Σε έναν τελικό που παίχτηκε κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα σφοδρή χιονόπτωση, η Ατλέτικο Οτάβα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο της Premier League του Καναδά, επικρατώντας της Κάβαλρι με 2-1, χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι.
Ειδικότερα, ο τελικός του καναδικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατούσε χιονοθύελλα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κανονικά, με την Ατλέτικο Οτάβα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου.
Η Κάβαλρι έκανε το 1-0 στο 33ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρντ. Η απάντηση της Ατλέτικο Οτάβα έφτασε με έναν τρόπο που άφησε άφωνους τους θεατές. Ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός Νταβίντ Ροντρίγκεζ ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι (1-1), προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.
Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και πάλι ο Νταβίντ Ροντρίγκεζ αναδείχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή, καθώς στο 107ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο Οτάβα είναι θυγατρική ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ομάδα από την Ισπανία να τη συγχαίρει για την κατάκτηση του τροπαίου της.
"Συγχαρητήρια για τον πρώτο σας τίτλο στην καναδική Premier League! Είμαστε πολύ περήφανοι για την εξαιρετική σεζόν που έχετε κάνει", αναφέρει η ανάρτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ατλέτικο Οτάβα.