Ενωση Αμερικανών κλόουν vs American Horror Story για τον κλόουν - εφιάλτη

Το εθνικό σωματείο κλόουν της Αμερικής διαμαρτύρεται εντόνως γιατί το American Horror Story -λέει- καλλιεργεί το πιο εφιαλτικό στερεότυπο κλόουν

Ενωση Αμερικανών κλόουν vs American Horror Story για τον κλόουν - εφιάλτη

Οσοι έχουν δει έστω το πρώτο ή και το δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου του American Horror Story: Freakshow μπορούν εύκολα να καταλάβουν το λόγο που η σειρά προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Αμερικανών κλόουν.

Η Ενωση Κλόουν της Αμερικής, ένα σωματείο που αποτελείται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες κλόουν, τοποθετήθηκε κατά του νέου κύκλου της σειράς με την αιτιολογία ότι «καλλιεργεί ένα απολύτως εφιαλτικό στερεότυπο κλόουν».

Η αλήθεια είναι -μεταξύ μας- πως το κάνει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι κλόουν παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις στο σινεμά ή την τηλεόραση -θυμηθείτε το «Αυτό» του Στίβεν Κινγκ.

Το American Horror Story, όμως, φαίνεται πως το παράκανε, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Γκλεν Κόλμπεργκερ, πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος δήλωσε στο The Hollywood Reporter. «Είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε διαμορφώνει ή καλλιεργεί μια φοβία για τους κλόουν, όπως κάνει ο νέος κύκλος του Anmerican Horror Story. Είναι μια γενικότερη συνήθεια του Χόλιγουντ να παίρνει κάτι αγνό και αθώο και να το μετατρέπει σε εφιάλτη με στόχο το χρήμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο δημιουργός της σειράς, Ράιαν Μέρφι, είχε πριν την πρεμιέρα του νέου κύκλου εκφράσει ανησυχία για το κατά πόσο ο κλόουν - δολοφόνος είναι υπερβολικά τρομακτικός για την τηλεόραση: «Φοβάμαι μήπως αρχίσει το κοινό να παθαίνει καρδιακές πρσβολές. Ιδίως η εμφάνισή του στο πρώτο επεισόδιο είναι πολύ ανατριχιαστική...».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr