Follow us

ΗΠΑ: Bιβλίο επέστρεψε σε δημοτική βιβλιοθήκη... 79 χρόνια μετά

Το βιβλίο επιστράφηκε αυτή την εβδομάδα και στο πίσω μέρος του ήταν σφραγισμένη η ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε επιστραφεί – 21 Νοεμβρίου 1938

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΗΠΑ: Bιβλίο επέστρεψε σε δημοτική βιβλιοθήκη... 79 χρόνια μετά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και η παροιμία και σίγουρα αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός βιβλίου που επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη των ΗΠΑ με καθυστέρηση 79 χρόνων.

Η δημόσια βιβλιοθήκη του Ατλμπόρο στις ΗΠΑ, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook, φωτογραφίες από ένα αντίγραφο του «The Young Lady at Home», του συγγραφέα T.S. Arthur.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το βιβλίο επιστράφηκε αυτή την εβδομάδα και στο πίσω μέρος του ήταν σφραγισμένη η ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε επιστραφεί – 21 Νοεμβρίου 1938.

Η αναπληρωτής διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Έιμι Ρίλινγκερ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WPRI-TV, πως ένας άνδρας καθάριζε το υπόγειο στο σπιτιού ενός φίλου του, όταν έπεσε επάνω στο βιβλίο. Όπως είπε το προσωπικό της βιβλιοθήκης εξεπλάγην από την επιστροφή του βιβλίου, το οποίο όμως ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορεί να επανέλθει στην κυκλοφορία.

ΗΠΑ: Bιβλίο επέστρεψε σε δημοτική βιβλιοθήκη... 79 χρόνια μετά

Πάντως, σύμφωνα με την Ρίλινγκερ, η βιβλιοθήκη δεν αξίωσε την καταβολή προστίμου για την τόσο μακροχρόνια καθυστέρηση, σημειώνοντας πως το ποσό ανέρχεται στα 2.800 δολάρια.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές βιοτεχνίες ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό με νέα έκθεση

Η εικαστικός Νικομάχη Καρακωστάνογλου παρουσιάζει έργα τέχνης σε μία από τις παλαιότερες υφαντουργίες χαλιών.

ΒΙΑ 16 Σεπ 2025 | 13:24

Έφηβοι "διέλυσαν" σχολική βιβλιοθήκη προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων: Οι μητέρες τους τους παρέδωσαν στην αστυνομία

Βανδάλισαν το σχολείο τους αλλά οι μητέρες τούς τους αναγνώρισαν από το βίντεο στις κάμερες ασφαλείας και τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:26

Κάμαλα Χάρις: Ηταν απερισκεψία που επιτρέψαμε στον Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία

Στο βιβλίο της, η Κάμαλα Χάρις αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποια συνωμοσία για να συγκαλυφθούν οι αδυναμίες του Μπάιντεν που σχετίζονταν με την ηλικία του.