Ενα περίεργο δάσος στην καρδιά της Πολωνίας!

Ενα δάσος από εκατοντάδες «στραβά» πεύκα συνθέτει ένα τοπίο αλλιώτικο από τα άλλα και βρίσκεται στη βορειοδυτική Πολωνία.

Ενα περίεργο δάσος στην καρδιά της Πολωνίας!

Τετρακόσια πεύκα με κυρτωμένους κορμούς που κοιτούν όλα προς την ίδια κατεύθυνση, δημιουργούν μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα. Το δάσος βρίσκεται στα προάστεια του Gryfino στη βορειοδυτική Πολωνία, την παλαιότερη πόλη της Πολωνίας -ανακαλύφθηκε το 1254- και η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς με τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν το 1930 και εικάζεται πως την πρώτη δεκαετία της ζωής τους, τους «επετράπη» να αναπτυχθούν κανονικά και μετά με κάποιου είδους μηχανική παρεμβολή πήραν το τελικό τους σχήμα. Πιθανολογείται πως τα «λύγισαν» ξυλουργοί για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή επίπλων, υφάλων πλοίων ή για άροτρα για βόδια. Ωστόσο, οι ξυλοκόποι της περιοχής σημειώνουν ότι τα πεύκα δεν προσφέρουν ξυλεία κατάλληλη για έπιπλα ή βάρκες.

Αλλοι πιστεύουν πως αυτή είναι μια τεχνική που εφαρμόστηκε από τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις της εποχής, αφού η περιοχή ήταν τότε γερμανική επαρχία.

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr