Σύριοι πρόσφυγες: "Θέλουμε το δικαίωμα στη ζωή"

Υπό τις χειρότερες συνθήκες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα οι Σύριοι πρόσφυγες, με την απεργία πείνας να έχει ήδη τις πρώτες συνέπειες στην υγεία τους

Σύριοι πρόσφυγες: "Θέλουμε το δικαίωμα στη ζωή"

Η μέρα ήταν κρύα και ο ουρανός συννεφιασμένος, μία από τις πιο δύσκολες μέρες του Νοέμβρη, στο κέντρο της Αθήνας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεκάδες Σύριοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τους κινδύνους μιας ακραίας εμφύλιας διαμάχης βρίσκονταν πάνω από την Πλατεία Συντάγματος, απέναντι από το κτίριο της βουλής, μην έχοντας καμμία άλλη επιλογή από το να διαμαρτυρηθούν κάνοντας απεργία πείνας.

Αίτημα των προσφύγων να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι που έχουν συγγενείς στην Ευρώπη ζητούν να πάρουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν, νόμιμα, το ταξίδι τους.

Σύριοι πρόσφυγες: "Θέλουμε το δικαίωμα στη ζωή"

Η εξάντληση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των περισσοτέρων, ειδικά όσων έχουν ήδη επηρεαστεί από την έλλειψη τροφής. Οι κινητές μονάδες του ομίλου Υγεία, βρέθηκαν εκεί για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη, αλλά και φάρμακα, απαραίτητα κάτω από αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Πάντως, για την ώρα, αυτό που αναζητούν άμεσα οι Ελληνικές αρχές, ο δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, είναι η εξεύρεση λύσης για το θέμα της στέγης, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, όσο περνά ο καιρός και ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι άμεσος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr