Follow us

The Wilbury: Όχι ακριβώς μπαρ, όχι ακριβώς εστιατόριο

Η μόδα της gastropub, που γεννήθηκε στη γειτονιά της κρεαταγοράς του Smithfield στο Λονδίνο των 90s , έχει φτάσει πια για τα καλά και στην Αθήνα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
The Wilbury: Όχι ακριβώς μπαρ, όχι ακριβώς εστιατόριο

Όχι ακριβώς μπαρ, όχι ακριβώς εστιατόριο. Η μόδα της gastropub, που γεννήθηκε στη γειτονιά της κρεαταγοράς του Smithfield στο Λονδίνο των 90s και κατέκτησε την Αμερική την περασμένη δεκαετία, έχει φτάσει πια για τα καλά και στην Αθήνα. Τελευταίο (και πολύ αξιόλογο) δείγμα της είναι το Wilbury, που άνοιξε τις πόρτες του πριν μόλις 3 εβδομάδες στην πλατεία Μελά της Κηφισιάς, δίπλα στο Gözleme. Η ατμόσφαιρά του είναι κοσμοπολίτικα άνετη, το design μοντέρνο, με απλές γραμμές και δύο statements: στη μια πλευρά, ένα εντυπωσιακό κλουβί με βιβλία που διηγούνται περίπου την μεταπολεμική πολιτισμική ιστορία της Δύσης• στην άλλη, το άγρυπνο, neon βλέμμα μιας πορτοκαλί αλεπούς. Το δυνατό χαρτί εδώ είναι το φαγητό. Κάθε μέρα ως τις 6 θα βρεις brunch staples όπως αυγά benedict, εξαιρετικά σάντουιτς (δοκίμασε το A.B.C.), pancakes με bacon και άφθονο maple syrup. Κορυφαίο όλων και πολύ καλό value το full English breakfast, με αβγά και bacon, hash browns, βρετανικό λουκάνικο και beans, που συνοδεύεις με καφέ Taf ή επιλεγμένες γεύσεις από το Δρόμο του Τσαγιού. Αργότερα, δυνατό burger, σολομός με κινόα και σάλτσα πορτοκάλι, Black Angus ribeye και ωραία fish & chips — το απαραίτητο γαστρονομικό ομάζ στη βρετανική pub. Όπως βέβαια και η μπάρα, με ψαγμένα αποστάγματα, μικροζύθους, Guinness και Peroni on tap. Το καλύτερο δύο κόσμων.

Καθημερινά 09.00-00.00, Κυριακή από τις 10.
Λ. Κηφισίας 238-240, τηλ. 210 8089 454.

Πηγή: athensbook.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" 19 Οκτ 2025 | 08:38

ΝΟΚ: "Ξεπαγώνουν" 3.000 κτίρια - μεγαθήρια, θα συνεχίζεται η κατασκευή με πληρωμή τέλους ή με "έργα αναβάθμισης"

Με ένα ποσό ή έργα για το Δήμο και την κοινότητα θα μπορούν να συνεχιστούν ακίνητα-μεγαθήρια που έκαναν χρήση του ΝΟΚ