Μητρικό γάλα-ένα φυσικό αντιβιοτικό που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή

Η σύμβουλος θηλασμού, Γεωργία Φραγκάκη, από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος, εξηγεί, στο στούντιο του TheTOC τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.

Μητρικό γάλα-ένα φυσικό αντιβιοτικό που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Η Γεωργία Φραγκάκη, σύμβουλος θηλασμού, του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, μιλά στο στούντιο του TheTOC και στον Προκόπη Αγγελόπουλο για τη σημασία του μητρικού γάλακτος στην ανάπτυξη και στη εξέλιξη της υγείας ενός παιδιού, ακόμη και στην ενήλικη ζωή του, και ενημερώνει για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τον θηλασμό, το μητρικό γάλα και τη σχέση μητέρας-παιδιού.

Η κα Φραγκάκη δίνει οδηγίες για μία καλή αρχή, εξηγεί τί είναι το πρωτόγαλα και γιατί οι μητέρες δεν πρέπει να αγχώνονται τις πρώτες ημέρες μετά από τη γέννηση του παιδιού. Εξηγεί ποια είναι τα λάθη που γίνονται και κάνουν πιο δύσκολη τη διαδικασία για τις νέες γυναίκες που, δυστυχώς, προέρχονται από ένα περιβάλλον που έχασε το στοίχημα του θηλασμού, σε εποχές που το τυποποιημένο γάλα ήταν της μόδας και η ενημέρωση για το μητρικό ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr