Την τελική λίστα με τους ξένους που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στους τελικούς της Greek Basketball League, δήλωσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.
Η εφετινή αγωνιστική δράση του Ματίας Λεσόρ ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του στο Final 4 της Euroleague, στο Άμπου Ντάμπι, καθώς ο τεχνικός των "πράσινων" Εργκίν Αταμάν άφησε τον Γάλλο σέντερ εκτός επτάδας των ξένων της ομάδας.
Ο Τούρκος τεχνικός, σε συνεργασία με το επιτελείο του, αποφάσισαν να μην καταπονήσουν περισσότερο τον Λεσόρ, όπερ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευθεί στις μάχες για την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας με τη γνωστή επτάδα ξένων.
Η επτάδα ξένων του Παναθηναϊκού: Λορέντζο Μπράουν, Τζέριαν Γκραντ, Κέντριν Καν, Τσέντι Όσμαν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Γουένιεν Γκέιμπριελ, Ομέρ Γιούρτσεβεν, με έναν από τους παραπάνω να μένει εκτός δωδεκάδας στους τελικούς. Δεν υπολογίζονται επίσης οι Μάριους Γκριγκόνις και Τιμπόρ Πλάις.
Χωρίς τον Ουίλιαμς-Γκος ο Ολυμπιακός
Στον αντίποδα, χωρίς τον Ουίλιαμς-Γκος θ' αγωνιστεί στους τελικούς ο Ολυμπιακός, με τον Λούκα Βιλντόσα να δηλώνεται αντ' αυτού από την ομάδα του Πειραιά σήμερα (29/5) στον ΕΣΑΚΕ, μία ημέρα πριν από το Game 1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (30/5, 21:00).
Ο Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ζαλγκίρις Κάουνας (με τριετές συμβόλαιο), είχε τραυματιστεί στο ματς με τους Μονεγάσκους και έμεινε εκτός δωδεκάδας στον "μικρό τελικό" της Euroleague με τον Παναθηναϊκό. Ο Νάιτζελ-Ουίλιαμς Γκος ταλαιπωρείται από θλάση στο δεξί πόδι.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, προτίμησε να δηλώσει τον Αργεντινό γκαρντ Λούκα Βιλντόσα στη θέση του Ουίλιαμς-Γκος αντί τον Αμερικανό σέντερ Μόουζες Ράιτ.
Ο Ολυμπιακός θα έχει τους εξής ξένους στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό: Σέιμπεν Λι, Λούκα Βιλντόσα, Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Άλεκ Πίτερς, Εβάν Φουρνιέ και Σακίλ ΜακΚίσικ.