Επίθεση Προκοπάκη σε Χωμενίδη για ΝΕΡΙΤ

Τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη ΝΕΡΙΤ σχολιάζει στο Facebook o πρώην πρόεδρος Γιώργος Προκοπάκης, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Εποπτικού Συμβουλίου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Επίθεση Προκοπάκη σε Χωμενίδη για ΝΕΡΙΤ

Θέση σε όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στη ΝΕΡΙΤ (λογοκριτική παρέμβαση στη συνέντευξη Τσίπρα, παραιτήσεις προέδρου και αναπληρωτή προέδρου, παραίτηση Χωμενίδη από το Εποπτικό Συμβούλιο) πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης -ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μια μέρα μετά την έναρξη της λειτουργίας της.

Ο κ. Προκοπάκης αναφέρεται σε «δύο σοβαρά θεσμικά ατοπήματα» και σχολιάζει την παραίτηση Χωμενίδη, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Εποπτικού Συμβουλίου «για την κατάντια, η οποία παραδίδεται στη νέα διοίκηση».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Τον τελευταίο ενάμισυ μήνα, πριν από το επεισόδιο της παρέμβασης για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, έγιναν δύο θεσμικά ατοπήματα στη ΝΕΡΙΤ:

1. Η τροπολογία που παραδίδει την επιλογή του Εποπτικού Συμβουλίου στην (απλή) πλειοψηφία της συνόδου του προεδρείου της Βουλής, δηλαδή στην εκάστοτε κυβέρνηση.

2. Η παράταση της θητείας του ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ για τη μεταβατική περίοδο μόνον Εποπτικού Συμβουλίου ώστε να επιλέξει αυτό τη μόνιμη διοίκηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αμφότερα είναι μακράν του πνεύματος του ιδρυτικού νόμου της ΝΕΡΙΤ. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αμφιβολία πως δεν θα γίνονταν χωρίς τη συναίνεση και τη συνεργασία τόσο του Εποπτικού Συμβουλίου όσο και του Προέδρου και ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Από προασπιστές της νομιμότητας και της ανεξαρτησίας, συμμέτοχοι στην επαναφορά στην τάξη προ του Ιουνίου 2013!

Τα υπενθυμίζω με αφορμή την επιστολή παραίτησης από το Εποπτικό του κ. Χωμενίδη. Κινδυνεύει να ακυρωθεί το έργο του ΕΣ, λέει, από την παρέμβαση στην υπόθεση "ομιλία Τσίπρα". Κάποιο λάθος κάνει ο δημοκρατικώς ευαίσθητος, ταγμένος σοσιαλδημοκράτης ή τέλος πάντων οι ευαισθησίες του είναι επιλεκτικές. Όπου συμμετέχει ο ίδιος, ακόμη και αν γυρνάνε πάνω-κάτω νόμοι, παρέμβαση δεν υπάρχει! Όχι μόνον αυτό, αλλά βλέπει έργο που κινδυνεύει να ακυρωθεί!

Το όργανο στο οποίο συμμετείχε έχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια η οποία παραδίδεται στη νέα, μόνιμη, διοίκηση. Ας διαβάσει το νόμο να δεί τι όφειλε να κάνει κι ας έχει το θάρρος να πει τι έκανε! Ας πει τι παραδίδει! Ας δείξει μία (1) και μόνη ενέργεια προάσπισης της ανεξαρτησίας του φορέα, ακόμη και όταν η διοίκηση τους το ζητούσε. Την ευθύνη της ευρωαπομόνωσης ποιός την παίρνει; Για το περιεχόμενο που εκπέμπει το κανάλι, του χρεώνει κάτι ο νόμος;

Ας πει ποιό είναι το επίτευγμα που κινδυνεύει να ακυρωθεί. Αν ο ίδιος πλανήθηκε ή παρασύρθηκε, ας το πει.

Αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας, ομνύει στη σοσιαλδημοκρατία και αποχωρεί σα να μη τρέχει τίποτε!

Exit, stage left!».

Επίθεση Προκοπάκη σε Χωμενίδη για ΝΕΡΙΤ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ 09 Ιαν 2022 | 20:47

Αυτό είναι το διήγημα του Χρήστου Χωμενίδη- Γι΄αυτό το κείμενο τον "αφόρισε" ο Αμβρόσιος

Το διήγημα του Χρήστου Χωμενίδη που εξόργισε τον Αμβρόσιο και τον "αφόρισε"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 09 Ιαν 2022 | 11:47

Νέο "χτύπημα" από τον Αμβρόσιο: "Αφόρισε" τον Ηλία Μόσιαλο και τον Χρήστο Χωμενίδη

Ο Αμβρόσιος διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό για τον Ηλία Μόσιαλο και τον Χρήστο Χωμενίδη

28 Δεκ 2021 | 07:03

Στα στερνά του 2021

Παράξενα που λειτουργεί η μνήμη! Πριν από έναν μόλις χρόνο, βιώναμε την πιο αλλόκοτη συλλογική εμπειρία: τις γιορτές-μη γιορτές. Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε (ή μάλλον απωθήσαμε) πώς είναι να στέλνεις σμς για να ξεμυτίσεις.