Γερμανία: Οπαδοί ομάδας εμφανίστηκαν με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν!

Η γερμανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση, καθώς στη Γερμανία η χρησιμοποίηση ρατσιστικών και ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη και τιμωρείται

germania-opadoi-omadas-emfanistikan-me-koukoules-tis-kou-klouks-klan
SHARE THIS
0
SHARES

Σάλος έχουν προκαλέσει στη Γερμανία μία μερίδα οπαδών της ομάδας Ενεργκί Κότμπους που φωτογραφήθηκαν με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν. 

Η επίμαχη φωτογραφία απεικονίζει τους οπαδούς της FC Energie Cottbus που φορούν λευκές κουκούλες και κρατούν μια πινακίδα που φέρει την επιγραφή «Η Άνοδος του Κακού», κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών τους για την άνοδο της ομάδας στην τρίτη κατηγορία της Bundesliga. 

Η γερμανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση, καθώς στη Γερμανία η χρησιμοποίηση ρατσιστικών και ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη και τιμωρείται, ενώ και ο ίδιος ο σύλλογος καταδίκασε  τη συμπεριφορά των οπαδών της. 

«Είμαστε πολύ λυπημένοι από το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι, χάρη στις ενέργειές τους, χάλασαν τη χαρά της νίκης και έβλαψαν την εικόνα των δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της Energie και του συλλόγου» αναφέρει ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου αποκάλεσαν ακόμα τη συμπεριφορά των υποστηρικτών τους «απάνθρωπη, απεχθή και με κανέναν τρόπο ανεκτή» και δεσμεύτηκαν να τους επιβάλουν δια βίου απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους της FC Cottbus. 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook