ΝΕΡΙΤ: Κόντρες και καταγγελίες για εκβιασμούς

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, απαντά στην καταγγελία της Κατερίνα Ευαγγελάκου περί εκβιασμού, σημειώνοντας: «Αιδώς, Αργείοι!»

ΝΕΡΙΤ: Κόντρες και καταγγελίες για εκβιασμούς

Μετά τις αποκαλύψεις, ήρθαν οι δημόσιες κόντρες -μένει να δούμε μετά τις κόντρες... τι; Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ συνεχίζεται ως άρχισε -επεισοδιακά. Τα νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. προσπαθούν να προσαρμοστούν στα καινούρια τους καθήκοντα, την ώρα που οι καταγγελίες με φόντο το μεγάλο κεφάλαιο των παραγωγών στη ΝΕΡΙΤ συνεχίζεται.

Υστερα από τις αποκαλυψεις του αποπεμφθέντος προέδρου, Γιώργου Προκοπάκη, η παραιτηθείσα αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Ευαγγελάκου (το όνομα της οποίας ενεπλάκη στο θέμα των παραγωγών) κατήγγειλε στο νέο Δ.Σ. ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλο (πάντα με αντικείμενο τις παραγωγές). Ισχυρισμό,τον οποίο εκείνος διέψευσε από την πρώτη στιγμή, χαρακτηρίζοντάς τον «ψευδέστατο».

Σε απάντηση στην επιστολή της, ο Χάρης Παπαδόπουλος, αναφέρεται αναλυτικά στο πώς η ΕΕΣ, είχε από την αρχή διαμαρτυρηθεί για έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο, με τον οποίο μοιράζονταν οι παραγωγές της ΝΕΡΙΤ.

Γεγονός είναι πάντως, πως από τη μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ μέχρι σήμερα, οι εξελίξεις δεν οδηγούν σε συμπέρασμα, αλλά στην... απορία: μα, τι γίνεται στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο οποίος -υποτίθεται ότι- θα χτιζόταν πάνω στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατείας;

Αναλυτικά η επιστολή του Χάρη Παπαδόπουλου:

«Η κα Ευαγγελάκου, στην απέλπιδα προσπάθειά της να παραμείνει στη ΝΕΡΙΤ, προσπαθεί να με εμπλέξει προσωπικά, επικαλούμενη δήθεν απειλές και εκβιασμούς εκ μέρους μου προκειμένου να εγκριθεί εκπομπή μου, και ισχυριζόμενη ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης «στην αντιμετώπιση των πολεμίων της διαφάνειας και της αξιοκρατίας». Αιδώς, Αργείοι!

Δυστυχώς για την κα Ευαγγελάκου, τη διαψεύδει ο απελθών Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ. Γιώργος Προκοπάκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι συγγενείς προωθούσαν και ενέκριναν παραγωγές συγγενών και συντρόφων τους (έλαβε άλλωστε μεγάλη δημοσιότητα το ότι ο σύζυγος της κας Ευαγγελάκου συμμετείχε σε προτάσεις εκπομπών που υποβλήθηκαν προς τη ΝΕΡΙΤ, και ότι -όπως δήλωσε η ίδια- ο σύζυγός της είναι επαγγελματίας του χώρου και «δε μπορεί να μη δουλέψει»), καθώς και ότι άλλες παραγωγές εγκρίνονταν «ως δια μαγείας» και χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα. Την διαψεύδουν, επίσης, οι επιστολές που η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών είχε αποστείλει στον κ. Προκοπάκη και στην ίδια, με τις οποίες η Ε.Ε.Σ. διαμαρτυρόταν για έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας, τόνιζε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που χρηματο­δοτείται με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, πρέπει να τηρεί τις αρχές της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αμεροληψίας, και επεσήμαινε ότι καταργήθηκε στην ουσία ο κανονισμός προμήθειας προγράμματος και παρακάμφθηκε ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος, ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, παρενέβη θεσμικά επιδιώκοντας την τήρηση των πιο πάνω αρχών, και σε καμία περίπτωση δεν επεδίωξε -ούτε βεβαίως έχει- προσωπικά οφέλη, όπως προσπαθεί να τον εμφανίσει με την επιστολή της η κα Ευαγγελάκου. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ του κ. Προκοπάκη, της ιδίας και των εκπροσώπων της Ε.Ε.Σ., παρουσία και των νομικών συμβούλων της ΝΕΡΙΤ και της Ε.Ε.Σ. κ.κ. Β. Σουλτανιά και Δ. Χατζημιχάλη αντίστοιχα, ο κ. Προκοπάκης και η κα Ευαγγελάκου δεσμεύτηκαν να παραδώσουν άμεσα στην Ε.Ε.Σ. τα πρακτικά των επιτροπών της διαδικασίας επιλογής προγράμματος. Σε καμία περίπτωση η κα Σουλτανιά δε διατύπωσε οποιαδήποτε αντίρρηση ως προς αυτό, όπως ισχυρίζεται η κα Ευαγγελάκου. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ουδέποτε χορηγήθηκαν τα πρακτικά αυτά των επιτροπών που έκριναν τις υποβληθείσες προτάσεις, και για το λόγο αυτό η Ε.Ε.Σ απέστειλε την από 31-3-2014 επιστολή της (τρίτη κατά σειρά για το θέμα αυτό) με την οποία εξέφραζε τις διαμαρτυρίες της, και ζητούσε τα εν λόγω στοιχεία. Στην επιστολή αυτή βεβαίως δε δόθηκε καμία απάντηση, ούτε αμφισβητήθηκε εκ μέρους της κας Ευαγγελάκου και του κ. Προκοπάκη το περιεχόμενό της.

Κατόπιν αυτών, η Ε.Ε.Σ. προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε με αίτησή της ασφαλιστικών μέτρων να της χορηγηθούν τα πρακτικά των επιτροπών για την επιλογή προγράμματος, και να ανασταλεί η περαιτέρω διαδικασία υλοποίησης των προτάσεων που επελέγησαν. Η συζήτηση της αίτησης έχει οριστεί για τις 30-6-2014, και βεβαίως αυτή δεν έχει απορριφθεί, όπως ισχυρίζεται η κα Ευαγγελάκου.

Μετά από την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε χώρα, αποπέμφθησαν -ως γνωστόν- από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ τόσο ο κ. Προκοπάκης όσο και η κα Ευαγγελάκου, και «πάγωσαν» οι διαδικασίες υλοποίησης των παραγωγών. Αυτά που αναφέρει η κα Ευαγγελάκου για την κα Βίκυ Σουλτανιά, νομική σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, ότι δηλ. εκείνη της πρότεινε να ασκηθεί εναντίον μου αγωγή για «εκβιασμό» επειδή δήθεν την «εκβίασα» ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, πέραν του ότι είναι παντελώς ανυπόστατα, εκθέτουν την ίδια την κα Ευαγγελάκου και (εφόσον ευσταθούν, και δεν είναι επινοήσεις της) και την κα Σουλτανιά, δεδομένου ότι η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών ενήργησε θεσμικά, αποστέλλοντας επιστολές και κάνοντας διαβήματα στη Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, χωρίς όμως να λάβει ποτέ απάντηση, η δε προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνιστά ούτε «εκβιασμό» ούτε «απειλή» αφού αποτελεί νόμιμη ενέργεια, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές της νομικής.

Η κα Ευαγγελάκου είχε την ευκαιρία όσο ήταν στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, και πριν αποπεμφθεί, να αγωνιστεί για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, κάτι όμως που -δυστυχώς για την ίδια- δεν έκανε εμπράκτως. Τώρα είναι πολύ αργά, δεδομένου ότι έχει ήδη αποπεμφθεί και έχει χάσει πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία, όπως επισημαίνουν τα διάφορα δημοσιεύματα που, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της αυτές, καταλήγουν ειρωνικά ότι ‘’Δάκρυα μας έρχονται στα μάτια…’’. Αντί, λοιπόν, η κα Ευαγγελάκου να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών - θεωρώντας τον ενδεχομένως ως υπεύθυνο για την αποπομπή της- θα έπρεπε να αναγνωρίσει δημόσια ότι αυτός με τις θεσμικές του παρεμβάσεις, τις επιστολές, τα δελτία τύπου και τέλος με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ξεσκέπασε τα κακώς κείμενα, προκειμένου έτσι να διασφαλιστούν οι αρχές της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως και η ίδια οψίμως ευαγγελίζεται. Θα ήταν προτιμότερο να κάνει η κα Ευαγγελάκου, έστω και εκ των υστέρων, την αυτοκριτική της.

Σε κάθε δε περίπτωση, την προκαλώ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζεται ότι τη συμβούλευσε η νομική σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, και βεβαίως δηλώνω ότι το ίδιο επιφυλάσσομαι να πράξω και εγώ».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 26 Δεκ 2021 | 10:20

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τέσσερις νέες καταγγελίες σε βάρος του - Τη Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή

Αυξάνονται οι καταγγελίες γυναικών σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, την ώρα που ο ίδιος πέρασε τα Χριστούγεννα στο κελί.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑΣ 23 Δεκ 2021 | 09:21

Λύτρας για Παναγιωτόπουλο: Θα συλληφθεί ξανά αν γίνει νέα καταγγελία - Πότε κρίνεται προφυλακιστέος

Για την νομική πορεία της υπόθεσης του Στάθη Παναγιωτόπουλου μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, συνήγορος μίας εκ των γυναικών που τον κατήγγειλε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΥΤΡΑ 22 Δεκ 2021 | 11:15

Στάθης Παναγιωτόπουλος - Ραγδαίες εξελίξεις: Ίσως εντός της ημέρας ένταλμα σύλληψης - Υπάρχουν 9 ροζ βίντεο

Πιθανώς να εκδοθεί ακόμη και εντός της ημέρας ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Αργά το βράδυ της Τρίτης υποβλήθηκε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ 22 Δεκ 2021 | 10:23

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέες αποκαλύψεις για εννέα ροζ βίντεο - Έρευνα για κακούργημα

Τουλάχιστον εννέα βίντεο έχουν ανέβει σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Νέες καταγγελίες.

''ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ'' 18 Δεκ 2021 | 13:59

Καταγγελία - σοκ για γνωστό ηθοποιό: ''Με έπιασε από τον λαιμό, με χαστούκισε και έβαλε το χέρι του μέσα μου''

Νέα καταγγελία για σεξουαλική βία από ηθοποίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ 17 Δεκ 2021 | 07:36

Κρις Νοθ - "Βόμβα" στο Χόλιγουντ: Ο "Mr Big" κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών

Ο "Mr Big" του Sex and the city, υποστηρίζει ότι οι επαφές που είχε με τις δύο γυναίκες ήταν συναινετικές.