Historic Run: Στις 4/10 ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Ν. Σμύρνη

Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” θα γίνει την επόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Historic Run: Στις 4/10 ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Ν. Σμύρνη

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 2015, η Νέα Σμύρνη «τρέχει» στην Ιστορία με δύο χιλιάδες αθλητές και Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Το σήμα εκκίνησης για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” -που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)- θα δώσουν η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, ιστορικός, βυζαντινολόγος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα και ο ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός.

Historic Run: Στις 4/10 ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Ν. Σμύρνη
από αριστερά Ιωάννα Καριοφύλλη, εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού, δήμος Νέας Σμύρνης, Στέλιος Δασκαλάκης, διευθυντής Φυσικής Αγωγής υπουργείου Παιδείας, Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα, Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστας Γκελαούζος, πρωταθλητής Ελλάδος

Μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα γεγονός ψυχής για την πόλη της Νέας Σμύρνης είναι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης”, επεσήμανε η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία ανέφερε ότι οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης. Η κυρία Παναγοπούλου προσκάλεσε όλους να κατακλύσουν τους δρόμους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον Ελληνισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή που στο Αγώνα αυτό θα δώσουν το “παρών” εκτός από την κυρία Αρβελέρ και τον κύριο Φασιανό και η γνωστή δημοσιογράφος ‘‘Ελλη Στάη η οποία θα είναι και ένας από τους δρομείς που θα τρέξουν στα 10 χιλιόμετρα.

Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης είναι ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου και την Υποστήριξη του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, “κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες είναι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και γι’αυτό ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα και ένα όραμα πολλών χρόνων που γίνεται πραγματικότητα.” Όπως είπε ο κ. Χατζατουριάν, ο Αγώνας επιχειρεί να συμβολίσει όλα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Νέας Σμύρνης.

Historic Run: Στις 4/10 ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Ν. Σμύρνη - εικόνα 2

Ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης, διευθυντής Φυσικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση συνδέεται χρονικά με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού -την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου- με φετινό της θέμα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά ιδεώδη και με αυτή την αφορμή -όπως είπε- “ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να δώσουμε την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας στη διοργάνωση.”

Η κυρία Ιωάννα Καριοφύλλη, εντεταλμένη σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο Νέας Σμύρνης, σημείωσε πως ο Αγώνας αυτός είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα, σε μια πόλη με αποδεδειγμένη ποιότητα στις εκδηλώσεις της, από μια εξαιρετική οργανωτική επιτροπή για το συγκεκριμένο δρομικό γεγονός.

Η πρόεδρος του ΣΕΟ, κυρία Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό , αναφέροντας πως θα συμμετάσχουν σε αυτόν σημαντικοί Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Συρανίδης και οι κυρίες Μωραϊτίδου, Κραβαριώτη και Καραγιαννοπούλου.

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ .Σταύρος Τζουλάκης, επεσήμανε ότι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κλείνει το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναβιώσει την ιστορικότητα των Γιορτών αυτών, θυμίζοντας πως είναι όχι μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά και ένα ιστορικό γεγονός.

Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου, ο πρωταθλητής μας Κώστας Γκελαούζος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, λέγοντας πως ο Αγώνας αυτός πρέπει να γίνει θεσμός, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά στον αθλητισμό.

Βαγγέλης Χατζατουριάν, Σταύρος Τζουλάκης, Κατερίνα Παναγοπούλου
Βαγγέλης Χατζατουριάν, Σταύρος Τζουλάκης, Κατερίνα Παναγοπούλου

Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι Χορηγοί της διοργάνωσης οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης να εξελιχθούν σύντομα σε έναν ετήσιο θεσμό με διεθνή διάσταση, αποτελώντας ένα αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολυσυμμετοχικό γεγονός.

Ο εκπρόσωπός της DHL, κ. Δημήτρης Σταματίου, επεσήμανε πως η εταιρεία στηρίζει την προσπάθεια και δηλώνει “παρών” στη σημαντική αυτή διοργάνωση, ενώ η εκπρόσωπος της Shop & Trade “Brooks”, κυρία Μαρίλη Γεραβέλη ανέφερε πως αποστολή της Brooks είναι να μας εμπνεύσει στο τρέξιμο, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα που μας επιτρέπουν να τρέχουμε περισσότερο, καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις. Η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., κυρία Νατάσσα Κρεντς, ανέφερε ότι αυτό που κινητοποίησε την εταιρεία για τη συμμετοχή της ήταν η μοναδικότητα του Αγώνα, αλλά και της πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας που εμπεριέχει.

Να σημειωθεί τέλος ότι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις, πάρτυ και ενδιαφέροντα happenings θα πλαισιώσει τον Αγώνα, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και καταλήγοντας μετά το τέλος του Αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

  • Χορηγοί: DHL μεταφορές , Brooks αθλητική ένδυση, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, HIGH5 αθλητική διατροφή

  • Τοπικοί Χορηγοί: βιβλιοπωλείο Παπανικολάου , γυμναστήριο Body&Soul, αρτοποιείο Petit Gourmet, κατάστημα οπτικών Centro Ottici, καφετέρια Joli Cafe, Kenko Sushi Bar

  • Χορηγοί Επικοινωνίας: Novasports, ΕΡΤ , Δεύτερο Πρόγραμμα, Sport24, Running News, Runner Magazine, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Parapolitika fm, Parapolitika.gr, Ελεύθερος Τύπος

  • Θεσμικός υποστηρικτής: ΣΤΑΣΥ Α.Ε.- ΤΡΑΜ

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσα από την ιστοσελίδα, στα γραφεία του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης και στα εκδοτήρια εισιτηρίων του άλσους Νέας Σμύρνης.

  • Τμήμα Αθλητισμού (Ελ Βενιζέλου 78, 1ος όροφος). Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00. Σάββατο 10:00 – 14:00. Τηλ. 210 9350276

  • Άλσος Νέας Σμύρνης (Ελ Βενιζέλου) . Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00. Τηλ. 213 2025922

Για περισσότερες πληροφορίες, www.neasmirnihistoricrun.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Ιαν 2022 | 09:29

Ολυμπιακός: Καμαρά και Εμβιλά θα βάλουν πλάτη

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΒΙΟΛΑ 18 Ιαν 2022 | 09:24

Φιορεντίνα – Τζένοα 6-0: Επίδειξη δύναμης

Ξέσπασε η Φιορεντίνα για τις τρεις σερί απώλειες βαθμών και συνέτριψε με 6-0 τη Τζένοα.

18 Ιαν 2022 | 09:10

Βραβεία FIFA: Ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δικαιώθηκε για τη χαμένη Χρυσή Μπάλα.

ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΣΤ 17 Ιαν 2022 | 22:48

ΑΕΚ: Ένα κρούσμα κορονοϊού σε παίκτη πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ

Ένας παίκτης της ΑΕΚ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, δύο μέρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ 17 Ιαν 2022 | 18:54

Στην Αθήνα ο Γιόβιτς: "Είμαι πεινασμένος για να δείξω τι μπορώ να κάνω με τον Παναθηναϊκό"

Το πρώτο μήνυμα του Στέφαν Γιόβιτς για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, λίγο μετά την άφιξη του στο "Ελ. Βενιζέλος".

17 Ιαν 2022 | 08:42

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Βασίλισσα και στο Super Cup

H Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατέκτησε για 12η φορά στην ιστορία της το Super Cup Ισπανίας.

17 Ιαν 2022 | 08:35

Australian Open: Δύσκολη πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δυσκολεύτηκε κόντρα στην Τατιάνα Μαρία, όμως τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του αυστραλιανού όπεν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ 17 Ιαν 2022 | 08:29

"Γκάζια" Μελισσανίδη για τη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα: "Ντροπή σας, έχετε ξεφτιλίσει την ΑΕΚ"

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στη διοίκηση της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κατσαδιάζει τους παίκτες.

18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 16 Ιαν 2022 | 22:28

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Λευκή" ισοπαλία στη Λεωφόρο - Έμειναν στο 0-0

Πιο κινητικός ο Παναθηναϊκός, "όπλο" η άμυνα για τον Ολυμπιακό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 16 Ιαν 2022 | 16:30

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μετά την απέλαση από την Αυστραλία πετάει... Ντουμπάι για να ξεκουραστεί [Βίντεο]

Ο κορυφαίος τενίστας αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής για Ντουμπάι.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 16 Ιαν 2022 | 13:31

"Τα γυρίζει" ο Σεμέδο: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου - Δεν μου επιτέθηκαν από τον Ολυμπιακό

Στροφή 180 μοιρών από τον Σεμέδο - Τι είπε για την επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 16 Ιαν 2022 | 10:13

Πρώτη αντίδραση Τζόκοβιτς μετά την ήττα στην Αυστραλία: Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος αλλά σέβομαι την απόφαση

"Εξαιρετικά απογοητευμένος" από την δικαστική απόφαση που τον βγάζει εκτός Αυστραλιανού Open ο Τζόκοβιτς.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 16 Ιαν 2022 | 09:15

Ρούμπεν Σεμέδο: Ποιους υποπτεύεται για τον ξυλοδαρμό του - "Μπορεί να είναι σύμπτωση μπορεί και όχι"

Ο Ρούμπεν Σεμέδο υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί και άλλη επίθεση, μία εβδομάδα πριν την ενέδρα με τα ρόπαλα έξω απο το σπίτι του.