Θα αργήσει να μεγαλώσει το ΠΕΔΥ...

Πρεμιέρα χωρίς «θεατές» για το ΠΕΔΥ- Δύσκολα θα καταφέρει να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες- Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό- Πίνακας με όλες τις χρηστικές πληροφορίες

Ηλίας Κούκος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑς ΚΟΥΚΟς
Θα αργήσει να μεγαλώσει το ΠΕΔΥ...

Πολλά τα προβλήμαστα που συναντήσαμε σήμερα στις νέες μονάδες Υγείας οι οποίες αντικατέστησαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα ονομάζονται ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας). Η 20η Μαρτίου είναι η επίσημη «πρεμιέρα» της λειτουργίας των νέων μονάδων Υγείας.Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα αρχίσει σε λίγες ημέρες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ομως από τις εικόνες που αντικρίσαμε δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμο το ΠΕΔΥ την άλλη εβδομάδα για τους ασφαλισμένους. Δεν έχουν στελεχωθεί από αρκετές ειδικότητες ιατρών, ενώ θα χρειαστεί και συντήρηση του εξοπλισμού.

Το «μάρμαρο» πληρώνει - ως είθισται - ο ασφαλισμένος. Στο ΠΕΔΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεκάδες πολίτες έρχονταν για να εξεταστούν ή να διεκπεραιώσουν κάτι, και φυσικά δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Ομως και οι κεντρικές υπηρεσίες φαίνονται ότι πάσχουν από «αρρυθμίες». Χαρακτηριστικο παράδειγμα ένας κύριος με σοβαρά προβλήματα υγείας που του είπαν ότι μπορεί να πάει σε κεντρικό υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στην Αχαρνών 96 για να εξυπηρετηθεί. Όμως όταν πήγε εκεί τον ενημέρωσαν ότι σήμερα είναι κλειστά. Οπως προκύπτει απο το ρεπορταζ μας η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργήσει αύριο. Ιδωμεν...

Εχουμε σημαντικές ελλείψεις, θα χρειαστούμε χρόνο, αλλά είναι μια εκκίνηση, δηλώνει στην κάμερα του TheTOc.gr Ο Παναγιώτης Σιούφας ορθοπεδικός-χειρουργός και θεράπως ιατρός στο ΠΕΔΥ.

Ας δούμε όμως μερικές χρηστικές πληροφορίες που αφορούν τις ΠΕΔΥ όταν αυτές αρχίσουν να λειτουργούν:

Ωράριο

07:00 19:00

Διάρθρωση

- Σε κάθε μονάδα θα υπάρχει ιατρός υποδοχής, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά έκτακτα περιστατικά.

- Οι ιατροί των Μονάδων Υγείας θα εκδίδουν παραπεμπτικά σημειώματα για εξετάσεις, και θα παραπέμπουν σε ειδικό ιατρό της Μονάδας Υγείας ή σε συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ ή σε δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Τηλεφωνικά ραντεβού

Το καθεστώς των τηλεφωνικών ραντεβού παραμένει ως έχει. Ολοι οι ιατροί της μονάδας συμμετέχουν στα τηλεφωνικά ραντεβού. Εξαιρούνται ο Υπεύθυνος της Μονάδας, ο Ελεγκτής Ιατρός, ο Ιατρός Υποδοχής καθώς και ο Οικογενειακός Ιατρός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr