"Με σύνταξη 412 ευρώ, πώς να αγοράσω πετρέλαιο;"

"Μακάρι να είναι ο χειμώνας όπως ο περσινός" λένε οι συνταξιούχοι, καθώς η διάθεση του πετρελαίου ξεκίνησε, αλλά τα χρήματα δεν περισσεύουν για να γεμίσει η δεξαμενή

"Με σύνταξη 412 ευρώ, πώς να αγοράσω πετρέλαιο;"

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μπορεί να μειώθηκε, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η μείωση των εισοδημάτων. Έτσι, το ξεκίνημα της νέας περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, βρίσκει τους καταναλωτές προβληματισμένους. Οι πρώτες διανομές έγιναν από το πρωί, αλλά όσοι βάζουν πετρέλαιο, μετρούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ενώ, συνταξιούχοι και μισθωτοί, θυμούνται τον περσινό ήπιο χειμώνα και ελπίζουν σε ανάλογες θερμοκρασίες και φέτος, ώστε να μην χρειαστεί να δώσουν πολλά χρήματα για θέρμανση.

Όπως τονίζουν και οι άνθρωποι της αγοράς, η τιμή δεν έπεσε όσο θα έπρεπε και η επιστροφή των καταναλωτών στο πετρέλαιο, μάλλον δεν θα γίνει ούτε φέτος. Όσο για το επίδομα θέρμανσης, η καχυποψία υπερισχύει της αισιοδοξίας και οι καταναλωτές, αμφιβάλλουν να θα μπορέσουν να επωφεληθούν, στην πράξη.

Το σύστημα εισροών-εκροών που καθιερώθηκε από φέτος, με τα όποια προβλήματα, αποτελεί εγγύηση για την αξιοπιστία των διανομέων πετρελαίου. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να πάρουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που θα πληρώσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr