Κατατέθηκε η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ημέρα χαράς για τους φίλους της ΑΕΚ. Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και πλέον είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών η έκδοση οικοδομικής άδειας για γήπεδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ημέρα χαράς για τους φίλους της ΑΕΚ. Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και πλέον είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η έκδοση οικοδομικής άδειας για γήπεδο. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς» περνάνε πλέον στο υπουργείο..

Με την τροπολογία συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και ορίζεται ότι η έγκριση των μνημονευόμενων μελετών (κυκλοφοριακών, τεχνικών, υποστηρικτικών, υψομετρικής μελέτης οδού) καθώς και η έκδοση σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή και της κατασκευής και επίβλεψης των αντίστοιχων έργων, σε περίπτωση ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων χωρητικότητας άνω των 15.000 θεατών, αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι προτεινόμενες διατάξεις εφαρμόζονται και για τις εκκρεμείς αιτήσεις έγκρισης των απαιτούμενων μελετών των προαναφερομένων έργων» αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ρύθμιση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Τροποποιήσεις διατάξεων της Δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» φέρει τις υπογραφές των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, Πολιτισμού και Αθλήτισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Φωτό: Ευρωκίνηση