Μια βραδιά με 43 γκολ ήταν η Τρίτη 21/10, στην οποία "σερβιρίστηκε" το... πρώτο πιάτο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League 2025-26.
Μετά την ήττα 6-1 του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα στην Καταλονία, ακολούθησαν δύο παιχνίδια που είχαν περισσότερα γκολ. Εννέα σημειώθηκαν στον θρίαμβο της κατόχου του τίτλου Παρί Σεν Ζερμέν στο Λεβερκούζεν (2-7), ενώ οκτώ σημειώθηκαν στο Αϊντχόφεν, εκεί όπου η επόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών στη διοργάνωση, η PSV, σκόρπισε με 6-2 τη Νάπολι.
Οι Παριζιάνοι ήταν ασταμάτητοι, σε ένα ματς που "άνοιξε" μετά το 38', όταν οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Άντριχ και Ζαμπάρνι και με το σκορ στο 1-1. Ακολούθησαν τέσσερα γκολ μέσα σε 10 αγωνιστικά λεπτά για τους νικητές, που... έκρυψαν τη μπάλα στο "10 εναντίον 10".
Ωστόσο, μεγαλύτερη εντύπωση πρέπει να προκάλεσε το σκορ στο "Φίλιπς Στάντιον", όπου οι πρωταθλητές Ολλανδίας έκαναν... πάρτι κόντρα στους "παρτενοπέι" και πανηγύρισαν με εμφατικό τρόπο την πρώτη τους νίκη στο Champions League 2025-26.
Τρομερή ήταν και η Άρσεναλ, "συγκάτοικος" της Παρί στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η οποία διέλυσε με 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Λονδίνο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε τρομερή φόρμα αυτήν την περίοδο. Οι "κανονιέρηδες", που επιβεβαίωσαν το προσωνύμιό τους, σημείωσαν όλα τους τα τέρματα στο διάστημα 57'-70'.
Απόλυτη συνέχισε και η Ίντερ, που ήταν εξίσου επιβλητική και αποτελεσματική. Οι "νερατζούρι" πέρασαν από τις Βρυξέλλες με άνεση, όπου επικράτησαν με 4-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, καθαρίζοντας το ματς μέσα σε λίγα λεπτά με τρια γκολ από το 41' έως το 53'.
Στο "Μαδριγάλ" η Μάνστεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ, με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και να συνεχίζει το απίθανο σερί του. Από τις 31 Αυγούστου έχει σκοράρει σε όλα τα ματς που έχει αγωνιστεί τόσο με τους "πολίτες" όσο και με την εθνική Νορβηγίας. Έχει βρει δίχτυα συνολικά 24 φορές στη σεζόν και δεν έχει μπει ακόμη ο Νοέμβριος.
Και η τρίτη αγγλική ομάδα που αγωνίστηκε την Τρίτη 21/10, η Νιούκαστλ, κατάφερε επίσης να φύγει από το γήπεδο με τρίποντο, αφού επικράτησε με 3-0 της Μπενφίκα, η οποία παραμένει στο μηδέν μετά τις πρώτες 3 αγωνιστικές. Για τον σύλλογο της Λισαβόνας βασικός αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Παυλίδης.
Champions League: Με... συνταγή Καραΐσκάκη η Πάφος τον βαθμό στο Καζακστάν
Τέλος, το μοναδικό παιχνίδι που δεν είχε γκολ, ήταν αυτό που έγινε την ίδια ώρα με το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός. Η Πάφος πήρε τον 2ο βαθμό της στη League Phase -και αυτόν εκτός έδρας- με ίδιο τρόπο όπως στο Καραϊσκάκη: 0-0 και με παίκτη λιγότερο για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης κόντρα στην Καϊράτ Αλμάτι, στο Καζακστάν.
Η αποβολή του Κορέια μόλις στο 4ο λεπτό άλλαξε εντελώς τα πλάνα ων δύο προπονητών και ιδιαίτερα του Χουάν Καρσέδο. Ο τεχνικός της Κυπριακής ομάδας αναγκάστηκε από νωρίς να ρίξει όλο το βάρος στη θωράκιση της αμυντική
ς της γραμμής, κάτι που για άλλο ένα παιχνίδι κατάφερε εξαιρετικά.Μάλιστα, κατάφερε και να σκοράρει στο 72' με τον Αναρμπέκοφ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η φάση ελέγχθηκε στο VAR και διαπιστώθηκε ότι υπήρξε οφσάιντ.
Champions League: Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Τρίτη 21/10
- Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 6-1
- Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) - Πάφος (Κύπρος) 0-0
- Άρσεναλ (Αγγλία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 4-0
- Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-7
- Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-2
- Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Νάπολι (Ιταλία) 6-2
- Κοπεγχάγη (Δανία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-4
- Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο) - Ίντερ (Ιταλία) 0-4
- Νιούκαστλ (Αγγλία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 3-0
Τετάρτη 22/10
- Γαλατασαράι (Τουρκία) - Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 19:45
- Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 19:45
- Τσέλσι (Αγγλία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 22:00
- Αταλάντα (Ιταλία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 22:00
- Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 22:00
- Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 22:00
- Μονακό (Γαλλία) - Τότεναμ (Αγγλία) 22:00
- Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Γιουβέντους (Ιταλία) 22:00
- Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 22:00
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr