Χαρές για δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον

Διπλή ευτυχία στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον με τη γέννηση δίδυμων γιγάντιων πάντα! Είναι μικροσκοπικά. Το δεύτερο μπήκε σε θερμοκοιτίδα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χαρές για δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον

Η Μέι Σιάνγκ, το θηλυκό γιγάντιο πάντα του ζωολογικού πάρκου γέννησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα δύο μωρά του, σε διάστημα αρκετών ωρών το ένα από το άλλο, δύο χρόνια μετά τη γέννηση του μικρού Μπάο Μπάο που είναι η αγάπη των επισκεπτών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του πάρκου.

Το πρώτο μωρό γεννήθηκε στις 17.34 τοπική ώρα Σαββάτου (00:34 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο που ανακοίνωσε πέντε ώρες αργότερα και τη γέννηση του δεύτερου.

Χαρές για δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον

«Όλοι είμαστε κατενθουσιασμένοι που η Μέι Σιάνγκ γέννησε», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντένις Κέλι μετά τη γέννηση του πρώτου γιγάντιου πάντα. «Το μωρό είναι ευάλωτο λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του αλλά ξέρουμε ότι η Μέι είναι μια εξαιρετική μητέρα».

Ο Κέλι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μετά την εμπειρία που είχαν το 2012 όταν ένα έξι ημερών γιγάντιο πάντα πέθανε.

Χαρές για δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον - εικόνα 2

Αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου είπαν ότι η Μέι Σιάνγκ πήρε κοντά της το μωρό της αμέσως μετά τον τοκετό.

Το προσωπικό θα αφήσει τη μητέρα και το μωρό της μόνους για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το δεύτερο αρκουδάκι τοποθετήθηκε στη θερμοκοιτίδα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται όταν γεννιούνται δίδυμα.

Χαρές για δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον - εικόνα 3

Είκοσι τέσσερα λεπτά πριν από την ανακοίνωση της πρώτης γέννησης, το ζωολογικό πάρκο είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύντομης διάρκειας βίντεο που έδειχνε να σπάζουν τα νερά στη Μέι Σιάνγκ μέσα στον μικρό περίβολο όπου είχε τοποθετηθεί για να γεννήσει.

Η μητέρα άρχισε να κυοφορεί τον Απρίλιο, με τεχνητή γονιμοποίηση όταν επιστήμονες χρησιμοποίησαν κατεψυγμένο σπέρμα που είχε ληφθεί από τον Χουί Χουί, ένα γιγάντιο πάντα που ζει στην Κίνα. Μια δεύτερη γονιμοποίηση έγινε με το σπέρμα ενός γιγαντιαίου πάντα από τον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον. Οι εξετάσεις DNA που θα γίνουν, θα καθορίσουν ποιος είναι ο γονέας.

Τον Ιούλιο, η Μέι Σιάνγκ είχε εκδηλώσει σημάδια εγκυμοσύνης: κοιμόταν περισσότερο, έτρωγε λιγότερο, είχε χτίσει μια φωλιά και περνούσε περισσότερο χρόνο στο δικό της χώρο.

Η Μέι Σιάνγκ έχει ήδη γεννήσει δύο μικρά που επέζησαν: τον Τάι Σαν το 2005 και τον Μπάο Μπάο το 2013.

Πριν από δύο χρόνια, η Μέι Σιάνγκ γέννησε ένα νεκρό μωρό λίγες ώρες μετά τη γέννηση του Μπάο Μπάο. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε γεννήσει ένα μικρό θηλυκό το οποίο πέθανε έξι ημέρες αργότερα, λόγω ενός προβλήματος στο ήπαρ.

Την Τρίτη, η γέννηση ενός άλλου γιγαντιαίου πάντα σκόρπισε χαρά στον ζωολογικό κήπο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Οι γεννήσεις σε καθεστώς αιχμαλωσίας είναι ιδιαίτερα σπάνιες γι αυτό το απειλούμενο με εξαφάνιση είδος. Ο πληθυσμός των γιγάντια πάντα που ζουν ελεύθερα είναι μικρότερος από 2.000, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr