Προκοπάκης: Καταγγέλλει παρεμβάσεις Σαμαρά-Παπανδρέου στη ΝΕΡΙΤ

Παρεμβάσεις νυν και πρώην πρωθυπουργών καταγγέλλει σε νέο άρθρο του ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος προχωρά σε αποκαλύψεις και για το Εποπτικό

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Προκοπάκης: Καταγγέλλει παρεμβάσεις Σαμαρά-Παπανδρέου στη ΝΕΡΙΤ

Με νέο μακροσκελές άρθρο στο The Book's Journal, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, επανέρχεται στο θέμα της ΝΕΡΙΤ και των παρεμβάσεων που -όπως υπογραμμίζει- είχε δεχτεί τόσο από τον νυν πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον πρώην Γιώργο Παπανδρέου.

Στο άρθρο του με τίτλο «ΝΕΡΙΤ, πίσω από τις κουρτίνες», ο Γιώργος Προκοπάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του είχε να ζητηθεί να αναλάβει τη διοίκηση της τότε ΕΡΤ από την εποχή της πρωθυπουργίας Παπαδήμου. «Αρχικά αρνήθηκα, αλλά συμφωνήσαμε να το “ψάξω” με τους αρμοδίους» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις, αναφέρεται σε λίστες επιθυμιών για προσλήψεις τόσο από την πλευρά της Ν.Δ., όσο και από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. «Δεν δέχθηκα να παραλάβω τη λίστα των επιθυμιών για προσλήψεις της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζει. «Χωρίς τη θέλησή μου, έλαβα από μέλος του ΔΣ την επιθυμία για προσλήψεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ.Α. Παπανδρέου – την αγνόησα».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο πρωθυπουργός παρενέβη για να ζητήσει την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Βασίλη Θωμόπουλου όμως ο ίδιος δεν το δέχτηκε -για «επιχειρησιακούς λόγους»...

Συγκεκριμένα, ο κ. Προκοπάκης αναφέρει: «Το βράδυ της 25/4, σε συνάντηση (δικό μου αίτημα για να διασφαλίσω την ψήφιση δύο τροπολογιών που θα επέτρεπαν στη ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει το δίκτυο εκπομπής ως “καθολικός πάροχος”) με τον πρωθυπουργό, μου ζήτησε την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Περιεχομένου [Βασ. Θωμόπουλος] (έχει την ευθύνη και των ειδήσεων). Η άμεση απάντησή μου ήταν “αυτό αποκλείεται”. Εξήγησα στον πρωθυπουργό τους επιχειρησιακούς λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατη η ικανοποίηση του αιτήματός του. Δέχθηκε τα επιχειρήματά μου και συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε ξανά, εάν χρειάζεται, τον Οκτώβριο».

Τέλος, ο πρώην και πρώτος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κάνει αποκαλύψεις και για το Εποπτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι είχε αν αγνοία του αναλάβει «να διαπραγματευθεί τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος με διαχείριση από το Μέγαρο Μουσικής» και ότι ζητούσε την άρνηση ανάληψης των δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων που είχε η ΕΡΤ.

Αποδίδει, μάλιστα, στον πρόεδρο του ΕΣ Θόδωρο Φορτσάκη και τον διάδοχό του -και πρώην επίσης- στην προεδρία της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη την αλλαγή του τρόπου επιλογής του Εποπτικού: «Οι δύο πρόεδροι προώθησαν τη νομοθετική αλλαγή η οποία ως αποτέλεσμα είχε την παράταση της θητείας των δύο Συμβουλίων – πάλι αντίθετα με τη φιλοσοφία του ιδρυτικού νόμου, ο οποίος προέβλεπε την επιλογή της μόνιμης διοίκησης από το μακράς πνοής Εποπτικό Συμβούλιο».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr