Στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πλέον η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πλέον η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών

Στη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) έχει περιέλθει πλέον η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών και λοιπών εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, σε εφαρμογή του Ν. 4498/2017.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μετά την υπογραφή σήμερα, της συμφωνίας-παράρτημα κανονισμού είσπραξης εσόδων μεταξύ του ΕΔΟΕΑΠ και των αλληλοβοηθητικών σωματείων «Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας» (ΕΤΑΣ) και «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Πελοποννήσου- Ηπείρου-Νήσων» (ΤΕΑΣ).

«Η καθυστέρηση της συμφωνίας αυτής από τους εμπλεκόμενους φορείς, εμπόδιζε την ανάθεση της σχετικής αρμοδιότητας στον ΕΔΟΕΑΠ» διευκρινίζει το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι από την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιες οδηγίες από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την ασφάλιση των απασχολουμένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (άρθρο 20 του Ν. 4498/2017).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr