Η ΑΕΚ έγραψε ιστορία και στο Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα με 93-88 στην παράταση (79-79 κανονική διάρκεια) για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των "16" του Basketball Champions League.
Με αυτό το αποτέλεσμα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με το απόλυτο 6/6 στον 10ο όμιλο, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των προημιτελικών, περιμένοντας πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (20/3) για να μάθει τον αντίπαλο.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τον Μάτισεκ να δίνει ώθηση στην Άλμπα νωρίς με τρία τρίποντα. Ωσόσο, η ΑΕΚ απάντησε και με τον Μπάρτλεϊ στο επίκεντρο πήρε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (28-19) και δεν το άφησε μέχρι το φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (79-79) και να στείλουν το ματς στην παράταση.
Στο επιπλέον πεντάλεπτο, η Ένωση επέδειξε συγκέντρωση και ψυχραιμία, με τις βολές του Μπάρτλεϊ να δίνουν τη λύση και να διαμορφώνουν το τελικό 88-93. Η ελληνική ομάδα πανηγύρισε έτσι μια νίκη που της εξασφαλίζει ισχυρό πλεονέκτημα πριν τα κρίσιμα προημιτελικά.
Τεράστια εμφάνιση από τον Μπάρτλεϊ με 29 πόντους και 6/14 τρίποντα, ενώ στους 24 πόντους σταμάτησε ο Γκρέι.
Άλμπα - ΑΕΚ 88-93 (παράταση)
ΑΛΜΠΑ (Κάλες): Ο’Κόνελ, Γκρίζελ 6, Ντέλοου 7 (1), Καγίλ 10, Μάτισεκ 14 (3), Γουντ 6 (2), Ρόμπερτς 4, Εχόντας 1, Αγκμπακοκό 10, Νούφερ, Χούντ 10 (2), Μπιν 20 (3)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 24, Σκορδίλης, Μπράουν 10, Κατσίβελης 2, Φλιώνης, Φίζελ 8, Λεκαβίτσιους 6, Μπάρτλεϊ 29 (6), Χαραλαμπόπουλος 2, Νάναλι 12 (2)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr