X

Eurobasket 2025: Άνετη νίκη για την εθνική Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο με 69-96

Είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Κύπρος αναμετρήθηκαν σε επίσημο αγώνα, για τη 2η αγωνιστική του Eurobasket 2025 - Συγκίνηση στην ανάκρουση του κοινού Εθνικού Ύμνου

Γράφει: TheToc team

Στιγμές συγκίνησης έζησαν οι Έλληνες και οι Κύπριοι φίλαθλοι, στο κλειστό γήπεδο "Σπύρος Κυπριανού", το Σάββατο (30/8), στον ιστορικό πρώτο επίσημο αγώνα σε διεθνή διοργάνωση μπάσκετ στην Ιστορία, ανάμεσα στην εθνική Ελλάδας και την εθνική Κύπρου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Eurobasket 2025. Η Ελλάδα κατέκτησε άνετη νίκη με 69-96 και έχει το βλέμμα στραμμένο στον αυριανό αγώνα με τη Γεωργία.

Ρίγος διαπέρασε τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, που είναι βέβαια κοινός για τις δύο χώρες.

Για την Κύπρο η διοργάνωση των αγώνων ενός ομίλου Ευρωμπάσκετ αποτελεί ό,τι μεγαλύτερο έχει αναλάβει στην ιστορία της.

Η εθνική ανδρών της Κύπρου μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.

Μια χαρά και μια υπερηφάνεια που μοιράζεται μαζί της η Ελλάδα, ως συνεργάτιδα της Κύπρου στη διοργάνωση (η Κύπρος επέλεξε την Ελλάδα ως είχε δικαίωμα να επιλέξει μία εθνική Ομοσπονδία κάθε οικοδέσποινα από τις τέσσερις των ισάριθμων ομίλων).

Φαβορί ήταν η εθνική Ελλάδας αλλά "χρυσή" στις καρδιές των Ελλήνων στον συγκεκριμένο αγώνα θα είναι η Κύπρος!

Άνετη νίκη για την Ελλάδα με μεγάλο προβάδισμα

Στο ημίχρονο, η Ελλάδα προηγούνταν με 43 - 31.

Με καλάθι του Φίλιππου Τίγκα για την Κύπρο, το σκορ είναι στο 48 -38 λίγο μετά την επανέναρξη του αγώνα μετά το ημίχρονο, ενώ αμέσως μετά εκτελώντας και βολές, το σκορ ανέβηκε για την Κύπρο στο 48-40.

Τρίποντο του Ντόρσεϊ ωστόσο, ανέβασε και πάλι την Ελλάδα στο 51-48. Για αλλαγές ετοιμάστηκε ο προπονητής της Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης, λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τέλος της Γ' περιόδου, η Ελλάδα είχε προβάδισμα 22 πόντων με σκορ 69-47.

Δέκα λεπτά πριν από τις 8μμ, το σκορ είναι διαμορφωμένο στο 81-53, δίνοντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην Ελλάδα.

Ο αγώνας ολοκληρώθάκε με Άνετη νίκη για την εθνική Ελλάδας με 69-96 στον πρώτο αγώνα της απέναντι στην Κύπρο.

Η "επίσημη αγαπημένη" των Ελλήνων φιλάθλων μπήκε με το... δεξί στη διοργάνωση, επικρατώντας με 75-66 της Ιταλίας και στοχεύει ακόμη και στην κατάληψη της πρώτης θέσης.

Απέναντι στην Κύπρο, έναν εύκολο αντίπαλο, ο Βασίλης Σπανούλης δοκίμασε διάφορα σχήματα ενώ ο σούπερ σταρ της Ελλάδας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο.

Διαβάστε Επίσης