Μία 97χρονη στην Κρήτη αρνούνταν να πάει σε γηροκομείο για να μην αφήσει μόνο του το σκύλος της, καθώς δεν τον δέχονταν στο ίδρυμα.
Η 97χρονη γυναίκα διαμένει στον Κουμπέ. Δεν έχει κάποιον συγγενή και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα. Η ίδια όμως δεν δεχόταν να πάει στο γηροκομείο, καθώς δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Οσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο.
Μία ήταν η λύση. Να βρεθεί ένα σπίτι, για το πιστό τετράποδο.
Με τον Οσκαρ ζουν μαζί τα τελευταία 22 χρόνια, από τότε που ο σύζυγος της 97χρονης τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι και τον πήρε σπίτι τους. Εκτοτε, ήταν ο πιστός της φίλος...
Μάλιστα, η 97χρονη ήταν ήδη ιδιαίτερα στενοχωρημένη το τελευταίο διάστημα καθώς λόγω της υγείας της, δεν μπορούσε παρά να έχει δεμένο τον Οσκαρ στην αυλή, κάτι που όπως αναφέρει το zarpanews.gr το οποίο μεταφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ, την «έκαιγε».
Πριν μερικές ημέρες επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων μια γυναίκα, η οποία περιέγραψε την κατάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι η 97χρονη, αν και ήταν αναγκαίο, δεν δεχόταν να πάει στο γηροκομείο.
Η λύση βρέθηκε μέσω της Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ-αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Οσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.
Στην παραλαβή του Οσκαρ από το σπίτι της ηλικιωμένης, ο Οσκαρ έκανε... τσαχπινιές, γρύλιζε και της έδειχνε τα δύο δόντια που του έχουν απομείνει.
Η 97χρονη από την άλλη την ευχαριστούσε για το γεγονός ότι ο υπέργηρος σκύλος δεν θα μείνει στο δρόμο και θα έχει τη φροντίδα που του αξίζει.
Ο Οσκαρ ήδη μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και ήδη έχει αρχίσει τις απογευματινές του βόλτες.
Πηγή: zarpanews.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr