Δείτε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων και οι φανταστικοί τους κόσμοι βρήκαν το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας και μας περιμένουν να τους γνωρίσουμε από την αρχή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δείτε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων και οι φανταστικοί τους κόσμοι βρήκαν το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας και μας περιμένουν να τους γνωρίσουμε από την αρχή, στην Athens Comics Library.

Πρόκειται για την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα, η οποία στεγάζεται στο κελάρι του Impact Hub Athens, ενός ιστορικού κτιρίου, αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας. Η βιβλιοθήκη αυτή αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ανάγνωσης, δημιουργίας και έμπνευσης για όλους τους λάτρεις των κόμικς.

Η Athens Comics Library δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα της σύμπραξης του Comicdom Press – διοργανωτή του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens – με το δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Impact Hub Athens. Η ιδέα για τη βιβλιοθήκη γεννήθηκε μετά από επισκέψεις σε αντίστοιχες βιβλιοθήκες του εξωτερικού με μεγαλύτερη παράδοση στα κόμικς και την επιθυμία των ιδρυτών της να δημιουργήσουν ένα χώρο στην Αθήνα, για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη των κόμικς, να διαβάσει ή και να δανειστεί κόμικς.

Δείτε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα

Θέλοντας να αποτελέσει σημείο ενημέρωσης, επιμόρφωσης και συνάντησης, η Athens Comics Library προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 2.500 διεθνείς και εγχώριους τίτλους κόμικς. Αντιμετωπίζοντας τα κόμικς ως ολότητα που δεν γνωρίζει δημιουργικά ή άλλου τύπου σύνορα, περιλαμβάνει στη συλλογή της comics όλων των ειδών, από όλες τις δημιουργικές «σχολές» (αμερικανικά, ευρωπαϊκά, manga, κ.ά.) και για όλες τις ηλικίες. Στη συλλογή της μπορεί να βρει κανείς ελληνικά κόμικς, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Όσο για την πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης, γίνεται και διαδικτυακά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Athens Comics Library.

Στους χώρους της, η βιβλιοθήκη των κόμικς φιλοξενεί εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια – απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό – με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών κόμικς. Η βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να γίνει σημείο πολιτισμού για όλους όσοι αγαπούν τον φανταστικό κόσμο των κόμικς. Αν είστε κι εσείς λάτρεις των κόμικς τότε σίγουρα πρέπει να την επισκεφτείτε!

Πηγή: didee.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr