Ferrari: «άπαξ ποιούμενον»

Στο υπέροχο μουσείο της Ferrari στο Maranello, υπάρχει ένα εξειδικευμένο τμήμα όπου εκτίθενται όλα τα μοναδικά μοντέλα της εταιρείας. Δηλαδή αυτά που φτιάχτηκαν σε μια ή ελάχιστες μονάδες, κατά παραγγελία κάποιου πελάτη και δεν πέρασαν ποτέ σε κανονική παραγωγή.

Η μονάδα Ferrari Special Projects που αναλαμβάνει αυτό το έργο, έχει δημιουργήσει μερικά από τα σπανιότερα τετράτροχα του πλανήτη, που βασίζονται φυσικά σε μοντέλα της αλλά διαθέτουν πληθώρα κατά παραγγελία χαρακτηριστικών.

Αυτοκίνητα μοναδικά, κατασκευασμένα άπαξ, δηλαδή μια και μόνη φορά. Για να τονίσει ακριβώς τη μοναδικότητα αυτών των κατασκευών στο ειδικό τμήμα του μουσείου της, η Ferrari επέλεξε τις πιο διάσημες γλώσσες του κόσμου, δηλαδή τα αγγλικά, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά.

Στο… ελληνικό κομμάτι των ειδικών Ferrari, βρίσκεται μια F12 TRS, η οποία προέρχεται από την F12 Berlinetta. Η ειδική αυτή παραγγελία, έχει ανοιχτό αμάξωμα, με σχεδιαστικές επιρροές από 250 Testarossa του 1957. Ο V12 κινητήρας των 6,3 λίτρων με τους 740 ίππους είναι σε κοινή θέα, ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα παράθυρα.

Η τιμή της Ferrari F12 TRS είχε ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ κατά την παραγγελία της. Το αυτοκίνητο που βρίσκεται στο μουσείο δεν είναι λειτουργικό, καθώς είναι αυτό που είχαν δημιουργήσει ως δείγμα για τον πελάτη τους οι σχεδιαστές της Ferrari. Άλλωστε ήταν ένα και μοναδικό, «άπαξ ποιούμενον».

Αυτή είναι η...αρχαιοελληνική Ferrari: «άπαξ ποιούμενον»

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr