Δικαστική προστασία στο σήμα του Μega έναντι της Digea

Προστασία στο σήμα τoυ Mega από υποβάθμιση συνιστά η απόφαση για διατήρηση του καθεστώς ρύθμισης οφειλών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δικαστική προστασία στο σήμα του Μega έναντι της Digea

Διατηρείται το καθεστώς ρύθμισης οφειλών, με την καταβολή μηνιαίων δόσεων 40 χιλιάδων ευρώ, που ορίστηκε με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, για τα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην DIGEA, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της αίτησης που έχουν καταθέσει οι τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ για να μην υποβαθμιστεί το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Η αίτηση των τεχνικών συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου στο οποίο άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των αιτούντων η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ιδιοκτήτρια του σταθμού και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) Γιώργος Σκεπετζάκης, ο οποίος τόνισε πως αν υποβαθμιστεί από την DIGEA το σήμα του Mega ο σταθμός θα υποστεί μεγάλη ζημία, καθώς τα έσοδα από διαφημίσεις που εισπράττονται τώρα στο κανάλι, θα σταματήσουν γιατί οι διαφημιστικές εταιρείες δεν δίνουν τα προϊόντα τους αν το σήμα εκπομπής δεν είναι άψογο, δηλαδή χωρίς «χιόνι» και με σωστή ποιότητα ήχου. Ο μάρτυρας είπε πως το κανάλι θα πρέπει να μείνει ανοικτό και συμπλήρωσε πως υπάρχουν 500 άτομα «που περιμένουν να δουν ποια θα είναι εξέλιξη του μεγάλου καναλιού».

Στην κατάθεσή του, ο προϊστάμενος του διαφημιστικού τμήματος του Mega επιβεβαίωσε ότι αν υποβαθμιστεί το σήμα θα σταματήσουν οι διαφημίσεις. Στο δικαστήριο τονίστηκε ότι μετά την προσωρινή εντολή, οι δόσεις για τις οφειλές του καναλιού στην DIGEA καταβάλλονται κανονικά.

Από την πλευρά της DIGEA, η μάρτυρας που κατέθεσε επισήμανε ότι η εταιρεία έχει δείξει μεγάλη ανοχή προς την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, η οποία ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε χρέος 500 χιλιάδων ευρώ και παρόλα αυτά δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που ήταν το επαχθέστερο μέτρο.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑ" 31 Ιουλ 2020 | 19:06

Νέγκα - Σακελλαρόπουλος: "Έκοψαν" την εκπομπή τους για τα χαμηλά νούμερα - Τα αιχμηρά σχόλια των παρουσιαστών [Βίντεο]

Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης φαίνεται πως ήταν η αιτία της αυλαίας - Νέγκα και Σακελλαρόπουλος παραμένουν στο Mega