Follow us

Έπιασαν λευκό καρχαρία στη Σαμοθράκη - Γιατί τον άφησαν ελεύθερο

Μεγάλη ήταν η ψαριά των αλιέων στη Μαρώνεια Σαμοθράκης. 'Επιασαν λευκό καρχαρία της Μεσογείου. Προς τιμήν τους τον άφησαν, καθώς είναι είδος που κινδυνεύει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έπιασαν λευκό καρχαρία στη Σαμοθράκη - Γιατί τον άφησαν ελεύθερο

Μεγάλη ήταν η ψαριά των αλιέων στη Μαρώνεια Σαμοθράκης. Έπιασαν λευκό καρχαρία της Μεσογείου. Προς τιμήν τους τον άφησαν, καθώς είναι είδος που κινδυνεύει.

Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr ο λευκός καρχαρίας της Μεσογείου, ο οποίος έχει μέγεθος σαφώς μικρότερο από τους λευκούς καρχαρίες των ωκεανών, έχει εξακριβωμένη παρουσία στη χώρα μας εδώ και χρόνια, με τη Μεσόγειο να έχει μια τουλάχιστον περιοχή αναπαραγωγής έξω από τη Σικελία.

Επειδή το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι υπό εξαφάνιση οι ψαράδες αφού αλίευσαν τον καρχαρία, στη συνέχεια τον έριξαν ξανά στη θάλασσα, μιας και ήταν ακόμα ζωντανός.

Στη Μεσόγειο απαντώνται 47 είδη καρχαριών εκ των οποίων περίπου 35 ζουν και στα πελάγη μας, με τον λευκό καρχαρία να θεωρείται Κινδυνεύον είδος.

Πηγή: paratiritis-news.gr

ΦΩΤΟ: Pixabay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ταινία που βλέπουν όλοι στους κινηματογράφους έχει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έναν πωρωμένο σκηνοθέτη

Στην πανηγυρική επιστροφή του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης σκαρφίζεται τα πιο αστείρευτα κινηματογραφικά μπάχαλα.

57ΧΡΟΝΟΣ 07 Σεπ 2025 | 11:29

Αυστραλία: Προσπάθησε να σώσει τους φίλους του ο ομογενής που πέθανε από την επίθεση καρχαρία

Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για λευκό καρχαρία μήκους 3,4 – 3,6 μέτρων, σύμφωνα με τις δαγκωματιές στη σανίδα του θύματος.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ 06 Σεπ 2025 | 16:26

"Μην με δαγκώσεις": Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική επίθεση καρχαρία σε ομογενή από την Αυστραλία

"Υπήρχε ένας άντρας μέσα στο νερό που φώναζε "Δεν θέλω να με δαγκώσεις, μην με δαγκώσεις", περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 13:13

Σίδνεϊ: Ομογενής ο 57χρονος σέρφερ Μερκούρης Ψυλλάκης που πέθανε μετά από επίθεση καρχαρία [εικόνες]

Σοκ έχει προκαλέσει στην ομογένεια της Αυστραλίας η είδηση του θανάτου του 57χρονου Μερκούρη Ψυλλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία στην παραλία του Dee Why.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ 06 Σεπ 2025 | 09:33

Τραγωδία στην Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ που τον κατασπάραξε καρχαρίας σε παραλία του Σίδνεϊ

Σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από μεγάλο καρχαρία σε θάλασσα του Σίδνεϊ υπέκυψε στα τραύματά του. "Ηταν καταστροφικά".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ 04 Σεπ 2025 | 10:12

Πυροβολισμοί στη Σαμοθράκη με Τούρκους ψαράδες: "Μας κυνηγούσαν και έλεγαν "βουλιάξτε τους""

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Θρακικό Πέλαγος, όταν Έλληνες ψαράδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουρκικά σκάφη, τα οποία εισήλθαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 03 Σεπ 2025 | 17:40

Μαρτυρίες από Έλληνες ψαράδες: "Οι Τούρκοι μπήκαν στα νερά μας με κλειστούς πομπούς - Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, αλλά δεν ήρθε"

Οι Έλληνες ψαράδες κατέγραψαν τρεις πυροβολισμούς, ωστόσο το Λιμενικό Σώμα αρνείται πως έχει υπάρξει επεισόδιο - "Τα μισά σκάφη ήταν μέσα στα χωρικά μας ύδατα"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 03 Σεπ 2025 | 16:16
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 14:49

Λιμενικό Σώμα για επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες: "Ουδέποτε εισήλθαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων"

Το Λιμενικό Σώμα δημοσίευσε και χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται οι κινήσεις των τουρκικών σκαφών.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 03 Σεπ 2025 | 12:52

"Οι Τούρκοι έφτασαν 4 μίλια από τη Σαμοθράκη", λένε οι ψαράδες - Μαρινάκης: "Δεν έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα"

Προβληματισμό προκαλεί το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης, με πρωταγωνιστές Έλληνες και Τούρκους αλιείς.

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 03 Σεπ 2025 | 07:00

Σαμοθράκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών [βίντεο]

Τις τελευταίες ημέρες, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες, Τούρκοι αλιείς μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 31 Αυγ 2025 | 13:06

Σπάνιο είδος πορτοκαλί καρχαρία εντοπίστηκε στην Κόστα Ρίκα - Πώς εξηγούνται το χρώμα του και τα λευκά μάτια [βίντεο]

Δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες στο περιοδικό Marine Biology, οι επιστήμονες που τον εντόπισαν αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που έχει βρεθεί καρχαρίας με αυτό το χρώμα - Οι παθήσεις που τον καθιστούν μοναδικό