Μίνι πάρκα, στο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου

Πρωτότυπα μίνι πάρκα στο φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μίνι πάρκα, στο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου

Ένα παροπλισμένο κλασικό μαύρο ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας, μια αίθουσα τέχνης δίπλα στο κράσπεδο ενός πεζοδρομίου και ένα παγκάκι δίπλα σε μια πολύ μεγάλη «ζαρντινιέρα» είναι ανάμεσα στα μίνι πάρκα που σχεδίασαν αρχιτέκτονες και σχεδιαστές για το φετινό Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου.

Και τα τρία, τα οποία είναι διασκορπισμένα στο Σίτι, έρχονται να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα για τα όρια ιδιωτικού και δημόσιου χώρου μέσα στην πόλη, μιας και το θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Όρια».

Το με έδρα το Λονδίνο αρχιτεκτονικό γραφείο Fatkin μεταμόρφωσε ένα παροπλισμένο μαύρο ταξί -σήμα κατατεθέν άλλοτε της βρετανικής πρωτεύουσας- σε έναν παιγνιώδη δημόσιο χώρο, για να κάτσει και να χαλαρώσει κάποιος. Το βάφτισε «The London Cablet», και φύτεψε γύρω του φυτά με μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα για να προσφέρει οικότοπο σε έντομα και να προσθέσει πράσινο στον δρόμο. Στόχος ήταν να δείξουν ότι τα οχήματα μπορούν να ανακυκλωθούν σε όφελος των δημόσιων χώρων στις πόλεις, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

Ο καλλιτέχνης Πάτρικ Μακεβόι μετέτρεψε έναν χώρο στο St Martins le Grand, που δεν χρησιμοποιείτο, σε υπαίθρια αίθουσα τέχνης, ενθαρρύνοντας τους περαστικούς να ζωγραφίσουν πάνω σε πλάκες πεζοδρομίου που είναι τοποθετημένες σε καβαλέτα.

Τελευταίο στην τριάδα των μίνι πάρκων, είναι το «Rocks and Reeds» που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο PARTI. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά από κοντινά γιαπιά κατεδάφισης. Τα αγριολούλουδα στη «ζαρντινιέρα» δίνουν επιπλέον πράσινο και λειτουργούν ως ασπίδα στη ρύπανση από τον δρόμο και τα γιαπιά.

«Τα "Παρκάκια του Σίτι" δεν αναδεικνύουν μόνο τη δεξαμενή ταλαντούχων αρχιτεκτόνων του Λονδίνου, αναδυόμενων και καθιερωμένων, αλλά και υπογραμμίζουν τον συχνά λησμονημένο, παραμελημένο χώρο δίπλα στο κράσπεδο ενός πεζοδρομίου ως ευκαιρία-κλειδί για να ικανοποιηθεί η ανάγκη που έχει το Σίτι να αυξηθεί εκεί το πράσινο και ο δημόσιος χώρος» τόνισε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου, Τάμσι Τόμσον.

Τα μίνι πάρκα θα παραμείνουν στο Σίτι έως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Φωτο: Pixabay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ 21 Δεκ 2021 | 11:40

Λονδίνο: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον

Η εκδήλωση θεσμός στη φημισμένη Trafagal Square του Λονδίνου για την υποδοχή του Νέου Ετους, δεν θα διοργανωθεί ούτε φέτος στην αγγλική πρωτεύουσα.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 21 Δεκ 2021 | 00:03

Ματαιώνονται και στο Λονδίνο οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις υπό τον φόβο της Όμικρον

Αντί για την εκδήλωση στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου, θα μεταδοθεί από το BBC εκπομπή στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.