Δεν έχει πείσει ακόμα η Αργεντινή

Η Αργεντινή έζησε τελευταία μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της Εθνικής ομάδας, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει στη φάση των "16". Ωστόσο, δεν πείθει.

den-exei-peisei-akoma-i-argentini
SHARE THIS
0
SHARES

Η Αργεντινή έζησε τις τελευταίες ημέρες μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της Εθνικής ομάδας, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει στη φάση των "16". Η παρέα του Μέσι κατάφερε να αποφύγει τον πρόωρο αποκλεισμό κάτι που θα γινόταν για 4η φορά στις 15 παρουσίες της σε Παγκόσμια Κύπελλα. 

Αναμφίβολα πάντως η ομάδα του Σαμπάολι έχει πραγματοποιήσει μία από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις στην ιστορία. Στις προηγούμενες παρουσίες της η χειρότερη επίδοση στη φάση των ομίλων ήταν το 1962 και το 2002 όπου πέτυχε δύο γκολ, ενώ το 1990 και φέτος έχει σημειώσει τρία τέρματα, μετά τους πρώτους 3 αγώνες. 

Όσον αφορά τα μετόπισθεν η Αργεντινή φέτος έχει τη 2η χειρότερη άμυνα στην ιστορία της. Μετά το 1958 όπου η "αλμπισελέστε" είχε δεχτεί 10 τέρματα η 2η χειρότερη άμυνα είναι η φετινή και αυτή του 1974 όπου είχαν δεχθεί μετά την ολοκλήρωση των ομίλων 5 τέρματα. Για την ιστορία η καλύτερη άμυνα ήταν το 1998 όπου δεν είχε δεχτεί κάποιο τέρμα. 

Να σημειωθεί ότι οι "χρυσές" ομάδες της Αργεντινής, όταν κατάκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είχαν ξεκινήσει καλά. Το 1986 η "Αλμπισελέστε" είχε βγει πρώτη στον όμιλο με 6-2 γκολ, αλλά το 1978 με 4-3 τέρματα είχε καταλάβει την 2η θέση. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: EPA

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook