Στην Κίνα βάζουν γιγαντιαία Πάντα να παράγουν ενέργεια

Με σχήμα ενός γιγάντιου Πάντα, η εγκατάσταση του πεδίου από την Panda Green Energy είναι σε θέση να παράγει, σε πρώτη φάση 50 MW καθαρής ενέργειας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στην Κίνα βάζουν γιγαντιαία Πάντα να παράγουν ενέργεια

Ναι, η ηλιακή ενέργεια δεν είναι μόνον φιλική στο φυσικό περιβάλλον. Μπορεί να είναι και χαριτωμένη! Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ηλιακό πεδίο Panda Power Plant στην Ντατόνγκ της Κίνας.

Με σχήμα ενός γιγάντιου Πάντα, του πιο αγαπημένου ζώου για τους Κινέζους, η εγκατάσταση του πεδίου από την Panda Green Energy είναι σε θέση να παράγει, σε πρώτη φάση, 50 MW καθαρής ενέργειας, η οποία ήδη διοχετεύεται στο δίκτυο. Με την ολοκλήρωσή του, το πεδίο θα παράγει 100 MW.

Σύμφωνα με το «PV Magazine» ότι τα μαύρα μέρη του Πάντα αποτελούνται από μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα από σιλικόνη, ενώ τα γκρίζα και λευκά μέρη από ηλιακά κύτταρα λεπτής μεμβράνης.

Η κινεζική εταιρεία ήρθε σε συνεννόηση με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) να υποστηρίξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω του κέντρου νεανικών δραστηριοτήτων της Panda Green Energy, στο οποίο μαθητές σχολείου διδάσκονται τη σημασία υιοθέτησης βιώσιμων συνηθειών (ή βιώσιμου life style). Μελλοντικά, το UNDP θα συνεργαστεί με την China Merchants New Energy – τον μεγαλύτερο μέτοχο στην Panda Green Energy – για τη διοργάνωση summer camps και διαγωνισμό σχεδιασμού.

Στην Κίνα βάζουν γιγαντιαία Πάντα να παράγουν ενέργεια

Εκτιμάται ότι, μέσα σε 25 χρόνια, το πεδίο Panda Power Plant θα προσφέρει 3,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες «πράσινης» ενέργειας, το οποίο οδηγεί σε «εξοικονόμηση» 1,056 εκατομμυρίων τόνων κάρβουνου και σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,74 εκατομμύρια τόνους!

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, γνωστής ως «Θαλάσσιος Δρόμος του Μεταξιού», θα εγκατασταθούν και άλλα ηλιακά πεδία σε σχήμα πάντα. Κάποια από αυτά και εκτός Κίνας.

Φωτό: China Merchants New Energy and Panda Green Energy

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 21 Σεπ 2020 | 13:07

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αμερικανούς επενδυτές ενέργειας - υποδομών - τεχνολογίας

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων.

ΤΙ ΖΗΤΑ 08 Σεπ 2020 | 21:05

Μητέρα Λίνας Κοεμτζή: "Ντρέπομαι που μπήκε στο αρχείο η υπόθεση - Δεν υπάρχει δικαιοσύνη" [Βίντεο]

Η Σταυρούλα Τομπάζη, μητέρα της Λίνας Κοεμτζή εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με την πρόταση να μπει στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου της κόρης της

ΑΠΟ 300 ΣΕ 600 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 02 Σεπ 2020 | 06:52

Κίνα: Το Πεκίνο σκοπεύει να διπλασιάσει τις πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει

Το Πεντάγωνο διατείνεται πως η Κίνα αρχίζει να χρησιμοποιεί τον στρατό της για να προβάλλει τη δύναμή της πέραν των συνόρων της.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ CORONAVAC 28 Αυγ 2020 | 13:13

Κίνα: Εμβόλιο κατά του κορονοϊού έλαβε έγκριση για επείγουσα χρήση

Το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού θα χρησιμοποιηθεί για τον εμβολιασμό ομάδων υψηλού κινδύνου