Εκατοντάδες παιδιά σε κρατητήρια λόγω μη χρηματοδότησης

Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται σε κρατητήρια της αστυνομίας, στην Παραμεθόριο, λόγω λήξης της χρηματοδότησης για τη μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας.

Εκατοντάδες παιδιά σε κρατητήρια λόγω μη χρηματοδότησης

Οι διηγήσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν στις δράσεις της οργάνωσης ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ είναι συγκλονιστικές. Στα καραβάνια των προσφύγων που φτάνουν συνεχώς στη χώρα μας, με κάθε τρόπο, υπάρχουν και παιδιά που είναι ασυνόδευτα. Δεν έχουν, δηλαδή, κανέναν ενήλικο συγγενή μαζί τους και, συνήθως, προσπαθούν να φτάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα που μένει κάποιος δικός τους, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη φτώχεια και τους κινδύνους που εγκυμονούν πολεμικές και εμφύλιες συρραξεις.

Η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σταματήσει και εκατοντάδες παιδιά παραμένουν στα κρατητήρια, στις παραμεθόριες περιοχές.Δυστυχώς, σήμερα, η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σταματήσει, καθώς αναμένεται, μετά τον Φεβρουάριο να δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη, το οποίο δεν έχει, ακόμη, αποκτήσει διαχειριστικό πλαίσιο, κάνοντας ακόμη πιο θολό το τοπίο για το μέλλον της συγκεκριμένης δράσης. Αποτέλεσμα αυτού του κενού είναι αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες παιδιά να παραμένουν στα κρατητήρια παραμεθορίων περιοχών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που οι άνθρωποι της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ πληρώνουν από την τσέπη τους για εισιτήρια και άλλα έξοδα, προκειμένου να βοηθήσουν κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, που δεν μπορούν να περιμένουν.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2009 και από το 2010 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποίησε 438 συνοδείες ασυνόδευτων ανηλίκων, προστατεύοντας πολλά από αυτά τα παιδιά από κυκλώματα εκμετάλλευσης, που δρούσαν (και δρουν ακόμη) έξω από τα κρατητήρια. Συνολικά 1732 ασυνόδευτα παιδιά συνοδεύτηκαν, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 30 σεμινάρια διερμηνείας, δημιουργώντας εκατοντάδες νέους, αξιόπιστους και έμπιστους διερμηνείς.

Στην κάμερα του TheTOC μιλούν στελέχη της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ, καθώς και συνοδοί, νέοι επιστήμονες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική δουλειά, με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά, αποκτώντας και οι ίδιοι σημαντικές εμπειρίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ 10-15 ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ 03 Ιουν 2021 | 16:16

Ντομπρόβσκις: Tον Ιούλιο oι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,7 ΕΚΑΤ. ΔΟΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 03 Ιουν 2021 | 14:08

Bloomberg για εμβολιασμούς: Στην 16η θέση της ΕΕ η Ελλάδα, το 35% των πολιτών έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους αναφέρει το Bloomberg

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 01 Ιουν 2021 | 14:10

Ξεκινά σήμερα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με πρώτη αποστολή την εποπτεία του Ταμείου Ανάκαμψης - Ποιες χώρες είπαν "όχι"

Η Ευρωπαϊκη Εισαγγελία, ο νέος ευρωπαϊκός θεσμός για την αντιμετώπιση της απάτης και της διαφθοράς, ξεκινά επισήμως την λειτουργία της από σήμερα.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Ιουν 2021 | 11:54

Κυριακίδου: Στόχος να μετατραπεί η Ευρώπη σε κόμβο ιατρικής καινοτομίας

"Το γεγονός ότι είχαμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια σε 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας δείχνει τι μπορούμε να επιτύχουμε στον τομέα της επιστήμης, της βιομηχανίας και των ρυθμιστικών αρχών", δήλωσε η κ. Κυριακίδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 01 Ιουν 2021 | 11:44

Οι "αδιάφθοροι" της ΕΕ: Η πρώτη ευρωπαϊκή εισαγγελία με επικεφαλής γυναίκα

Την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει καθήκοντα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Πρώτο της μέλημα είναι να αποτρέψει καταχρήσεις και διασπάθιση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 01 Ιουν 2021 | 06:55

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η ΕΕ προχωρά εντός Ιουνίου στην έκδοση κοινού χρέους

Αναμένεται να χορηγηθούν 672 δισεκ. ευρώ σε ενισχύσεις ή δάνεια στα κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 01 Ιουν 2021 | 06:25

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Σε εφαρμογή από σήμερα στην Ελλάδα - Πώς λειτουργεί, όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η Ελλάδα στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν από σήμερα το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid.

EU DIGITAL COVID CERTIFICATE 28 Μαϊ 2021 | 09:40

Το νέο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού - Μητσοτάκης: Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για ταξίδια

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ 28 Μαϊ 2021 | 07:20

Αποκαλυπτήρια του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού από τον Μητσοτάκη: Η ελληνική πρόταση που κέρδισε την Ε.Ε.

Ενώπιον του Σαρλ Μισέλ και του Μαργαρίτη Σχοινά, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το EU DigitalCovid Certificate.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 672 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ 28 Μαϊ 2021 | 06:42

ΕΕ: Το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε "πράσινο φως" από τα 27 κράτη μέλη

Η επικύρωση των 27 ήταν εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει η έκδοση κοινού χρέους: αν έλειπε ακόμη και μία υπογραφή, το σχέδιο θα εκτροχιαζόταν.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Μαϊ 2021 | 19:07

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη ήταν πάντα εκεί για την Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα για την Ευρώπη - Σκοτεινό διάλειμμα το 2015

"Σήμερα η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής με αξιοπιστία και ισχύ" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαϊ 2021 | 07:24

42 χρόνια πριν: Η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ - Οι ομιλίες των πρωταγωνιστών, τα δημοσιεύματα

Τέτοιες μέρες πριν 42 χρόνια, η Ελλάδα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, ένα βήμα που θα καθορίσει την κοινωνική - οικονομική - πολιτική πορεία της τις επόμενες δεκαετίες.

ΖΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 26 Μαϊ 2021 | 15:21

Φουντώνει ο "πόλεμος" ΕΕ με AstraZeneca - Αποζημίωση 10 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης για κάθε δόση ζητά η Κομισιόν

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε την AstraZeneca για κατάφωρη παραβίαση συμβολαίου.