Πλησιάζει σταθερά, είναι πράσινος και λέγεται Χόντα

Ο Χόντα είναι ένας πρασινωπός κομήτης και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του είναι που τον κάνει τόσο ασυνήθιστο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πλησιάζει σταθερά, είναι πράσινος και λέγεται Χόντα

Ο Χόντα είναι ένας πρασινωπός κομήτης και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του είνα ιπου τον κάνει τόσο ασυνήθιστο. Πλησιάζει τη Γη και το Σάββατο θα φθάσει στην κοντινότερη απόσταση από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Ας ηρεμήσουμε, είναι στα περίπου 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα, αλλά θα είναι αρκετά φωτεινός άρα και ορατός ακόμα και με γυμνά μάτια.

Ο κομήτης 45Ρ/Χόντα-Μρκος-Παϊντουσάκοβα (τα ονόματα των τριών αστρονόμων που τον ανακάλυψαν το 1948), ταξιδεύει προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος κάθε πεντέμισι χρόνια περίπου.

Όσοι ασχολούνται με την αστρονομία ερασιτεχνικά θα μπορούν να τον διακρίνουν λίγο πριν την αυγή, προς την κατεύθυνση της ανατολής.

Όσο για το χρώμα του, προέρχεται από την μετατροπή σε αέριο του διατομικού άνθρακα, ο οποίος έχει αυτή την απόχρωση στο διάστημα.

Πρόκειται για έναν μικρομεσαίου μεγέθους κομήτη ο οποίος πάντως θα κάνει το όγδοο κοντινότερο πέρασμα κομήτη από τον πλανήτη μας. Το 2011 είχε πλησιάσει τη Γη ακόμη περισσότερο, αλλά στη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα δεν θα φθάσει ξανά τόσο κοντά όσο το Σάββατο, σύμφωνα με το Space.com.

Πηγή: Space.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 02 Οκτ 2020 | 11:59

Οδηγούμε το ευρηματικό ηλεκτρικό Honda e

Αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ 29 Σεπ 2020 | 09:19

Πλανήτης Άρης: Ακόμα πιο κοντά στο να βρεθούν ίχνη ζωής - Ενδείξεις για τέσσερις υπόγειες λίμνες

Με την ανακάλυψη τεσσάρων λιμνών με αλμυρό νερό στον πλανήτη Άρη, όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας έρχονται πιο κοντά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 26 Σεπ 2020 | 17:53

Ο κορονοϊός "σκεπάζει" τον πλανήτη: Πλησιάζουν το 1.000.000 οι νεκροί

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 1.000.000 ανθρώπων στον πλανήτη