Για τα πολύ σοβαρά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να πάρει θέση και να μιλήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως με την υπογραφή του στην Αλ Νασρ, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου αθλητικού "ξεπλύματος".
Ο Πορτογάλος σταρ βέβαια, κατά την παρουσίασή του από την Αλ Νασρ, χαρακτήρισε τη Σαουδική Αραβία "καταπληκτική χώρα". Λίγο πριν βέβαια την είχε πει "Νότια Αφρική".
"Αντί να προσφέρει άκριτα επαίνους για τη Σαουδική Αραβία, ο Ρονάλντο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σημαντική δημόσια πλατφόρμα του στα social media για να επιστήσει την προσοχή σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα”, δήλωσε η Dana Ahmed, ερευνήτρια της Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή.
"Να μιλήσει για τα μυριάδες ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων"
Η Σαουδική Αραβία εκτελεί τακτικά ανθρώπους για εγκλήματα όπως φόνο, βιασμό και λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Μια μέρα πέρυσι, 81 άνθρωποι θανατώθηκαν, πολλοί από τους οποίους δικάστηκαν σε κατάφωρα άδικες δίκες.
Οι αρχές συνεχίζουν επίσης την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, με βαριές ποινές φυλάκισης σε υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών και άλλους πολιτικούς ακτιβιστές.
"Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πρέπει να επιτρέψει η φήμη και η διασημότητα του να μετατραπούν σε εργαλείο του αθλητικού "ξεπλύματος" της Σαουδικής Αραβίας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρόνο του στην Αλ Νασρ για να μιλήσει για τα μυριάδες ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα" τονίζει σχετικά.

Οι επενδύσεις σε αθλητικά γεγονότα
Σύμφωνα με το BBC, η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει πολλά σε αθλητικά γεγονότα, υποστηρίζοντας την αποσχισθείσα σειρά LIV Golf, φιλοξενώντας αγώνες πυγμαχίας παγκόσμιου τίτλου και ένα γκραν πρι της Formula 1. Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας, υποστήριξε την ίδια ώρα, την εξαγορά του συλλόγου της Premier League το 2021, Νιούκαστλ.
Η Σαουδική Αραβία βέβαια, ανήκει στις χώρες που έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι υπερασπιστές των γυναικών έχουν φυλακιστεί. Ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έχει προβεί σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως τον τερματισμό της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών, ωστόσο και πάλι, αυτό δεν είναι αρκετό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr