Απίστευτη καταγγελία: Με λεφτά της Ε.Ε η μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ

Μέγα σκάνδαλο, εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες τριών ευρωβουλευτών, απειλεί το ισπανικό ποδόσφαιρο και την Ρεάλ Μαδρίτης.

apisteuti-kataggelia-me-lefta-tis-ee-i-metagrafi-tou-mpeil-sti-real
SHARE THIS
0
SHARES

Ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες για τη διάσωση των Ισπανικών τραπεζών «πλήρωσαν» την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου καταγγέλλουν ευρωβουλευτές.

Τρεις ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ Μαδρίτης, και σύμφωνα με το Football Leaks, ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οπως αποκάλυψε το Rac1, μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μετακίνηση του Ουαλού επιθετικού, έγινε με χρήματα που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες στην Ισπανία για την διάσωση τραπεζών.

Με άλλα λόγια, η Ρεάλ πλήρωσε για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τα Football Leaks, με ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία επιβάρυναν έμμεσα τους Ισπανούς φορολογούμενους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τρεις βουλευτές, που έχουν κάνει την σχετική καταγγελία, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως παράνομη κρατική ενίσχυση, είναι ο Ντανιέλ Ντάλτον από το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, η Φλαμανδή εθνικίστρια και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, Σάντερ Λουνς και ο Καταλανός Ραμόν Τρεμόσα.

Μάλιστα ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινκ, είχε ήδη παρατηρήσει την σχέση της Bankia με την Ρεάλ, όταν το 2012 ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί η μεταγραφή. «Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή Μπέιλ. Ήξερα ότι Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη να σώσει την τράπεζα, ενδεχομένως είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Ρεάλ και να αποκτήσει τον Ουαλό» είπε στο Radio της Βαρκελώνης στα τέλη Ιανουαρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook