Follow us

Ο Έντσον που έγινε Πελέ και μετά "βασιλιάς" - Ζώντας μία ζωή σαν να ήταν χίλιες

Ο Πελέ "έφυγε" έχοντας... πέσει και σηκωθεί όρθιος σε μάχες δυσκολότερες από εκείνες που κέρδισε μέσα στα γήπεδα γράφοντας Ιστορία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πελέ

"Έφυγε" ο "Βασιλιάς" Πελέ. Στα 82 του χρόνια (γεννημένος 23/10/1940), αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέoς εντέρου.

Ζώντας μία ζωή σαν να ήταν χίλιες. Φτάνοντας στο στόμα ως όνομα και στα μάτια ως εικόνα, σε κάθε ποδοσφαιρική-και όχι μόνο- γειτονιά του πλανήτη. Ξεκινώντας την βασιλεία του, αρχίζοντας να συστήνεται -για τα καλά- αλλά και να κατακτά τον κόσμο, από τα γήπεδα της Σουηδίας, όταν σε ηλικία 17 ετών και εννέα μηνών κατέκτησε το πρώτο-από τα τρία συνολικά που πήρε- Μουντιάλ. Πόσοι στ΄αλήθεια άνθρωποι έχουν το προνόμιο τέτοιας μεγάλης διάρκειας στη δημοφιλία σε δισεκατομμύρια ανρθώπους στον κόσμο, μέσα σε διαφορετικές ηλικίες και γενιές;

Ο Πελέ "έφυγε", έχοντας... πέσει και σηκωθεί όρθιος σε μάχες δυσκολότερες από εκείνες που κέρδισε μέσα στα γήπεδα γράφοντας Ιστορία, μάχες ζωής, κουνώντας δυνατά το χέρι του στον άερα, όπως συνήθιζε να κάνει. όλες τις προηγούμενες φορές, αλλά όχι αυτή.

Ο Έντσον που έγινε Πελέ και μετά "βασιλιάς" - Ζώντας μία ζωή σαν να ήταν χίλιες

Πριν δημιουργηθεί ο θρύλος, ο Πελέ γεννήθηκε ως Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Edson Arantes do Nascimento). Ο θρύλος, το "μαύρο μαργαριτάρι" (Perola negra) του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940, στην πόλη Τρες Κορασόες (σ.σ: στα ελληνικά σημαίνει τρεις καρδιές) της πολιτείας Μίνας Ζεράις της Βραζιλίας. Ήταν το πρώτο παιδί από τα τρία της οικογένειας και βαφτίστηκε Έντισον προς τιμή του εφευρέτη Τόμας Έντισον (πήγε στη γενέθλια πόλη του λίγο καιρό πριν από τη γέννηση του Πελέ) και στη συνέχεια αφαιρέθηκε το "ι" από το όνομα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Έδινε μάχες, ενώ μπήκε -ξανά- στο νοσοκομείο στις 29 Νοεμβρίου, με λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά και για να επανεξετάσουν οι γιατροί την αγωγή του για την αντιμετώπιση του καρκίνου παχέος εντέρου, και έχοντας ολοκληρώσει στα τέλη Απριλίου τον τελευταίο γύρο θεραπείας. Ο Πελέ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου τον Σεπτέμβριο του 2021.

πελε

Ετσι κι αλλιώς, οι δημόσιες εμφανίσεις του είχαν ήδη μειωθεί πριν από την πανδημία της Covid-19 και έκτοτε έχει κάνει λίγες εξόδους από το σπίτι του κοντά στο Σάντος.

Ο Πελέ, ένας από τους 20 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο μόνος παίκτης που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα, υπέφερε από προβλήματα στο ισχίο εδώ και χρόνια και δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς βοήθεια, έχοντας μάλιστα διαψέυσει μέσω αυτών τον γιο του, Εντίνιο, που είχε πει ότι ο πατέρας του βρισκόταν σε κατάθλιψη.

πελε

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια

Τα παιδικά χρόνια ήταν φτωχικά. Αναγκαζόταν να παίζει μπάλα γεμίζοντας τις κάλτσες του με χαρτιά, αφού η οικογένειά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να του αγοράσει παπούτσια.

Ο πατέρας του Ζοάο Ράμος ντο Νασιμέντο, ελπιδοφόρος διεθνής ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος ως κεντρικός επιθετικός, που ένας σοβαρός τραυματισμός στα 25 του τον υποχρέωσε να σταματήσει, ήθελε ο γιος του να ακολουθήσει τον δρόμο του, σε αντίθεση με την μητέρα του Δόνα Σελέστε. Θέλοντας να βοηθηθεί οικονομικά και να μπορέσει να αγοράσει δική του μπάλα δούλευε σε καταστήματα τσαγιού ως υπάλληλος και γυάλιζε παπούτσια έξω από τους κινηματογράφους.

πελε

Ο Πελέ σχολείο κατάφερε να πάει μόνο μέχρι την τέταρτη τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο δρόμος που θα έπρεπε να περπατήσει ήταν διαφορετικός.

πελε

"Έζησα μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Ο μπαμπάς μου, μού έλεγε ότι για να είσαι ποδοσφαιριστής χρειάζεσαι συκώτι. Είναι ένα θεμελιώδες όργανο του ανθρώπου, αν δεν λειτουργεί καλά τότε δεν είσαι καλά. Είναι σαν την καρδιά. Ο μπαμπάς μου ήταν ποδοσφαιριστής, ήταν Νο 9, είχε σημειώσει πολλά γκολ με κεφαλιές. Το μόνο πράγμα που ήθελα, να μου δώσει ο Θεός ήταν να παίξω όπως και ο πατέρας μου. Μία από τις καλύτερες συμβουλές του: "Μην νομίζεις ότι είσαι καλύτερος ή πιο σημαντικός από τους άλλους, είσαι ίδιος, οπότε να τους σέβεσαι όλους", είπε ο διάσημος Βραζιλιάνος, μιλώντας στην εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης "Che Tempo che fa" (Πως είναι ο καιρός).

Διαβάστε Επίσης

Οταν έγινε... Πελέ και μετά "Βασιλιάς"

Κι αν το όνομα Πελέ είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, εκείνος είχε δηλώσει πως δεν γνωρίζει πως προέκυψε το προσωνύμιο και επίσης ότι δεν του άρεσε, σημειώνοντας ότι δεν υποδηλώνει κάτι στην πορτογαλική γλώσσα ("Το όνομά μου είναι Εντσον, μετά άρχισαν να με αποκαλούν Πελέ. Δεν μου άρεσε. Θαύμαζα τον Τόμας Εντισον, είναι σημαντικός! "). Όταν πολύ αργότερα ένας θεολόγος του είπε ότι η λέξη αυτή υπάρχει στην Βίβλο και στα εβραϊκά σημαίνει θαύμα, άλλαξε την άποψή του.

Του το "κόλλησε" ένας συμμαθητής του στο σχολείο. Μέχρι σήμερα υπάρχουν δύο εκδοχές για το πώς προέυψε. Η πρώτη αναφέρει πως μία ημέρα που έπαιζε ποδόσφαιρο, στα χωράφια του Τρες Κορασόες με τους φίλους του, με μία αυτοσχέδια μπάλα φτιαγμένη με πανιά και χαρτιά κάποια στιγμή βρήκε πεταμένη, κοντά σε σταθμό του τρένου μία παλιά, ξεφούσκωτη, χαλασμένη, αλλά δερμάτινη μπάλα. Έτσι και το pele που σημαίνει δέρμα σε πολλές λατινογενείς γλώσσες. Η έτερη εκδοχή, είναι πως το όνομα προήλθε όταν ο ίδιος φώναζε λανθασμένα τον αγαπημένο παίκτη του "Μπιλέ", τερματοφύλακα της Βάσκο ντα Γκάμα.

πελε

Όσο για το "βασιλιάς", είναι ένας τίτλος που του δόθηκε από τον θεατρικό συγγραφέα Νέλσον Ροντρίγκες όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ο Πελέ και οι... άλλοι

Ο Πέλε στο πέρασμα των χρόνων τέθηκε σε σύγκριση με τους άλλους μεγάλους στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, Ντι Στέφανο, Κρόιφ, Μαραντόνα και τους... νεότερους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Σίγουρα αυτή η σύγκριση μεταξύ τους δεν είναι μόνο άδικη, αλλά και αδύνατη, όπως υπογράμμισε πρόσφατα η ισπανική εφημερίδα Marca: διαφορετικά χρόνια, γήπεδα, διαιτησία, μπάλες, φυσική ικανότητα. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, και τίποτα δεν είναι το ίδιο, σε οποιοδήποτε είδος ζωής, όπως πριν από 50 χρόνια.

Πάντως σίγουρα λίγοι είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ιστορική αξιοπιστία του Σέζαρ Λουίς Μενότι, παγκόσμιου πρωταθλητή το 1978 με την Αργεντινή, που υποστήριξε, παρά το γεγονός ότι στην... συζήτηση "συμμετείχαν" τρεις Αργεντινοί: "Αυτός, για εμένα, ήταν ο καλύτερος στην Ιστορία. Ο Πελέ είχε τα πάντα, δεν του έλειπε τίποτα: μια προνομιακή σωματική διάπλαση, ένας παίκτης που κέρδιζε τις μονομαχίες, ηγέτης σαν τους θεούς... Ήταν ο μεγαλύτερος, ο καλύτερος όλων των εποχών".

Διαβάστε Επίσης

Εκείνος έχει πει: "Ο κόσμος με ρωτάει πότε θα γεννηθεί ο νέος Πελέ. Ποτέ! Οι γονείς μου έκλεισαν το εργοστάσιο παραγωγής. Όταν ο Μέσι βάλει 1.283 γκολ σαν εμένα και πάρει τρία Μουντιάλ, το βλέπουμε", τόνιζε συχνά.

"Στις 19 Νοεμβρίου 1969 σημείωσα το 1000ο γκολ μου στο Μαρακανά, έχω ακόμα την μπάλα. Εζησα μερικές σημαντικές στιγμές με όλους", ανέφερε.

Η αμφισβήτηση και η απάντηση

Κι αν το βασικό επιχείρημα όσων αμφιβάλουν για την πρωτοκαθεδρία του είναι ότι δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα, όπου ο συντελεστής δυσκολίας είναι υψηλότερος σε σχέση με το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, η απάντηση έρχεται από την ίδια την Ιστορία. Παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης για να τον αποκτήσουν, ο Πελέ παρέμεινε στη Σάντος 19 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα, αλλά και λόγω της απαγόρευσης που ασκούσε η κυβέρνηση της χώρας, μιας και ο πρόεδρός της Ζάνιο Κουάδρος το 1961 τον κήρυξε "εθνικό θησαυρό", για να τον εμποδίσει να φύγει.

pele

Η πορεία, το στυλ και τα ρεκόρ του

Αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός. Η τεχνική κατάρτιση και η αθλητικότητά του επαινέθηκαν παγκοσμίως, και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν γνωστός για την άριστη ντρίμπλα και πάσα του, την εξαιρετική του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, την δημιουργικότητά του, αλλά και την μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα.

Έπαιξε για 19 χρόνια στη Σάντος (1956-1974) με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 658 τερμάτων σε 639 αναμετρήσεις! Στην συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για να παίξει επί τρία χρόνια στον Κόσμο της Νέας Υόρκης (37 γκολ σε 64 συμμετοχές), του οποίου ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος το 2010.

Ο Πελέ τελείωσε την πολυετή καριέρα του με τον Κόσμο της Νέας Υόρκης.

πελε

Επίσημα, ο "Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου" πέτυχε 753 γκολ σε 813 παιχνίδια. Από αυτά, τα 77 (σε 91 αγώνες) με την εθνική Βραζιλίας, αριθμός που τον κρατάει ακόμα στην κορυφή των σκόρερ της selesao, πλέον όμως από το Μουντιάλ του Κατάρ, μαζί με τον Νεϊμάρ. Εκείνος και όχι μόνο, συνηθίζει να αναφέρει τον αριθμό 1283 μιλώντας για τα γκολ, υπολογίζοντας εκείνα σε ανεπίσημα παιχνίδια (1281 σε 1363 παιχνίδια σύμφωνα με την FIFA).

Μεταξύ άλλων, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επίτευξης χατ-τρικ (92!!!), έχει θέση στο βιβλίο "Guinness World Records" για τα ρεκόρ-γκολ και το ρεκόρ για τον μικρότερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή που έπαιξε σε τελικό Μουντιάλ και κατέκτησε το τρόπαιο, καθώς το 1958 στον αγώνα με την Σουηδία, ήταν 17 ετών και 249 ημερών!

πελε

Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με πρώτο, εκείνο στην Σουηδία, σε ηλικία 17 ετών και 9 μηνών.

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία το '58; Δεν φαντάστηκα να κληθώ σε εκείνη την ηλικία. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι διαφορετικοί από τους Βραζιλιάνους (σ.σ: η πρώτη φορά που ο Πέλε έφυγε από τη Βραζιλία), όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο, δεν υπήρχαν μαύροι. Δεν μπορώ να ξεχάσω το γκολ στον τελικό. Και σήμερα σκέφτομαι πόσο καλός ήταν ο Θεός προς εμένα", έχει πει.

Ο Πελέ, θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από την FIFA και την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS). Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ήταν για μεγάλη περίοδο ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο. Κατέχει τους τίτλους "Ποδοσφαιριστής του Αιώνα" από τη FIFA, "Αθλητής του Αιώνα" από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame. To 1999 εξελέγη Ποδοσφαιριστής του Aιώνα μετά από ψηφοφορία των νικητών (1956-1999) της Χρυσής Μπάλας του περιοδικού France Football. Το 2000, σε παγκόσμια δημοσκόπηση της FIFA στο Διαδίκτυο με το ερώτημα ποιος είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ήρθε δεύτερος με 18%, πρώτος με 53,60% ήρθε ο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της FIFA "Football family" και των αναγνωστών του περιοδικού FIFA Magazine ο Πελέ ήρθε πρώτος με 72% των ψήφων. Στην ψηφοφορία των ειδικών αθλητικογράφων, ο Πελέ ήρθε πρώτος με 1.705 βαθμούς και δεύτερος ήρθε ο Γιόχαν Κρόιφ με 1.303. Σε ψηφοφορία στην Βραζιλία για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του αιώνα ήρθε πρώτος, με δεύτερο τον Γκαρίντσα.

πελε

"Ανέκδοτες ιστορίες"

Πολλές είναι οι ιστορίες που περιβάλουν -και δημιούργησαν- τον θρύλο του Πελέ. Ο Γκιγιέρμο Βελάσκες, ο πρώην διαιτητής, πρωταγωνίστησε σε μία από αυτές. Ήταν 18 Ιουνίου 1968, στην Μπογκοτά, σε μια φιλική συνάντηση μεταξύ Σάντος και της εθνικής Κολομβίας, που προετοιμαζόταν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Μετά 42 λεπτά στο παιχνίδι, ο Πελέ έκανε φάουλ σε ένα αντίπαλό του και είδε την κόκκινη κάρτα.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών της Σάντος ένωσαν τους χιλιάδες οπαδούς που βρίσκονταν στις κερκίδες του Estadio El Campin, απαιτώντας την επιστροφή του στο γήπεδο. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν την κολομβιανή ομοσπονδία να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμο Βελάσκες στο ημίχρονο και να επιτρέψει την επιστροφή του Πελέ για να αγωνιστεί στην επανάληψη.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου 1969, στο στάδιο Maracana, ο Πελέ έγραψε Ιστορία σημειώνοντας το 1000ο γκολ του (σε επίσημα και ανεπίσημα παιχνίδια), νικώντας από το σημείο του πέναλτι τον Αργεντινό τερματοφύλακα Εντγκάρντο Αντράντι, κάνοντας το 2-1 τον αγώνα Σάντος-Βάσκο ντα Γκάμα. Ο αγώνας διακόπηκε, καθώς πλήθος δημοσιογράφων και οπαδών εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να τον αποθεώσουν.

πελε

Οι δημοπρασίες και "η γέννηση ενός θρύλου"

Χιλιάδες προσωπικά αντικείμενα του Πελέ, έχουν δημοπρατηθεί και μεταξύ αυτών, τα τρία μετάλλια του παγκοσμίου κυπέλλου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και την ενίσχυση της πρώην ομάδας του, Σάντος.

Στο "Tribeca Film festival", στην Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε η ταινία για την παιδική του ηλικία, με τίτλο "Η γέννηση ενός Θρύλου". Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους αδελφούς Τζεφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ, συγγραφείς των ντοκιμαντέρ "Favela Rising" και "The two Escobars". Στην ταινία πρωταγωνιστούν μερικοί διάσημοι Βραζιλιάνοι ηθοποιοί, όπως οι Ροντρίγκο Σαντόρο, Μίλτον Γκονσάλβες και ο 18χρονος ποδοσφαιριστής Κέβιν ντε Πάουλα, στο ντεμπούτο του στις οθόνες, ο οποίος υποδύεται τον Πελέ.

Οι τρεις γάμοι και τα παιδιά του

Ο Πελέ, παντρεύτηκε την Ροσιμέρι Τσίμπι, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά (Εντίνιο, Τζένιφερ, Κέλι), καθώς και με την τραγουδίστρια Ασίρια Νασιμέντο, μητέρα των διδύμων Ζόσουα και Σελέστε, ενώ είχε επίσης μια κόρη από την πρώην οικονόμο του Ανίζια Μασάντο, τη Σάντρα Αράντες, η οποία πέθανε το 2006. Λίγο πριν συμπληρώσει 76 χρόνια ζωής νυμφεύθηκε στην Γκαραούχα, στην ακτή του Σάο Πάολο, την 50χρονη επιχειρηματία ιαπωνικής καταγωγής Μάρσια Σιμπέλε Αόκι, με την οποία διατηρούσε σχέση από το 2010 και είχε γνωρίσει στο ασανσέρ πολυκατοικίας του Σάο Πάολο, όπου και ζούσαν.

Ο ΠΕΛΕ ΣΕ... ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 722 ΑΓΩΝΕΣ 676 ΓΚΟΛ 27 ΤΙΤΛΟΙ

Πρωτάθλημα Paulista 407 465 10 (Σάντος)

Τουρνουά Ρίο-Σάο Πάολο 53 48 4 (Σάντος)

Πρωτάθλημα Βραζιλίας 172 102 6 (Σάντος)

Copa Libertadores 15 14 2 (Σάντος)

Copa Intercontinental 3 7 2 (Σάντος)

Recopa Sudamericana 2 1 1 (Σάντος)

Recopa International 1 0 1 (Σάντος)

Supercopa Sudamericana 5 2

NASL* 64 37 1 (Κόσμος Νέας Υόρκης)

ME THN ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 91 ΑΓΩΝΕΣ 77 ΓΚΟΛ 3 ΤΙΤΛΟΙ

Μουντιάλ (πορκριματικά) 6 6 -

Μουντιάλ 14 12 3

Copa America 6 8 0

Άλλοι αγώνες 65 51 -

ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Πρώτος σκόρερ Paulista τελική φάση 3

Πρώτος σκόρερ Paulista 7

Πρώτος σκόρερ Κυπέλλου Βραζιλίας 3

Ιδανική ενδεκάδα NASL 2

MVP NASL 1

* Από το 1961 έως το 1968 το πρωτάθλημα Βραζιλία έφερε τις ονομασίες Taca Brasil (31 αγώνες-31 γκολ-5 τίτλοι) και Torneio Roberto Gomes Pedrosa (57-37-1)

** North American Soccer League

***Οι αριθμοί προέρχονται από την ισπανική εφημερίδα Μarca

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

"ΣΚΟΝΤΑΨΑΝ"¨ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΣΦΠ 22 Σεπ 2025 | 13:55

Τα αποτελέσματα της Super League και η βαθμολογία

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου για τη Super League.

ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17 Σεπ 2025 | 21:37

Κύπελλο Ελλάδας: Απίστευτο στραπάτσο του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά - Όλα τα αποτελέσματα

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν ο Ταξιάρχης Φίλων που "υποχρέωσε" τον Τόμας Κεντζιόρα σε αυτογκόλ (12’) αλλά και σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (51’)

ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 14 Σεπ 2025 | 17:11

Η τρίτη αγωνιστική της SuperLeague: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής της Super League.

ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ 10 Σεπ 2025 | 23:59

Τζεντ Σπενς: Ο πρώτος μουσουλμάνος στην Εθνική Αγγλίας - Έγραψε ιστορία

"Έμεινα έκπληκτος γιατί δεν ήξερα ότι ήμουν ο πρώτος, οπότε είναι μια ευλογία. Ελπίζω να παρακινήσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να πιστέψουν ότι μπορούν να το πετύχουν κι αυτά", δήλωσε μετά τον αγώνα

"ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ" 05 Σεπ 2025 | 23:40

Επίδειξη δύναμης από την Εθνική: Νίκη με 5-1 επί της Λευκορωσίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ

Ακολουθεί το δυσκολότερο ματς με την Δανία τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 21.45 στο φαληρικό στάδιο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 03 Σεπ 2025 | 22:47

Σάλος στην Κολομβία: Ποδοσφαιριστής χαστούκισε γυναίκα διαιτήτη επειδή τον απέβαλε [βίντεο]

Ο παίκτης, εξοργισμένος, αντέδρασε χτυπώντας τη διαιτητή στο πρόσωπο, σε μια πράξη βίας που σόκαρε τους παρευρισκομένους

ΤΟ ΜΑΤΣ 26 Σεπ 2025 | 20:01

Σούπερ Καπ: Στον τελικό ο εκπληκτικός Προμηθέας Πάτρας, 84-70 την ΑΕΚ [βίντεο]

Ο Προμηθέας κέρδισε την ΑΕΚ στον ημιτελικό της Ρόδου και θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Σούπερ Καπ του μπάσκετ στον τελικό του Σαββάτου (20:00)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 13:55

Ολυμπιακός: Ανατροπή με Νιλικινά - Ο Γάλλος αφήνει τελικά το Βελιγράδι και γίνεται κάτοικος Πειραιά

Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου γκαρντ το πρωί της Παρασκευής

ΣΤΗ ΒΕΡΝΗ 25 Σεπ 2025 | 23:58

Europa League: Παναθηναϊκός από τα παλιά… σάρωσε με 4-1 τη Γιουνγκ Μπόις

Το "τριφύλλι" κυριάρχησε απέναντι στους Ελβετούς, προηγήθηκε με τρία γκολ πριν το 20λεπτο, άντεξε στη σχετική πίεση των Ελβετών και στο δεύτερο ημίχρονο "καθάρισε" το ματς με άλλο ένα πολύ ωραίο γκολ του Ζαρουρί

ΤΡΙΑ ΖΩΑΚΙΑ 25 Σεπ 2025 | 20:56

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι τρεις μασκότ - Αντιπροσωπεύουν ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό [βίντεο]

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν προκριθεί 19 από τις 48 ομάδες

ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ 25 Σεπ 2025 | 16:02

Ευχάριστα νέα για τον Ακίλε Πολονάρα: Επιτυχημένη η μεταμόσχευση μυελού των οστών - Εικόνα μέσα από το νοσοκομείο

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε ο Ακίλε Πολονάρα ήταν επιτυχημένη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2025 | 10:47

Πένθος για τον αθλητισμό: Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Καπνίδης - Ηταν ο προπονητής του Μελισσανίδη και του Ταμπάκου

Ο Θανάσης Καπνίδης υπήρξε ο άνθρωπος-ορόσημο πίσω από τις ιστορικές επιτυχίες του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Δημοσθένη Ταμπάκου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 22:27

Europa League: Έμειναν στη λευκή ισοπαλία ΠΑΟΚ και Μακάμπι στην Τούμπα

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε και δοκάρι σε... στραβοκλωτσιά του Μοχάμεντ Καμαρά, ενώ στο φινάλε απώλεσε δύο απίθανες ευκαιρίες για να φτάσει στο "τρίποντο"

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 17:48

Καλά νέα: Ο Πολονάρα βρήκε συμβατό δότη μυελού των οστών και προχωρά σε μεταμόσχευση [βίντεο]

Την Πέμπτη, στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου Σαντ' Όρσολα της Μπολόνια, ο 33χρονος μπασκετμπολίστας θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

24 Σεπ 2025 | 13:11

Κάνε το Ποδόσφαιρο Δικό σου: Η INTERSPORT Ανανέωσε τη Συνεργασία της με την EA SPORTS FC™

Η νέα συνεργασία που ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της INTERSPORT στο παιχνίδι EA SPORTS FC™ 26, το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 26 Σεπτεμβρίου.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 23 Σεπ 2025 | 14:44

Συγκίνηση για τον Ντιόγκο Ζότα στην απονομή της "Χρυσής Μπάλας" - Ντυμένη στα λευκά η χήρα του

Με ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του, η "Χρυσή Μπάλα" τίμησε τον Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε

ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:08

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Τιμήθηκαν Κωνσταντέλιας, Ελ Κααμπί, Τζολάκης - Κορυφαίος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ

Γεμάτη ξεχωριστά και όμορφα στιγμιότυπα ήταν η τελετή των βραβείων του ΠΣΑΠΠ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ Ο ΓΙΑΜΑΛ 23 Σεπ 2025 | 13:36

Χρυσή Μπάλα: Κορυφαίος παίκτης στον κόσμο ο Ντεμπελέ - Καλύτερος προπονητής ο Λουίς Ενρίκε

Ο στράικερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 35 γκολ και 16 ασίστ σε 53 συμμετοχές με την φανέλα της Παρί, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 22 Σεπ 2025 | 22:02

UEFA: Την Τρίτη η απόφαση για αποκλεισμό του Ισραήλ - Η πίεση του Κατάρ και ο αντίκτυπος στον ΠΑΟΚ

Όπως σημειώνουν ΜΜΕ στην Ευρώπη ασκείται πίεση και από το Ισραήλ για τη διατήρηση του status quo, όμως η αλήθεια είναι ότι η πίεση στην UEFA αυξάνεται για να αποκλείσει το Ισραήλ από τις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων του

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 22 Σεπ 2025 | 21:02

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Συγκλόνισε ο μικρός Μιχαήλ Πάνος που νίκησε τον καρκίνο - "Η βία στα γήπεδα δεν έχει καμία θέση" [βίντεο]

Ο μικρός ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη βράβευσή του, στέλνοντας τις ευχαριστίες του με τη βοήθεια του προέδρου του ΠΣΑΠΠ, Γιώργου Μπαντή

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Σεπ 2025 | 17:40

Στο Καλλιμάρμαρο ο Τζόκοβιτς: "Το πιο ιστορικό αθλητικό στάδιο στον κόσμο" [εικόνες]

Ο κορυφαίος τενίστας επισκέφτηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο πόζαρε μιμούμενος κινήσεις του τένις

ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 16:53
ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 13:58

Διαψεύδει ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν έκανα επέμβαση στη μέση - Βαθιά ευγνώμων για τη συνεχή συμπαράστασή σας

"Η ανησυχία και το ενδιαφέρον σας σημαίνουν πολλά για μένα", αναφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

"ΣΚΟΝΤΑΨΑΝ"¨ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΣΦΠ 22 Σεπ 2025 | 13:55

Τα αποτελέσματα της Super League και η βαθμολογία

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου για τη Super League.

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 22 Σεπ 2025 | 11:41

Απόψε η απονομή της "Χρυσής Μπάλας": Απόλυτο φαβορί ο Ουσμάν Ντεμπελέ

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε μια ονειρική σεζόν και αναμένεται να γίνει ο έκτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που θα παραλάβει το βραβείο.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 22 Σεπ 2025 | 11:35

ΑΕΛ - ΑΕΚ: Ανατριχιαστική στιγμή με το κοινό σύνθημα των οπαδών για τα Τέμπη - "Δεν ήτανε ατύχημα, ήταν δολοφονία"

Η μεγαλύτερη και πιο δυνατή στιγμή της ισοπαλίας της 4ης Αγωνιστικής στο AEL FC ARENA ήταν το κοινό σύνθημα των "βυσσινί" και "κιτρινόμαυρων" οπαδών.

ΣΤΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ» 21 Σεπ 2025 | 23:53

Ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο: 1-1 στις καθυστερήσεις έληξε το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες "χτύπησαν" στο φινάλε και έφυγαν με το βαθμό από το "Απόστολος Νικολαΐδης", μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (10 βαθμοί).

ΣΤΑ 100Μ. ΠΡΟΣΘΙΟ SB4 21 Σεπ 2025 | 22:42
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕ ΜΑΝ 21 Σεπ 2025 | 22:32

Νέα επιτυχία για τον Βασίλη Σπανούλη: Μετά το χάλκινο της Εθνικής, πήρε το Super Cup Γαλλίας με τη Μονακό

Επίδειξη δύναμης έκανε η Μονακό που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Super Cup Γαλλίας - Χωρίς τον Νικ Καλάθη

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 21 Σεπ 2025 | 10:21

Καραλής: "Μπορώ να περάσω τα 6.15μ, αν το καταφέρω θα έχω ξεπεράσει τον Μπούμπκα..."

"Είμαι χαρούμενος, είμαι κουρασμένος γυρίζω από ένα μεγάλο ταξίδι από το Τόκιο, ήταν μία μεγάλη σεζόν", είπε ο Καραλής

20 Σεπ 2025 | 18:30

Χάντμπολ: Αποχώρησε από το τουρνουά στην Οχρίδα η εθνική γυναικών λόγω προβλημάτων υγείας αρκετών αθλητριών

Aθλήτριες ένιωσαν έντονη αδιαθεσία με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με συνέπεια η ελληνική ομάδα να αγωνιστεί με μόλις 13 παίκτριες

5Η ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ 20 Σεπ 2025 | 17:52

Τζένγκο: "Νιώθω χαζή που άφησα ένα μετάλλιο να φύγει έτσι από τα χέρια μου"

"Σήμερα μπορούσε να βγει κάτι πολύ καλύτερο, είμαι σίγουρη. Ήμουν έτοιμη να ρίξω πολλά μέτρα"

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 20 Σεπ 2025 | 17:34

Αρχίζει την Κυριακή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας - Με τέσσερα πληρώματα η Ελλάδα

Από το 1962 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 29 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα εκ των οποίων 7 χρυσά, 12 ασημένια, 10 χάλκινα.

DIAMOND LEAGUE 20 Σεπ 2025 | 17:01

Πέμπτη η Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού στο Τόκιο

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τον τελικό του ακοντισμού με βολή στα 62,72 μέτρα

20 Σεπ 2025 | 14:03

"Τώρα θα σε φτιάξω πουλάκι μου" - Τι είπε ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου που πήγε ο Σενγκούν [βίντεο]

Για την επίσκεψη του Αλπερέν Σενγκούν στο εστιατόριό του στη Μαρμαρίδα, μίλησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γιάννης Μάγκος.

ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ 20 Σεπ 2025 | 10:56

Συγκλονιστικός Κώστας Παπανικολάου: Ο αρχηγός της Εθνικής προστάτεψε δύο παιδιά που είδαν τη μητέρα τους να τραυματίζεται σε τροχαίο

Ο Κώστας Παπανικολάου απασχόλησε τα παιδιά για να μην δουν την τραυματισμένη μητέρα τους, μετά το τροχαίο στη Νέα Αλικαρνασσό.

ΓΙΑΤΙ 19 Σεπ 2025 | 20:19

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Η περίοδος απουσίας από τα γήπεδα εκτιμάται σε κάποιες εβδομάδες και ο Τσιτσιπάς ελπίζει πως θα είναι έτοιμος για το μεγάλο τουρνουά επίδειξης "Six Kings Slam"

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 19 Σεπ 2025 | 18:02

Καντονά: "Ήρθε η ώρα FIFA και UEFA να αποκλείσουν το Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις"

Ο Ερίκ Καντονά συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση με τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ 19 Σεπ 2025 | 16:59

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Προκρίθηκε με άγχος η Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού [βίντεο]

Με καλύτερη βολή στα 61 μέτρα και 31 εκατοστά, η Ελίνα Τζένγκο πέρασε στον τελικό ακοντισμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ 19 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Αλπερέν Σενγκούν έσπασε πιάτα σε ελληνική ταβέρνα στην Τουρκία- Ισως είναι μια έμπρακτη συγνώμη [βίντεο]

Ο γιος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας έσπασε ένα πιάτο στο κεφάλι του Τούρκου NBAer, μέσα σε κλίμα γλεντιού και κεφιού.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Σεπ 2025 | 23:52

Πομάσκι για Τεντόγλου: "Δεν γίνεται να μπαίνουν όλα τα σουτ γκολ" - Τι είπε για Καραλή [βίντεο]

Ο σπουδαίος προπονητής Γιώργος Πομάσκι ανέλυσε τις προσπάθειες των δύο μεγάλων πρωταθλητών μας, Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 18 Σεπ 2025 | 20:37

Σάλος στη Ρεάλ Μαδρίτης: Σε δίκη ο Ραούλ Ασένσιο για διανομή βίντεο σεξουαλικού περιεχόμένου

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για τον 22χρονο Ασένσιο για δύο εγκλήματα κατά της ιδιωτικής ζωής, καθώς έλαβε το βίντεο και το έδειξε σε έναν φίλο του

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ» 18 Σεπ 2025 | 14:12

"Χρόνια πολλά αγάπη μου": Οι ευχές του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Μαράια για τα γενέθλιά της

Ο σταρ της Εθνικής δημοσίευσε μία φωτογραφία του μαζί με τη Μαράια.

ΑΠΡΟΟΠΤΟ 18 Σεπ 2025 | 14:11

Champions League: Οι παίκτες της Μονακό έμειναν μόνο με τα εσώρουχα στο αεροπλάνο, λόγω βλάβης στον κλιματισμό [βίντεο]

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κατέβηκαν από το αεροπλάνο -μετά την ακύρωση της πτήσης- φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους

18 Σεπ 2025 | 12:46

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της League Phase του Champions League

Τα αποτελέσματα της League Phase του Champions League χτες Τετάρτη.

ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17 Σεπ 2025 | 21:37

Κύπελλο Ελλάδας: Απίστευτο στραπάτσο του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά - Όλα τα αποτελέσματα

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν ο Ταξιάρχης Φίλων που "υποχρέωσε" τον Τόμας Κεντζιόρα σε αυτογκόλ (12’) αλλά και σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (51’)

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ 17 Σεπ 2025 | 19:38

Champions League: "Κόλλησε" στο 0-0 ο Ολυμπιακός απέναντι στην Πάφο των 10 παικτών

"Λευκή" ισοπαλία για τον Ολυμπιακό απέναντι στην αξιόμαχη Πάφο που έμεινε από νωρίς στο παιχνίδι με 10 παίχτες

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ 17 Σεπ 2025 | 19:36

Τεντόγλου: "Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έχω κάνει -Έπαθα κράμπες και στις δύο γάμπες "

"Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έχω κάνει. Ένιωθα υπέροχα και πολύ δυνατός στο ζέσταμα. Ίσως έκανα λάθος που έβαλα παραπάνω ένταση, από ό,τι συνήθως"

ΜΕ 1-0 17 Σεπ 2025 | 18:24

Κύπελλο Ελλάδος: Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ στο "χωράφι" του Αιγάλεω

Το παιχνίδι διεξήχθη στον κάκιστο έως ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο του "Στ. Μαυροθαλασσίτης", η διαχρονικά άσχημη κατάσταση του οποίου εγείρει το ερώτημα γιατί χρησιμοποιείται σε τέτοιο κακό χάλι

ΘΕΑΜΑ 17 Σεπ 2025 | 17:45

Champions League: Πρεμιέρα χθες για την League Phase με βροχή από γκολ και εκπλήξεις

Την ώρα που οι οπαδοί της Μπενφίκα κουνούσαν μαντήλια μετά το απίθανο 3-2 από την Καραμπάγκ, στο Τορίνο η Γιουβέντους έπαιρνε… τρελό βαθμό στο 90+6′ από την Ντόρτμουντ (4-4)

ΕΚΤΟ ΣΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 17 Σεπ 2025 | 14:46

Άδοξο τέλος για τον τραυματία Μίλτο Τεντόγλου στο Τόκιο: Έμεινε 11ος με 7,67, πονούσε στη γάμπα

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο ο Έλληνας άλτης δεν τα κατάφερε καθώς είχε πόνους στη γάμπα.

ΣΕΡΒΟΣ ΑΣΟΣ 17 Σεπ 2025 | 13:08
ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ 17 Σεπ 2025 | 12:46

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία για τον παγκόσμιο πρωταθλητή ελευθέρας πάλης

Ο Γιώργος Κουγιουτσίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.

EUROBASKET 2025 17 Σεπ 2025 | 09:52

Αντετοκούνμπο και Σενγκούν βάζουν τέλος στην ελληνοτουρκική κόντρα: Η αγκαλιά και οι "συγγνώμες" μέσω social media

Τέλος στην ένταση που είχε δημιουργηθεί μετά τον ημιτελικό Ελλάδας – Τουρκίας στο EuroBasket 2025, αποφάσισαν να βάλουν Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αλπερέν Σενγκούν.

17 Σεπ 2025 | 09:09

Ο Μίλτος Τεντόγλου "πετάει" στο Τόκιο για το 12ο χρυσό – Ώρα και κανάλι του τελικού

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει την κατοχή του 11 χρυσά μετάλλια από το 2018 μέχρι και σήμερα και 12 στο σύνολο, αφού το 2022 ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

EUROBASKET 2025 17 Σεπ 2025 | 07:22

"Μπαμπά είσαι σπουδαίος" - Η φωτογραφία της Μαρίας Χατζηπαρασίδου με τον Τολιόπουλο και τον γιο τους μετά το χάλκινο

Με τέσσερις φωτογραφίες της ίδιας, του Βασίλη Τολιόπουλου και του παιδιού τους, γιόρτασε η Μαρία Χατζηπαρασίδου το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής, στο Eurobasket 2025.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 16 Σεπ 2025 | 23:46

Champions League: Η αποστολή του Ολυμπιακού για την πρεμιέρα του με την Πάφο - "Μέσα" κι ο Ροντινέι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Ροντινέι, ο οποίος ξεπέρασε τις μυϊκές ενοχλήσεις που είχε, ενώ εκτός έμεινε ο Τζολάκης λόγω τιμωρίας

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 16 Σεπ 2025 | 22:45

Άγριο ξύλο στη Μαδρίτη: Οπαδοί της Μαρσέιγ συγκρούστηκαν με την αστυνομία πριν το ματς με τη Ρεάλ [βίντεο]

Περισσότεροι από 1.500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας συμμετείχαν στην επιχείρηση για την τήρηση της τάξης και τον έλεγχο των οπαδών της γαλλικής ομάδας, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε

FORMULA 1 16 Σεπ 2025 | 20:23

Ξεκάθαρος ο Χάμιλτον: "Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στη γενοκτονία στη Γάζα"

Ο επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έχει εκφράσει πολλάκις κατά το παρελθόν την άποψή του για σοβαρά κοινωνικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα

ΕΠΙΚΟ 16 Σεπ 2025 | 19:32

Eurobasket 2025: Αποθέωση με Άννα Βίση και "Ψυχεδέλεια" για Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Τσαρτσαρή [βιντεο]

Οι αντιδράσεις των τριών θρύλων του ελληνικού μπάσκετ στον μικρό τελικό του EuroBasket 2025 έκλεψαν τις εντυπώσεις από μόνες τους, ωστόσο η FIBA επέλεξε να το πάει ένα βήμα παραπέρα

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 16 Σεπ 2025 | 19:32

Κουγιουμτσίδης: "Έκανα ό,τι μπορούσα για την πατρίδα μου και για τους Έλληνες"

Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής της πάλης που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης στην κατηγορία των ανδρών

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 16 Σεπ 2025 | 18:57

Βιτόρια: "Φεύγω με καθαρή συνείδηση έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου"

Μετά την ήττα από την Κηφισιά την περασμένη Κυριακή και το τέλος της συνεργασίας με τους "πράσινους", ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε πως "φεύγω με καθαρή συνείδηση έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου"

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ 16 Σεπ 2025 | 16:13

Εθνική Ελλάδος: Ο ξέφρενος χορός Σπανούλη, Αντετοκούνμπο και Λαρεντζάκη με το "Freed From Desire" [βίντεο]

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Βαγγέλης Λιόλιος, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με τον χορό τους.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ 16 Σεπ 2025 | 15:09

Εμμανουήλ Καραλής: Η στιγμή του ασημένιου μεταλλίου στον Έλληνα πρωταθλήτή και η ατάκα αλά Ροντινέι [βίντεο]

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 16 Σεπ 2025 | 12:12

Απειλητικά μηνύματα από Τούρκους καταγγέλλει η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένεια"

Η Μαράια Ριντλσπρίγκερ, σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο καταγγέλλει απειλητικά μηνύματα στα social media.

ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 16 Σεπ 2025 | 07:48

Eurobasket 2025: Ποιο τραγούδι αφιέρωσε η Άννα Βίσση στην Εθνική μετά το χάλκινο μετάλλιο [βίντεο]

"Η Εθνική απογειώθηκε, πετάνε τα παιδιά τραγουδήστε τους", φώναξε η Αννα Βίσση μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Καλλιμάρμαρο.

ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ 16 Σεπ 2025 | 07:39

Στα μπουζούκια για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική: Το τραγούδι του Λαρεντζάκη, τα λουλούδια του Γιάννη και το "πού 'σαι Θανάση"

Στα μπουζούκια διασκέδασαν το βράδυ της Δευτέρας οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη για να γιορτάσουν το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στο Eurobasket 2025.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 23:19

Πολονάρα: "Υπέροχος ο ελληνικός λαός - Με στήριξε πολύ και το εκτίμησα απίστευτα"

Ο Πολονάρα τον Ιούνιο διαγνώστηκε με λευχαιμία και αμέσως ξεκίνησε θεραπείες, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο τον κόσμο του μπάσκετ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 22:57

Αποφασισμένος ο Καραλής: "Θέλω να κάνω παγκόσμια ρεκόρ, θέλω να είμαι πρώτος" [βίντεο]

Ο 26χρονος Μανόλο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και με μεγάλη προθυμία στάθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, υποστηρίζοντας τη μεγάλη του θέληση για ακόμη μεγαλύτερα άλματα στο μέλλον ​

ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 15 Σεπ 2025 | 21:57

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Το "φαινόμενο" της ελληνικής πάλης έγραψε το όνομά του σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος

ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 20:07

Παναθηναϊκός: Έφυγε και δεν χαιρέτησε κανέναν στο Κορωπί ο Βιτόρια και το τιμ του

Επέλεξαν να μην χαιρετίσουν κανέναν ο Βιτόρια και το τιμ του

6,30 ΜΕΤΡΑ 15 Σεπ 2025 | 18:05

Συγκλονιστικό: H στιγμή που ο Ντουπλάντις πέφτει στην αγκαλιά του Καραλή μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ [βίντεο]

​Ο Σουηδός υπεραθλητής πραγματοποίησε επιτυχημένο άλμα στα 6,30 μέτρα και έτρεξε να το πανηγυρίσει πέφτοντας στην αγκαλιά του Εμμανουήλ Καραλή ​

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 15 Σεπ 2025 | 15:12

Η 3η αγωνιστική της Super League: Αποτελέσματα και βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Super League.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 15 Σεπ 2025 | 14:44

Eurobasket 2025: Αποθέωση στο "Ελ. Βενιζέλος" για τη χάλκινη Εθνική - Υποδοχή με ανθοδέσμες και "Final Countdown"

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι διεθνείς έφτασαν χαμογελαστοί και χαρούμενοι υπό τους ήχους του "Final Countdown" και δέχθηκαν το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, όπως και ανθοδέσμες και δώρα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 15 Σεπ 2025 | 14:26
ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ 15 Σεπ 2025 | 14:07
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ 15 Σεπ 2025 | 12:46

Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ρουί Βιτόρια μετά την ήττα από την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ρουί Βιτόρια.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ 15 Σεπ 2025 | 07:49

Τρέλα στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: Το live του Γιάννη και το μπουγέλο στον Σπανούλη

Ο κόουτς Σπανούλης συνεχάρη τους παίκτες για την προσπάθειά τους, με εκείνους να τον λούζουν με σαμπάνιες.

«GREEK FREAK» 15 Σεπ 2025 | 07:10

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι συγκινητικές φωτογραφίες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου

Ο "Greek Freak", ο ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες του κόσμου, ανέβασε φωτογραφίες με την μητέρα του, την σύζυγό του και τα παιδιά τους αλλά και τα αδέλφια του.

15 Σεπ 2025 | 01:07

Φανερά απογοητευμένος ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη τύπου-Όλα όσα είπε μετά τον τελικό

Στον τελικό του EuroBasket 2025 η Τουρκία λύγισε απέναντι στη Γερμανία. Ο Αλπερέν Σενγκούν αστόχησε σε κρίσιμες φάσεις και ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μίλησε με απογοήτευση.

14 Σεπ 2025 | 23:49

Γιάννης και Σενγκούν δεν έδωσαν τα χέρια στην ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας-Η φωτογραφία με το απόλυτο κοντράστ

Καμία χειραψία μεταξύ Αντετοκούνμπο και Σενγκούν στην απονομή. Όλα όσα συνέβησαν και η αιχμηρή απάντηση του Γιάννη στη συνέντευξη Τύπου.

Σ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΤΣ 14 Σεπ 2025 | 22:55

Τουρκία - Γερμανία 83-88: Πανάξια χρυσή στον τελικό "θρίλερ" στη Ρίγα

Χρυσή η Γερμανία νίκησε την Τουρκία στον τελικό του Eurobasket 2025.

14 Σεπ 2025 | 21:42

Eurobasket 2025: Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα είμαι στην Εθνική όσο υπάρχει ο Σπανούλης"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 14 Σεπ 2025 | 21:36

Ο χορός της εθνικής μας μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket [βίντεο]

Η κόρνα της λήξης έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 14 Σεπ 2025 | 20:33

Δάκρυσε ο Γιάννης: Το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή μου [βίντεο]

"Σήμερα ήταν η μέρα! Τους αγαπώ όλους, τους ευχαριστώ όλους", τόνισε συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

"ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" 14 Σεπ 2025 | 20:17

Συγκίνησε ο Βασίλης Σπανούλης: Αφιερώνουμε το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες, στην Ελλάδα και την ξενιτιά

"Ελλάδα αυτό είναι για σένα". Ο Βασίλης Σπανούλης για το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής μας.

14 Σεπ 2025 | 18:16

Eurobasket 2025: Σε έξαλλη κατάσταση η σύζυγός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια

Τρελάθηκε η Μαράια Αντετοκούνμπο με το καλάθι του Γιαννή Αντετοκούνμπο στο Eurobasket 2025.

ΣΕ ΜΑΤΣ ΘΡΙΛΕΡ 14 Σεπ 2025 | 16:47

Η Eθνικής Ελλάδος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Φινλανδία: Επικράτησε με 92-89

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο η Eθνική μας κόντρα στη Φινλανδία.

14 Σεπ 2025 | 16:44

Eurobasket 2025: Αποθέωση για την Εθνική ομάδα στην αναχώρηση για το γήπεδο

Εν μέσω αποθέωσης έφυγε η Εθνική ομάδα για το γήπεδο ενόψει της αναμέτρησης με τη Φινλανδία.

ΣΤΙΣ 17:00 Ο ΑΓΩΝΑΣ 14 Σεπ 2025 | 08:53

Eurobasket 2025: Η Εθνική στο κυνήγι του χάλκινου μεταλλίου μετά από 16 χρόνια απέναντι στη Φινλανδία

Ο μικρός τελικός είναι ένας πραγματικός τελικός για την Εθνική, που μετά από 16 χρόνια διεκδικεί μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 13 Σεπ 2025 | 17:47

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι - Τεράστια ευκαιρία για μετάλλιο που θ' αφήσει παρακαταθήκη και κληρονομιά

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τη χώρας μας ανέφερε μεταξύ άλλων πως έτσι είναι το μπάσκετ.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 13 Σεπ 2025 | 16:36

Απίθανος Μανόλο: "Ρίξτε μου κανένα ξεμάτιασμα, είμαι έτοιμος για μεγάλο ρεκόρ", λέει ο Καραλής μετά την πρόκριση στον τελικό

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσε έτοιμος για μία μεγάλη επίδοση στον τελικό του επί κοντώ.

EUROBASKET 13 Σεπ 2025 | 15:45

"Κανένα έλεος": Προκλητική ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας με Οσμάν και Γιάννη - Την κατέβασαν μετά από διαμαρτυρία μας

Στην εικόνα οι Τούρκοι έγραψαν "No Mercy" (Κανένα έλεος), ενώ η λεζάντα γράφει: "Η στιγμή που ο αρχηγός άνοιξε τα φτερά του".

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 12:17

Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα η Όλγα Φιάσκα: Πέρασα πολύ δύσκολα οικονομικά, είχα αναποδιές, λιποθυμία [βίντεο]

Η 23χρονη Όλγα Φιάσκα αγωνίστηκε στον τελικό των 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο

ΤΟΥΡΚΙΑ 13 Σεπ 2025 | 10:50

Οι "εμπρηστικές" αναρτήσεις του Σενγκούν με τον Κεμάλ και ο στίχος "Δεν θα ήταν ωραίος καιρός για θάλασσα;"

Μετά το τέλος του αγώνα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Τούρκων, ο Αλπερέν Σενγκούν προχώρησε σε αναρτήσεις στο Instagram, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 13 Σεπ 2025 | 09:57

Τουρκικά ΜΜΕ για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα: "Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ" - Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μέσω ανάρτησης στο X: "Ας είναι ο Αλλάχ ο βοηθός σας, ας είναι το τέλος η κατάκτηση του τουρνουά".

12 Σεπ 2025 | 23:43

Ελλάδα-Φινλανδία: Η μέρα και η ώρα του μικρού τελικού

Η πορεία της Ελλάδας στο EuroBasket 2025 συνεχίζεται με κρίσιμη αναμέτρηση την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, σε μια ημέρα που θα κρίνει τις τελευταίες θέσεις της διοργάνωσης.