Πώς πέρα από κάθε αρχαιολογική λογική συνδέθηκε ο τάφος της Αμφίπολης με τον ... τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γιατί οι αρχαιολόγοι είναι χαρούμενοι, αλλά ο κόσμος απαγοητευμένος.
Για ποιόν λόγο «το μνημείο έχει πολιτικό χαρακτήρα».
Γιατί μία ανασκαφή, ακόμη και όταν έχει τελειώσει, δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα.
Η νέα επικοινωνιακή τακτική του υπουργείου Πολιτισμού, που εφαρμόσθηκε πρώτη φορά στην Αμφίπολη, πόσο κοντά ή κόντρα είναι στην «κουλτούρα» της Αρχαιολογίας, για την οποία οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι «άσκηση υπομονής»;
Ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Πάνος Βαλαβάνης στο στούντιο του TheTOC.gr σε μία σύνοψη των δεδομένων της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, η οποία ξεκίνησε πριν από τις τρεις μήνες (10 Αυγούστου).
Λίγο πριν τη διενέργεια της πολυσυζητημένης γεωφυσικής διασκόπησης, που πιθανώς υποδείξει στην ανασκαφική ομάδατα σημεία στα οποία θα γίνουν οι νέες δοκιμαστικές τομές στον τύμβο, μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης.