Αυτό είναι το σπανιότερο πλάσμα του κόσμου- Το έχουν δει μόλις δυο φορές

Λέγεται «Allonautilus scrobiculatus» και οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι το πιο σπάνιο πλάσμα σε όλο τον κόσμο. Απειλείται με εξαφάνιση. Η καταγωγή του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Είναι πολλοί οι επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το σπανιότερο πλάσμα στον κόσμο και δεν έχει δοθεί αρκετές φορές η ευκαιρία να το συναντήσει κάποιος άνθρωπος στον βυθό. Μόνο τρεις φορές στα χρονικά έχει καταγραφεί ότι το έχει δει κάποιος. Πρόσφατα συνελήφθη από τον φακό βιολόγου κοντά στην ακτή των νησιών Παπούα στη Νέα Γουινέα.

Το «Allonautilus scrobiculatus» -αυτό είναι το όνομά του- πιστεύεται ότι έχει επιβιώσει και τις δύο περιόδους των παγετώνων, ενώ χρονολογείται πριν από την εποχή των δεινοσαύρων. Η Independent σε δημοσίευμά της ισχυρίζεται ότι μόνο δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να το δουν και ο ένας ήταν ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Πήτερ Γουόρντ, ο οποίος το είδε για πρώτη φορά το 1984.

Αυτό είναι το σπανιότερο πλάσμα του κόσμου- Το έχουν δει μόλις δυο φορές

Πρόκειται για μακρινό ξάδερφο των καλαμαριών και των σουπιών και έχει βαπτιστεί ως ζωντανό απολίθωμα των ωκεανών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας των διακριτικών κοχυλιών τα οποία εμφανίζονται ως απολιθώματα σε μια περίοδο 500 εκατ. ετών. Υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα ότι χρειάζεται μία λεπτή ισορροπία για να επιβιώσει, ενώ αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο νερό όταν είναι πολύ ζεστό, ενώ κινδυνεύει να χαθεί σε βάθος 2.500 μέτρων.

Όσο κι αν είναι σπάνιο να συναντήσεις ένα τέτοιο πλάσμα, τονίζεται ότι απειλείται με εξαφάνιση χάρη στην παράνομη αλιεία και τις εξορυκτικές δραστηριότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr