Λάβρος κατά της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μετά την παραίτηση Λιόλιου, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Φασούλας, χαρακτηρίζοντάς τη συνέχεια του προηγούμενου διεφθαρμένου καθεστώτος, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές και για τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ.
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, μάλιστα, κατηγόρησε τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας ότι ξεκινάει τη διαδρομή της με ένα μεγάλο ψέμα, αναφορικά με τη διοίκηση πρωτοδικείου και το αν αυτή θα δημιουργούσε κώλυμα στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.
Φασούλας: Ενεργούμενα του Λιόλιου η σημερινή διοίκηση, συνέχεια του ίδιου καθεστώτος
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Φασούλας, απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, έκανε λόγο για ενεργούμενα του κατηγορούμενου Βαγγέλη Λιόλιου, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε "αφεντικό" του νέου προέδρου, Άγγελου Παπανικολάου.
"Με πληροφόρησαν ότι ένας λεγόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας βγήκε στην ΕΡΤ και μιλούσε περί τοξικότητας και ενότητας στο μπάσκετ. Βλέπω το αφήγημα δεν έχει αλλάξει από το αφεντικό του", δήλωσε αρχικά ο κ. Φασούλας, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Αθλητισμού και την υπουργό Παιδείας επισήμανε:
"Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ ξεκινάει με ένα καταφανές ψεύδος, ότι η Εθνική Ομάδα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της αν προχωρήσει η διοίκηση πρωτοδικείου", καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση πρωτοδικείου αναλαμβάνει όλες τις διαχειριστικές δαπάνες.
Φασούλας: Μου λένε ότι το σύστημα θα είναι σε λίγες μέρες και πάλι έξω
Συνεχίζοντας, η "αράχνη" του ελληνικού μπάσκετ υπογράμμισε ότι "η σημερινή διοίκηση της ΕΟΚ είναι συνέχεια του καθεστώτος Λιόλιου", ενώ αποκάλυψε ότι "διάφορα σωματεία μου μεταφέρουν ότι τους λένε πως όλο το σύστημα θα είναι σε λίγες μέρες και πάλι έξω".
Φασούλας: Δεν ξέρω αν ο Παπανικολάου είναι συνένοχος ή βλαξ
"Το ερώτημα είναι εάν ο κύριος αυτός είναι συνένοχος ή βλαξ. Τα ίδια ενεργούμενα του κ. Λιόλιου λειτουργούν ως σημερινή διοίκηση. Αυτοί τοποθετήθηκαν εκεί με λίστα σταυρών, βρήκαμε 200 ψηφοδέλτια με 12 πανομοιότυπους σταυρούς έκαστο. Εγώ διάλογο με "αχυρανθρώπους" δεν κάνω. Ήταν συνένοχοι ή δεν είχαν ιδέα που βρίσκονταν; Αν δεν γνώριζαν δεν έχουν θέση στην Ομοσπονδία, αν γνώριζαν ακόμα περισσότερο". συνέχισε ο Παναγιώτης Φασούλας.
Ο Παναγιώτης Φασούλας απάντησε, τέλος, ότι "βεβαίως και το σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος, δεν έχω καμία πρεμούρα όμως να είμαι πρόεδρος".