Follow us

Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία

Η Google με το doodle της Τετάρτης τιμά την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose "Lores" Bonney, με αφορμή τα 122 χρόνια από τη γέννησή της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία

Η Google με το doodle της Τετάρτης τιμά την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose "Lores" Bonney, με αφορμή τα 122 χρόνια από τη γέννησή της.

Είναι η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην Αγγλία το 1933, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της μετά από 157 ώρες πτήσης, επιβιώνοντας από ισχυρές καταιγίδες, δύο συντριβές αλλά και συνάντηση με ένα κοπάδι βουβαλιών.

Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία

Η επιθυμία της να γίνει πιλότος προέκυψε μετά από μία πτήση. Μέχρι το 1931, η Lores είχε αφιερωθεί στην Αεροπορία, κάνοντας εκείνη τη χρονιά την πρώτη της πτήση με ένα μικρό αεροπλάνο τύπου «Gipsy Moth» που ονομαζόταν «My Little Ship».

Η Lores δε σταμάτησε πάντως εκεί. Το 1937 έγινε το πρώτο πρόσωπο που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στη γενέτειρά της, Νότια Αφρική.

Με το επίτιμο διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Griffith, επιβεβαίωση ως Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) και μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας (AM), καθώς και μια εκλογική περιφέρεια Queensland που ονομάστηκε μετά από αυτήν, τα επιτεύγματα της Lores χρησιμεύουν ακόμα και σήμερα ως έμπνευση για τους πιλότους του μέλλοντος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ 14 Αυγ 2025 | 12:51

Μελβούρνη: Η αιτία που οδήγησε στη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής εγκύου και του συντρόφου της - Εξετάζονται τα γκράφιτι στο σπίτι τους

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μελβούρνη, καθώς μία Ελληνοαυστραλή γυναίκα που ήταν έγκυος και ο σύντροφός της βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι τους.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 13 Αυγ 2025 | 13:35

Σε σοκ η Μελβούρνη από τη δολοφονία Ελληνοαυστραλής και τον αποκεφαλισμό του συντρόφου της - Ο δράστης μετά πήγε για μπέργκερ

Ο δράστης μετά τη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής και του συντρόφου της στη Μελβούρνη, πήγε για μπέργκερ.

13 Αυγ 2025 | 08:01

Άγριο έγκλημα στη Μελβούρνη: Έγκυος Ελληνοαυστραλή δολοφονήθηκε μαζί με τον σύντροφό της που βρέθηκε αποκεφαλισμένος

Η 39χρονη Ελληνοαυστραλή ήταν έγκυος στον 5ο μήνα. Συνελήφθη ένας άστεγος για την διπλή δολοφονία.

ΑΝΤΟΝΙ ΑΛΜΠΑΝΕΖΙ 11 Αυγ 2025 | 07:59

Η Αυστραλία θα αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε πως η χώρα του θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ 10 Αυγ 2025 | 19:36

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας: Κέρδισε το πρώτο της Community Shield στα πέναλτι επί της Λίβερπουλ

Στο ίδιο γήπεδο που πριν από λίγους μήνες "χάρισε" το πρώτο Κύπελλο της Ιστορίας της με μεγάλες επεμβάσεις στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι