Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος γυρίζουν το ρολόι της γης

Η θεματική έκθεση θα λειτουργήσει από τις 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος γυρίζουν το ρολόι της γης

Ο τρομακτικός "Ρέξ", ο αλλόκοτος "Τρικέρατος", ο "Βραχυόσαυρος", ο "Διπλόσαυρος" και η μεγάλη παρέα τους θα εμφανιστούν στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) γυρίζοντας το "ρολόϊ" της γης δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω. Και οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τους κυρίαρχους του πλανήτη στην προ - προ - προϊστορική εποχή, στο νέο εντυπωσιακό - θεματικό πάρκο και μουσείο... δεινοσαύρων, που θα αρχίσει να λειτουργεί από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και για τους επόμενους τρεις μήνες.

Όπως αναφέρει η ΔΕΘ - Helexpo, μετά τις μεγάλες επιτυχίες των θεματικών πάρκων "Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας" και "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά", που έσπασαν κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ο εκθεσιακός φορέας, σε συνεργασία με τις δημιουργικές ομάδες "Eksagon Greece IKE" και "Dream Workers", προσκαλεί το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι απόδρασης πίσω στο χρόνο, πέρα από τα σύνορα της ιστορίας και πριν την αυγή της ανθρωπότητας. Το θεματικό πάρκο - μουσείο, με τίτλο οι "Δεινόσαυροι" θα λειτουργεί σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο "Περίπτερο 5", όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπαίνουν σε μια "μηχανή του χρόνου" και θα μεταφέρονται εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα ζουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα, που τα προσομοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα εκθέματα της Ευρώπης. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα βιώνουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, οπότε και ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

"Το συναρπαστικό και πρωτόγνωρο αυτό "ταξίδι" δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Οι ενήλικοι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα", αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo και προσθέτει ότι η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ "βαριά" υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Η θεματική έκθεση θα λειτουργήσει από τις 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας www.dinosaurs.gr και το ωράριο λειτουργίας είναι το εξής:

Δευτέρα - Πέμπτη : 09.00 - 14.00, Παρασκευή : 09.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00, Σάββατο : 11.00 - 19.00 και Κυριακή : 11.00 - 19.00 και οι τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος : 7€ / άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη) : 5€ / άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά) : 22 €, οικογενειακό (3μελής οικογένεια) : 18 €, άνεργοι (μόνο Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, παιδιά μέχρι 3 ετών : δωρεάν. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr