Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους

Μέσα από χιλιάδες ...σαπουνόφουσκες προσεγγίζουν τον κόσμο δύο καλλιτέχνες του εφήμερου, δημιουργώντας ονειρικούς κόσμους για παιδιά αλλά και για μεγάλους!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους

Μέσα από χιλιάδες ...σαπουνόφουσκες προσεγγίζουν τον κόσμο δύο καλλιτέχνες του εφήμερου, δημιουργώντας ονειρικούς κόσμους για παιδιά αλλά και για μεγάλους!

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους

Η "La Petite Marguerite" είναι μια καλλιτεχνική - δημιουργική ομάδα, που συστάθηκε από τη Βάσια Τσώτσου και τον Καριοφύλλη Γκροζούδη με στόχο, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσώτσου, "να αναδείξει το υπέροχο τίποτα του σήμερα μέσα από δράσεις που έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή".

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 2

"Δουλεύουμε κατά βάση με παιδιά χρησιμοποιώντας την σαπουνόφουσκα ως ένα εργαλείο ανοιχτό σε όλους. Άλλωστε, η μικρή διαδρομή δημιουργίας της φούσκας, δηλαδή η βαθιά εισπνοή και εκπνοή, μπορεί να μας διδάξει πώς μπορούμε να σταματήσουμε στιγμιαία τον χρόνο, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με την παιδικότητα αλλά και τη ζωή όπου κυριαρχούν οι γρήγοροι ρυθμοί" εξηγεί η κ.Τσώτσου. Μάλιστα για την ίδια, η χρήση της σαπουνόφουσκας δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα αλλά μπορεί να δημιουργήσει και εκπαιδευτικά ερεθίσματα, μέσα από μια ιδιαίτερη πρωτότυπη διαδικασία.

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 3

"Πρόσφατα χρησιμοποιήσαμε τη δράση της σαπουνόφουσκας ως ερέθισμα για την αποευαισθητοποίηση ...αλόγων στον ιππικό όμιλο ClubCheval-IKEM, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, με τον εκπαιδευτή Γιάννη Μπραστιανό", λέει η κ. Τσώτσου.

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 4

Όπως διευκρινίζει, το άλογο, έχει ανεπτυγμένη ικανότητα στο να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και να διαφεύγει, γι' αυτό και βρίσκονται σε συνεχόμενη κατάσταση άγχους και το παραμικρό σημάδι απειλής, είναι αρκετό για να το τρέψει σε φυγή.

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 5

"Το άλογο μπορεί να γίνει ένας πρόθυμος και έμπιστος σύντροφος, αν το βοηθήσουμε να ξεπεράσει τους φόβους του και αυτό πετυχαίνουμε με την απευαισθητοποίηση που γίνεται με την εφαρμογή ενός συνεχούς ερεθίσματος έως ότου εξαλειφθεί πλέον οποιαδήποτε αντίδραση. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό το ερέθισμα μέσα από εκατοντάδες σαπουνόφουσκες" λέει.

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 6

Η ομάδα "La Petite Marguerite" θα βρίσκεται στις 20 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Άγκυρα, στην Αθήνα, όπου μέσα από ένα τρίωρο εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 7 έως 12 ετών, θα δημιουργήσει μια εικαστική παρέμβαση μέσα από τον ατελείωτο κόσμο της σαπουνόφουσκας.

Καλλιτέχνες της .... σαπουνόφουσκας δημιουργούν ονειρικούς κόσμους - εικόνα 7

Ακόμη, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά ...σαπουνοφουσκοποιητών, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται και σε ομάδες παιδιών με αυτισμό και σύνδρομο down.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

banner
banner
banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr