Αντιμέτωπο με την Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, έφερε η κληρωτίδα τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα αντιμετωπίσει ξανά τους Πορτογάλους, σε μονό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου. Η Μπενφίκα είναι η θεωρητικά πιο δυνατή από τις ομάδες που θα "έπεφτε" ο ΠΑΟΚ, καθώς υποψήφιες αντίπαλοι ήταν η Ντιναμό Κιέβου και η Γάνδη.
Τους "αετούς της Λισαβόνας" τους είχε ξαναβρεί ο ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια ως αντιπάλους στο δρόμο για τους ομίλους, με τους Πορτογάλους να καταφέρουν να αποκλείσουν τους Θεσσαλονικείς και να πανηγυρίζουν την πρόκριση.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης με χιούμορ, αναρτώντας σχόλιο στο Twitter που αναφέρει ότι " η μέρα έχει 24 ώρες, ο ήλιος ανατέλλει το πρωί, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς και εμείς παίζουμε κάθε καλοκαίρι με τον Άγιαξ ή τη Μπενφίκα", καυτηριάζοντας το γεγονός ότι σχεδόν σε κάθε προκριματικούς αγώνες για τους ομίλους πετυχαίνουν ειτε τους Ολλανδούς είτε τους Πορτογάλους.