WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα

Ενα όραμα δυναμικό, λειτουργικό, «ανοιχτό» και με πολλές - πολλές προοπτικές. Το WIND VISION, οι άνθρωποί του κι η εισαγωγή στη συνδρομητική τηλεόραση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα

Wind Vision είναι το όραμα της Wind να εισέλθει δυναμικά στις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ενα όραμα δυναμικό, λειτουργικό, «ανοιχτό» και με πολλές - πολλές προοπτικές, που αναπτύχθηκε εκτενώς στην πρόσφατη παρουσίαση από τους εμπνευστές του: Εξήντα συνδρομητικά κανάλια, όλα τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, αθλητικό περιεχόμενο των Novasports και πρόσβαση στο Netflix. Κάπως έτσι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εμπειρία τηλεόρασης που παντρεύει τον κόσμο του Internet και της τηλεόρασης.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος πίσω από το όραμα της WIND

Πίσω από το όραμα βρίσκεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δημοφιλούς εταιρείας ηλεπικοινωνιών WIND, Νάσος Ζαρκαλής, έχοντας αναλάβει επικεφαλής της WIND Ελλάς ήδη από το 2009 με 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας - από τα οποία τα 10 στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Μαζί με την ομάδα των συνεργατών του, ο Νάσος Ζαρκαλής προετοίμαζε εδώ και καιρό αυτό το φίλόδοξο project «χτισμένο» πάνω στην τελευταία λέξη των νέων τεχνολογιών της ψηφιακής εποχής, προσφέροντας πλήρως διαδραστικές δυνατότητες και συμμετοχή του χρήστη στη διαμόρφωση του «μπουκέτου» υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής

Τι είναι, λοιπόν, η νέα πλατφόρμα Wind Vision;

«Η WIND VISION είναι ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση» τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής, κατά τη διάρκεια της εν λόγω παρουσίασης. «Σε ένα περιβάλλον που ενσωματώνει όλες τις επιλογές και συνδέει νοικοκυριά και μεμονωμένους χρήστες με το περιεχόμενο που επιθυμούν, όποτε το επιθυμούν και από όποια συσκευή επιθυμούν».

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 3

«Η είσοδος μας στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με τη νέα υπηρεσία WIND VISION είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας και αποτελεί έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης που έρχεται να προστεθεί στον μετασχηματισμό της WIND», δήλωσε επίσης ο Νάσος Ζαρκαλής.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 4

«Η διετία 2016-2017 χαρακτηρίζεται από υψηλή αύξηση εσόδων, της τάξης του 7,3% και εντυπωσιακή αύξηση του EBITDA που άγγιξε το 21,3%» τόνισε. «Το ίδιο διάστημα υλοποιήσαμε επενδύσεις ύψους 188 € εκατ. με αποτέλεσμα τη μεγάλη επέκταση των υποδομών μας, τόσο σε κινητή όσο και σε σταθερή τηλεφωνία, με τη δημιουργία του δικού μας δικτύου νέας γενιάς σταθερής προκειμένου να προσφέρουμε Internet υπέρ – υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν το 2017 ήταν το έτος Fiber για τη WIND, το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης και του περιεχομένου».

Ποια είναι η νέα συνδρομητική υπηρεσία WIND VISION

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία WIND VISION αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου σε συνδυασμό με premium περιεχόμενο.

Η WIND VISION έρχεται με τον πιο κομψό εξοπλισμό στην ελληνική αγορά, τον πιο προηγμένο τεχνολογικά αποκωδικοποιητή που συνδέεται πολύ απλά στην οθόνη της τηλεόρασης.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 5

Ο εξοπλισμός της WIND VISION συνδυάζει τηλεοπτικό περιεχόμενο που μεταδίδεται ευρυζωνικά μέσω του δικτύου σταθερής και Internet της WIND και την λήψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση δορυφορικό πιάτου. Επιπλέον, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο ενσύρματα αλλά και ασύρματα μέσω Wi Fi, χωρίς επιπρόσθετα καλώδια.

Οι τεχνολογικές δυνατότητες της WIND VISION είναι μοναδικές και την κάνουν να ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης: Μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον πλοήγησης και με τη χρήση ενός και μόνο απλού τηλεκοντρόλ να δίνει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, έχει δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR, απελευθερώνει τον θεατή από τον περιορισμό της μίας οθόνης καθώς προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet όποτε και όπου θέλει ο χρήστης.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 6

Η multiscreen εμπειρία είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές WIND VISION, απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή WIND VISION στο tablet / smartphone υποστηρίζει την θέαση on demand μέσα από νέες λειτουργίες όπως:

 • Catch up: ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του πρόγραμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή.
 • Επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος. Αν χάσει ο θεατής την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή.
 • Μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο.
 • ΄Εχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών είτε μέσω USB θύρας είτε με Bluetooth, όπως gamepad για παιχνίδια, ασύρματα ηχεία ή ασύρματα ακουστικά.
 • Διαθέτει αναβαθμισμένο οδηγό προγράμματος με 3 διαφορετικούς τρόπους περιήγησης στα προγράμματα των καναλιών.

WIND VISION, η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα

Μέσα από μια μεγάλη συνεργασία της WIND με τη Google η WIND VISION είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη.

Τι σημαίνει Android TV για την τηλεόραση; Πρακτικά, ότι το smartphone για την κινητή τηλεφωνία. Η WIND VISION ως Android TV κάνει κάθε τηλεόραση «έξυπνη» και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως:

 • To Google Play Movies για ταινίες on demand, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων κυκλοφοριών και μιας τεράστιας ταινιοθήκης που μπορεί ο συνδρομητής να παρακολουθήσει στο δικό του χρόνο.
 • Αγαπημένες μουσικές εφαρμογές όπως το Spotify, το Tunein, το Google Play Music.
 • Τον κόσμο του YouTube.
 • To Google play Games! Για πρώτη φορά σε συνδρομητική τηλεόραση δίνεται πρόσβαση σε μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου gamepad.
 • Αμέτρητες ακόμα εφαρμογές μέσα από το Google Play Store, που εμπλουτίζουν τον περιεχόμενο της τηλεόρασης.

Ως Android TV, η WIND VISION έχει επιπλέον τεχνολογικές δυνατότητες που είναι μοναδικές στην ελληνική αγορά:

 • Chromecast. Ο συνδρομητής μπορεί να μεταδώσει ασύρματα περιεχόμενο στην τηλεόρασή όπως προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και περιεχόμενο εφαρμογών, από το smartphone και το tablet του με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • Φωνητική αναζήτηση στο περιεχόμενο εφαρμογών της Google ώστε να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και απλά, μόνο με την φωνή του.
 • Πλούσιο περιεχόμενο που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους.

Ενας ατέλειωτος κόσμος περιεχομένου

Η WIND VISION προσφέρει έναν ατελείωτο κόσμο περιεχομένου τόσο μέσω των εφαρμογών του Google Play Store όσο και μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 7

Σε ένα ενιαίο περιβάλλον ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια για να απολαμβάνει:

 • Τις πιο δημοφιλείς σειρές από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα όπως FOX, FOX life μαζί με επιπλέον ψυχαγωγικά κανάλια όπως E!, Food Network.
 • Παιδικά προγράμματα από κανάλια που αγαπούν μικροί κ.αι μεγάλοι: Disney, Disney Junior, Disney XD, nickelodeon, SMILE, BabyTV.
 • Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ με μοναδικές παραγωγές: National Geographic, Nat Geo WILD, travel channel, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, CBS reality, History, CRIME+ INVESTIGATION, RT DOCS.
 • Δημοφιλή μουσικά κανάλια από όλο τον κόσμο: MTV LIVE HD, VH1,MTV ROCKS, MTV HITS, STINGRAY LITE, STINGRAY VIBE, STINGRAY LOUD, STINGRAY JUICEBOX, DJAZZ, iConcerts, CMUSIC, CLASSICA, STINGRAY AMBIENCE.
 • Hot lifestyle κανάλια Fashion TV, World Fashion, LUXE.TV.
 • Τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου Bloomberg TV, Euronews (Eng), Sky News, CNBC, BBC World News, Deutsche Welle, Rai 1, France 24, TV5 Monde, TVE, RT, Aljazeera, CGTN, NHK World.
 • Αθλητικά για όλα τα ενδιαφέροντα Εxtreme sports, motorVISION, GINX, Nautical channel, Outdoor channel.
 • Επιπλέον, τα ελληνικά κανάλια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, γίνονται διαθέσιμα στο ίδιο περιβάλλον πλοήγησης με εμπλουτισμένο οδηγό προγράμματος με εικόνες και πληροφορίες ανά πρόγραμμα.

Premium αθλητικό περιεχόμενο

Όλη η δράση των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων είναι διαθέσιμη στη WIND VISION από τα κανάλια Novasports, χάρη στη συνεργασία της WIND με την Nova. Οι συνδρομητές WIND VISION μπορούν να παρακολουθούν Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, ποδοσφαιρικό και μπασκετικό θέαμα από όλη την Ευρώπη και άλλες μεγάλες διοργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης στην Ελλάδα που ενσωματώνει το Netflix

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 8

Το Netflix είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης, WIND VISION.

«Δεν χρειάζονται συστάσεις για έναν κολοσσό της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας που προσφέρει στους χρήστες του ανεξάντλητες επιλογές σε εξαιρετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που η Netflix επέλεξε τη WIND VISION ως partner στην ελληνική αγορά, αναγνωρίζοντας την τεχνολογική καινοτομία της υπηρεσίας μας. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα εξελιχθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής.

Από βραβευμένες κλασσικές ταινίες έως τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, το Netflix προσφέρει δημοφιλές περιεχόμενο σε μαγική εικόνα 4K ULTRA HD. Με ελληνικούς υπότιτλους και μενού, ο νέος τρόπος να απολαμβάνουν οι πελάτες της WIND Netflix είναι στην WIND VISION.

Επιπλέον, μελλοντικά το τηλεχειριστήριο της WIND VISION θα περιλαμβάνει ένα ειδικό κουμπί Netflix για να δίνει στους Έλληνες χρήστες την ταχύτερη πρόσβαση σε πρωτότυπες εκπομπές Netflix, ντοκιμαντέρ, stand-ups, παιδικό περιεχόμενο και ταινίες.

Πώς θα αποκτήσω WIND VISION;

Η WIND VISION απευθύνεται σε υφιστάμενους καθώς και νέους οικιακούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και Internet της WIND και είναι διαθέσιμη σε δύο πακέτα μηνιαίας συνδρομής:

Family Pack στα 9,90 Ευρώ που προσφέρει την μοναδική εμπειρία θέασης των συνδρομητικών καναλιών, μαζί με τις αμέτρητες δυνατότητες του αποκωδικοποιητή της WIND VISION

Full Pack στα 24,90 Ευρώ που προσφέρει όλο το περιεχόμενο του Family Pack μαζί με όλη την δράση των σπουδαιότερων αθλητικών διοργανώσεων από τα 7 κανάλια Novasports

Επιπλέον, όλοι οι νέοι συνδρομητές WIND VISION θα μπορούν να απολαύσουν 3 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix εάν διαθέτουν σύνδεση WIND ADSL ή 6 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix για συνδέσεις WIND Fiber (50, 100 & 200 Mbps). Η προσφορά αυτή αφορά σε νέους αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές Netflix.

Η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION είναι διαθέσιμη από σήμερα στο www.wind.gr, σε όλα τα καταστήματα WIND πανελλαδικά, στα καταστήματα Public, στα καταστήματα Κωτσόβολος καθώς επίσης και στο 13800.

WIND VISION: Ολα τα μυστικά για τη νέα τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα - εικόνα 9

Δείτε ένα υπέροχο διαφημιστικό βίντεο για τη WIND VISION:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr