Επαναφορά της ροής ειδήσεων ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Καναλιών

Κατά των απεργιών των ΜΜΕ τάσσεται η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητώντας να επανέλθει η ροή ειδήσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Επαναφορά της ροής ειδήσεων ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Καναλιών

Κατά των απεργιών των ΜΜΕ τάσσεται η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητώντας να επανέλθει η ροή ειδήσεων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ (Alpha, Mega, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Μακεδονία), με τις δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).

Τονίζει μάλιστα πως η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνει ακόμη πως «οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης» και προσθέτει: «Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη».

«Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας «επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr