Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί συνοδεύονται από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων γραπτά μηνύματα και μαρτυρικές καταθέσεις.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης (22/10), ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο του 2026 είχε παραχωρήσει συνέντευξη μαζί με τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου, από τον οποίο, όπως είπε, είχε λάβει σημαντικό υλικό για την υπόθεση.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι το υλικό που έχει συγκεντρωθεί δεν περιορίζεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αλλά περιλαμβάνει μηνύματα που φέρονται να αντάλλασσαν παράγοντες του μπάσκετ, εν ενεργεία και πρώην διαιτητές.
"Τον Απρίλιο του 2026 δώσαμε μία συνέντευξη με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος μας έδωσε πολύτιμο αποδεικτικό υλικό με μηνύματα. Οι καταθέσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν είναι 'άκουσα, μου είπαν, κουτσομπολιά και ο λόγος μου απέναντι στον δικό σου', είναι ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία με καταθέσεις που συνοδεύονται από γραπτά μηνύματα, που αντάλλασσαν μεταξύ τους παράγοντες απ' τον χώρο του μπάσκετ, διαιτητές εν ενεργεία, πρώην διαιτητές.
"Μέσα απ' όλα αυτά τα μηνύματα βγαίνει μια πολύ ζοφερή κατάσταση, όπου φτάνουν στο σημείο να αλλοιώνουν αποτελέσματα σε σχολικά πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει απ' το Μαρούσι μηνυτήρια αναφορά, έγκλιση ή μήνυση στον εισαγγελέα", ανέφερε.
Δημητρακόπουλος: "Δεν κάναμε αυτή την καταγγελία για να βοηθήσουμε κάποια ομάδα"
Στη συνέχεια, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της υπόθεσης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιας συγκεκριμένης ομάδας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας των αγώνων και η αποτροπή φαινομένων διαιτητικής εύνοιας ή αλλοίωσης αποτελεσμάτων για στοιχηματικούς λόγους.
"Δεν κάναμε αυτή την καταγγελία για να βοηθήσουμε κάποια ομάδα. Για εμάς ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, θέλουμε να είναι πρωταθλητές επειδή είναι καλύτεροι στα γήπεδα και όχι από την εύνοια των διαιτητών", τόνισε και συμπλήρωσε:
"Όπως, επίσης, δεν είναι σωστό να αλλοιώνονται αποτελέσματα επειδή στοιχηματίζουνε. Πρέπει να πούμε πως δεν έχουμε καταγγείλει ούτε παράγοντες άλλης ομάδας ούτε πολιτικών προσώπων. Όλα περιορίζονται στον χώρο της ομοσπονδίας του μπάσκετ, που αυτοί είναι θεσμικά οι σωματοφύλακες του αθλήματος και θρυμμάτισαν την αξιοπιστία του αθλήματος".
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι οι καταγγελίες δεν στρέφονται κατά παραγόντων του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση αφορά συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της ομοσπονδίας του μπάσκετ.
Όπως διευκρίνισε, "ούτε υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος παραγόντων του Ολυμπιακού, γιατί κι αυτό κυκλοφορεί τώρα τελευταία, εγώ δεν έχω πληροφορηθεί κάτι τέτοιο. Αν στην πορεία γίνει, πιστεύω θα το μάθετε εσείς πρώτοι, γιατί έχετε καλύτερο ρεπορτάζ από εμένα".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
