Η Travelplanet24 & η airtickets® ενημερώνουν στους πελάτες τους

Μείωση στις κρατήσεις εισιτηρίων και αύξηση των ακυρώσεων. Η Travelplanet24 & η airtickets® εκδίδουν αεροπορικά εισιτήρια ξένων & ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Η Travelplanet24 & η airtickets® ενημερώνουν στους πελάτες τους

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2015Η Travelplanet24 και η airtickets® παρουσιάζουν την κίνηση των κρατήσεων στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τις επιπτώσεις της δεδομένης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης για τον ελληνικό τουρισμό.

Πτώση παρουσιάζεται στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων, των Ελλήνων ταξιδιωτών, με την καλοκαιρινή περίοδο, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015, να εμφανίζει μείωση έως και 50%. Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, από το 1,05% που είναι το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7.2%, το διάστημα 27.06.2015 – 1.7.2015, με αποκορύφωμα την χτεσινή ημέρα 30.06.2015 όταν το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είχαν σημειώσει μέχρι τις 25.6.2015 ανοδική πορεία 10% σε σύγκριση με το 2014 αλλά δραματική μείωση 60% εμφανίζεται από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος 27.06.2015 έως και σήμερα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τρέχουσα κίνηση των κρατήσεων από το εξωτερικό προς Ελλάδα δεν έχει επηρεαστεί και το ποσοστό των ακυρώσεων παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ακόμη, η IATA, με αφορμή τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εβδομαδιαία εκκαθάριση των πωλήσεων των εισιτηρίων από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Ο Φίλιππος Μπρίνκμανν, CEO της Travelplanet24 δήλωσε σχετικά: «Στην κρισιμότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της χώρας, θεωρώ άτοπο και αυταρχικό το αίτημα της IATA να ζητάει εβδομαδιαία εκκαθάριση των εισιτήριων χωρίς καμία πρωτύτερη ενημέρωση ή προετοιμασία.»

Τέλος, η Travelplanet24 και η airtickets® θέλει να ενημερώσει τους επισκέπτες των ιστοσελίδων της, www.travelplanet24.gr και airtickets.gr, ότι δέχεται όλες τις ελληνικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και συνεχίζει να εκδίδει κανονικά εισιτήρια για όλες τις αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και των low cost εταιρειών. Ακόμη, χαρίζουν στους πελάτες τους τα δικά τους έξοδα ακύρωσης εισιτηρίου κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος. Η Travelplanet24 και η airtickets®, η μεγαλύτερη e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Το 2015 η Travelplanet24 και η airtickets® ένωσαν τις δυνάμεις τους και ενίσχυσαν τη θέση τους σε υπάρχουσες και νέες αγορές, καταφέρνοντας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του κλάδου. Η συγχώνευση τοποθετεί τις δυο ελληνικές εταιρείες, Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, στο Βουκουρέστι, στη Μόσχα, στην Βαρσοβία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Σάο Πάολο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr