Δωρεά σταθμού μέτρησης ρύπων από τα ΕΛΠΕ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Στόχος του Ομίλου, η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία

Δωρεά σταθμού μέτρησης ρύπων από τα ΕΛΠΕ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Στην αγορά και δωρεά ενός υπερσύγχρονου Σταθμού Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας θα προχωρήσει αναλαμβάνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Στόχος του Ομίλου, η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Με τον Σταθμό αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεση της ένα επιπλέον εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να προσδιορίσει την πηγή των αερίων ρύπων ακόμη και από πηγές, ή μικρές δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση.

Δωρεά σταθμού μέτρησης ρύπων από τα ΕΛΠΕ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου
(από δεξιά: ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, δίπλα του ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ Νίκος Ζαχαριάδης, στο κέντρο ο Δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού Πέτρος Σούλας, στο πλευρό του η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και αριστερά ο Γιώργος Ζαγκλιβερινός, Διευθυντής Yγεινής Ασφάλειας, Προστασίας Περιβάλλοντος και Διασφάλισης Ποιότητας ΒΕΘ

Ο Σταθμός Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, ώστε άμεσα να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Δήμου και σε χώρο που η Δημοτική Αρχή θα επιλέξει.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ κ. Νίκο Ζαχαριάδη σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία επισκέφθηκε τα ΕΛΠΕ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας και ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση στα ΕΛΠΕ
Στιγμιότυπο από την συνάντηση στα ΕΛΠΕ

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μεριμνούν για τον άνθρωπο και τα σύγχρονα ζητήματα που τον απασχολούν, ενώ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, σε συνεργασία με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις όμορες κοινωνίες.Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ 5Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ 30 Σεπ 2020 | 17:48

Ανδρέας Σιάμισιης – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ: Σε 6 με 12 μήνες η ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Ο κ. Σιάμισιης των ΕΛΠΕ εκτίμησε ότι τα υγρά καύσιμα θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν σχεδόν το ήμισυ των ενεργειακών αναγκών τα επόμενα 20-30 χρόνια