Γιατί έσβησε ξαφνικά το Αγαλμα της Ελευθερίας;

Η διακοπή ήταν ξαφνική και είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας, μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του αγάλματος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γιατί έσβησε ξαφνικά το Αγαλμα της Ελευθερίας;

Το Άγαλμα της Ελευθερίας βυθίστηκε στο σκοτάδι για μερικές ώρες μετά από μια απρόσμενη διακοπή ρεύματος αργά χθες το βράδυ τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια στο Διαδίκτυο.

Η διακοπή ήταν ξαφνική και είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας, μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του αγάλματος. Μόνο το στέμμα και ο πυρσός παρέμειναν φωτισμένοι κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Όπως αναφέρει το CNN, η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων υποστήριξε σχετικά με το θέμα ότι ένα τμήμα του συστήματος ηλεκτροδότησης υπέστη μια «μη προγραμματισμένη διακοπή».

Γιατί έσβησε ξαφνικά το Αγαλμα της Ελευθερίας;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, αίτιο της διακοπής αποτέλεσαν κατά πάσα πιθανότητα εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται στο σημείο για την ενεργοποίηση μιας ηλεκτρικής γεννήτριας έκτακτης ανάγκης, η οποία τοποθετείται προληπτικά ύστερα από τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο τυφώνας Σάντι.

Φυσικά το γεγονός της διακοπής αυτής δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα προκάλεσε «βροχή» αναρτήσεων, σχολίων και φωτογραφιών από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί χρήστες των social media υποστήριξαν ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις διαδηλώσεις υπέρ των γυναικών και κατά της ανισότητας των δύο φύλων.

Αλλά η αρμόδια Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων διαβεβαίωσε ότι οι προβολείς που φωτίζουν το μνημείο-σύμβολο της Νέας Υόρκης έκλεισαν «απροειδοποίητα λόγω μπλακ άουτ», που οφειλόταν κατά πάσα πιθανότητα σε δομικές εργασίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr