Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την Black Friday

Black Friday, λοιπόν, και μάθετε πως να ψωνίσετε, να κάνετε την κατάλληλη λίστα και να πετύχετε τα καλύτερα deals μ' αυτή την ευκαιρία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την Black Friday

Ο θεσμός ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για να επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας και πλέον προτείνει μια ευρεία γκάμα αγορών. Black Friday είναι πάντα η Παρασκευή που ακολουθεί μετά την αμερικανική Ημέρα των Ευχαριστιών. Φέτος έρχεται στις 29 Νοεμβρίου, αν και κάποια brands αρχίζουν νωρίτερα τις προσφορές. Σηματοδοτεί επίσης την αρχή της περιόδου του εορταστικού shopping.

Black Friday, λοιπόν, και μάθετε πως να ψωνίσετε, να κάνετε την κατάλληλη λίστα και να πετύχετε τα καλύτερα deals μ' αυτή την ευκαιρία. Άλλωστε αυτός ο θεσμός, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για να επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, πλέον προτείνει μια ευρεία γκάμα αγορών, από κάθε κατηγορία προϊόντων και επίπεδο τιμών, από τις οικονομικές αλυσίδες καταστημάτων μέχρι πολυτελή brands. Κι οι διαφημίσεις για την Black Friday ίσως έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας...

Οι φετινές προσφορές μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο οι fashion και beauty editors και όλοι όσοι παρακολουθούν στενά τους μηχανισμούς της αγοράς ξέρουν από τώρα τι αξίζει να αγοράσει κανείς στη φετινή Black Friday και τι μπορεί να αφήσει στην άκρη χωρίς τύψεις.

Καταρχάς, για να κάνει κανείς σωστά κι αποδοτικά ψώνια πρέπει να καταρτίσει μια ενημερωμένη λίστα. Και το πρώτο που πρέπει να λάβει υπ' όψιν είναι οι πραγματικές του ανάγκες. Ένα καλό «σκανάρισμα» της ντουλάπας μας, λοιπόν, και μια καταγραφή των απαραίτητων με σειρά προτεραιότητας είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τη λίστα ακολουθεί το ερώτημα: πως να ψωνίσουμε; Η απάντηση έχει να κάνει με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων βάσει αυτής της λίστας αφού έχουμε ενημερωθεί (διαδικτυακά, ζητώντας πληροφορίες κ.τ.λ.) συγκεκριμένα για ό,τι ψάχνουμε.

Πως μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο deal; Όταν μιλάμε για ρούχα και αξεσουάρ, πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε πιο πολυτελή κομμάτια που διαφορετικά είναι δύσκολο να τα αποκτήσει κανείς με μία προϋπόθεση: να επιλέξουμε προϊόντα διαχρονικά, όχι εφήμερα trend. Συγκεκριμένα, fashion editors προτείνουν να αγοράσουμε κάτι από τις βασικές επιθυμίες μας, ενώ beauty editor προτείνουν να αναζητήσουμε συσκευές προσωπικής περιποίησης, «ιδιαίτερα για το πρόσωπο και τα μαλλιά».

Αξίζει να ξέρει κανείς ότι τα ηλεκτρικά είδη είναι από τις καλύτερες αγορές που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα, γιατί μπορεί να βρούμε σε εκπληκτικές τιμές παλαιότερα μοντέλα συσκευών αλλά ιδιαίτερα λειτουργικά και εξελιγμένα.

Και μην ξεχνάτε ότι το Public, η εταιρεία που έφερε πρώτη τον θεσμό στην Ελλάδα το 2016, ανακοίνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο ακριβώς τις ποσότητες που διαθέτει σε τιμές Black Friday. Ενδεικτικά: πάνω από 28000 smartphones, 6.000 laptops, 9.000 tablets, 14.000 wearables, 25.000 τηλεοράσεις, 80.000 gaming προϊόντα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr